CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Senkit nem zavar, hogy 900 000 honfitársunk áll a csőd, a kilakoltatás szélén?

2017. október 14. 02:55 - csú

kilakoltatas-2.PNGJelenleg 900 ezer magyar állampolgár ellen zajlik végrehajtási ügy, mert nem tudnak fizetni. Ezt hívják társadalmi katasztrófának. Mégsem ebben az ügyben indul nemzeti konzultáció.

A 900 ezer ügyből 280 ezer behajthatatlan, mert a tartozók nem rendelkeznek ingatlannal vagy ingósággal, ami fedezné a végrehajtást. Ez a szám nem valami ellenzéki ferdítés, hanem az Igazságügyi Minisztérium közlése. A 900 ezer ember összesen 3229 milliárddal tartozik.

Csak idén ősszel, a decemberi kilakoltatási moratóriumig, 1100 családot fognak az utcára rakni – írja

Jámbor András a Kettős Mérce elnevezésű blogon. Augusztusban a devizahitelesekről is szó- ló rendkívüli parlamenti napra el sem mentek a Fidesz képviselői. Az ellenzéki indítványokat rendre lesöprik a témában.

Október 14-én, 15 órakor indul a Deák térről „A Város Mindenkié” csoport által szervezett Lakásmenet, ahol a felvonulók a kormányzat nem létező lakhatási politikája ellen, a mindenkinek járó lakhatási jogért tüntetnek. Mint írják: „Lakás nélkül nincs méltóság, biztonság, család, egészség, élet. Van megoldás a lakhatási válságra.”

Forrás: nyomtassteis.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5812955493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása