CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazugságözön mellé mélyülő ellentétek, mélyütések Borbély Lénárd és Németh Szilárd között

2017. október 24. 05:59 - csú

000-2_borbely-nemeth-1000-es_1.pngA szemükből minden kiolvasható: Németh Szilárd és Borbély Lénárd. A Szent Imre téri lakájok és médiáik ezeket a képeket sem közlik

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 19-én megjelent 20. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

A lap immár teljes kampány-üzemmódra kapcsolt. Bizonyítékok: folytatódott Szabó Szabolcs lejáratása, a Fidesz politikai hirdetéseinek többszöri közlése, a nyílt sorosozás. Megtudhattuk: Németh Szilárd beszédet mondott a testületi ülésen, az Arany János Általános Iskola névadó ünnepségén, a Magyar Posta mini múzeuma csepeli megnyitóján. Üzenetét felolvasták a műfüves focipálya avatási ünnepségén, bejelentette, hogy óriási egészségügyi fejlesztés indul el, a Nemzetbiztonság Bizottság zárt, azaz titkos üléséről nyilatkozott. Minden kilométerkőnél Némethbe ütköztünk.

Ami viszont feltűnő, s bizonyos értelemben rámutat a Borbély és Németh közötti egyre nyilvánvalóbb ellentétekre, hogy

az országgyűlési választási kampányt „elindító” nyolc oldalas „3 év Csepelért Csepel sikerre hangolva 2014-2017” c. melléletben Némethnek még a neve sem szerepel. A mellékletben minden Borbélyról szól. Vajon miért? (A mellékletben foglaltakkal a későbbiekben foglalkozunk.)

Eközben a kiadó és a szerkesztősége most sem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon korábbi kérdésünkre: miért kellett, magasabb kiadási költségekkel nyomdát cserélni?  Ezért, illúziók nélkül, még egyszer megkérdezzük: kinek az érdeke lehetett a drágábban dolgozó, Andy Vajnához került nyomdával szerződni?

Változatlanul nem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi híd beharangozott felújításáról, a tervezett Galvani hídról. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. együttműködése, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése.  (Lásd: http://csepeliek.blog.hu/2017/09/04/csepeliek_fizetik_ki_a_cehhet_nemeth_szilard_kudarcaert_a_varoskep_kft-n_keresztul)

Az egyre hosszabb hiánylistát ismét cikkünk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) Dr. Szabó szóra sem méltatta a csepelieket

Az október 12-i közmeghallgatás szerzője a csepel.hu. A csepel.hu felelős vezetője szerkesztője, egyik újságírója Ábel Attila alpolgármester, akinek valószínűleg ehhez az „tudósításhoz” is volt némi köze. Annyi biztosan, hogy a csepel.hu-n, az önkormányzat hivatalos honlapján meg sem jelentette az írást. Ezek szerint a Csepeli Hírmondó jogtalanul írta a cikk alá, hogy csepel.hu. Nem először teszi ezt a lapért felelős vezető, s nem először hajol meg a sokak szerint főcenzor, alias Ábel Attila alpolgármester előtt. Lelke rajta.

A közmeghallgatással blogunk is foglalkozott, a 21ora.hu – n megjelent írás alapján. http://csepeliek.blog.hu/2017/10/16/a_kamusztorikat_tolta_a_csepeli_kozmeghallgatason_borbely_lenard_polgarmester_a_koz_meg_hallgatott#more12976250  

A lapban közöltekre időközben Szabó Szabolcs Csepel megválasztott országgyűlési képviselője is válaszolt: http://szaboszabolcscsepel.blog.hu/2017/10/20/megint_arcatlanul_hazudik_a_csepeli_hirmondo

A javasolt írások egyértelműek, valósághűen tükrözik a történteket. Ezért csak néhány, a CSH-ban olvasható mondatra reagálunk:

> „…2010 októberében még közel négymilliárd forint volt a mínusz. Akkor az orvosoktól a tanárokig mindenki hitelből kapta a fizetését.” Teljes hazugság! Ami kimaradt az ismeretlen szerző írásából, hogy a mínusz mellett 3,6 milliárd volt a bankban, illetve, hogy az orvosok fizetését mindig is teljes egészében az Országos Egészségügyi Pénztár fizette, nem az önkormányzat. A tanárok fizetése vonatkozásában pedig szintén volt állami pénz, igaz ez csak a tanári bérköltségek kb. kétharmadára volt elegendő, a többit az önkormányzatnak kellett rendre pótolnia.

> „Most még nagyjából ötven kilométer hosszan vannak földutak.” A 2010-es választások előtt 53 kilométer volt Csepelen a földút. Hét év alatt összesen 3 kilométert tudott megépíteni a fideszes önkormányzati vezetés, „kétmilliárd forintos tartalék” mellett. Mire költik a pénzt az önkormányzati vezetők? Mire tartogatnak két milliárdot? Csak nem a 2018-as országgyűlési választásokat akarják vele megnyerni? Komolyan gondolják?

> Az egészségügyről szóló polgármesteri szövegből kimaradt, hogy hét év alatt közel 350 millióval csökkentették az Egészségügyi Intézmény támogatását, s egyre több panasz van az egész intézmény működésével. A várakozási idő nem csökkent, elviselhetetlen egyes szakorvosi területeken az orvoshiány, ami miatt többször át kellett szervezni az intézmény működését. A tüdőgondozó megújulására hét évet kellett várni, s csak a kirobbant botrány gyorsította fel a folyamatot. (Lásd az alábbi cikket: http://csepeliek.blog.hu/2017/10/15/_itt_az_orvosok_nem_tudnak_dolgozni_a_betegek_nem_tudnak_meggyogyulni)

> A Csepel SC és a Munkásotthon tulajdonosaival kapcsolatos megállapodás hiányát felvető kérdésre adott válaszból pedig csak az igazság nem derült ki: Németh Szilárd és Borbély Lénárd hét éve mindent megtesznek Csepel két meghatározó alapítványának tönkretétele érdekében: a Csepel SC területére hét éve fejlesztési tilalom van érvényben, míg a Munkásotthon esetében minden törvényesen járó állami támogatást leállítottak, a többször megígért önkormányzati támogatásból egy fillért sem fizettek ki.

> A közmeghallgatáson Borbély úr kb. másfél órát beszélt, Németh Szilárd „csak” egy negyedórát, ami sok résztvevőt távozásra késztetett. A kérdésekre ezért kevés idő jutott, a kritizáló hangokat meg lehurrogta a zömében fideszes közönség.

2) Felújították a tüdőgondozót

Csepeli hírblogok megdöbbentő fényképes beszámolói nyomán ez év május végén az RTL Klub, majd több országos lap is tudósított a csepeli tüdőgondozóban uralkodó áldatlan állapotokról. (Lásd például: http://hvg.hu/itthon/20170529_botranyos_allapotban_van_a_csepeli_tudogondozo ) Ezt követően egymásnak és valóságnak is ellentmondó nyilatkozatok jelentek meg az önkormányzat vezetői részéről, igyekeztek saját felelősségüket menteni. Aztán lassan kiderült, hogy az intézményi ingatlan, a használati jog és az ezekkel járó kötelezettségek, a vezetés állításai ellenére, évek óta a helyi önkormányzat hatáskörébe tartoznak. Ekkor jöttek az ötletelések: beköltöztetik a Görgei térre az intézményt, stb. Most végre megtörtént a felújítás, sőt, már át is adták, éppen a lap megjelenésének napján. https://csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/10609-atadtak-a-felujitott-tudogondozot

A felújítás emlékére készítettek is egy táblát, amit a tüdőgondozó falára tettek az alábbi szöveggel:

„A Tüdőgondozót felújítatta Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata 2017-ben”

A táblán csak két hibát találtunk: a „felújítatta” helyesen felújíttatta, míg a kerület helyesen Kerület, ugyanis hivatalos név részeként nagybetűvel írandó. A polgármester melletti 13 fős tanácsadó testület 3 fős sajtócsoportja mellett kellene már egy helyesírási tanácsadót is alkalmazni. Lehet, hogy kevesebbe kerülne, mint a hibás táblák állandó cserélgetése.

3) Németh Szilárd: „mi, csepeliek is jól járunk!”

Németh Szilárd győzelmi jelentése a magyar egészségügy előtt álló fejlesztési tervekről. Többek között arra emlékeztette a CSH-t, hogy „a 2010 előtti baloldali kormányzat 600 milliárdot vont el az emberek egészségét szolgáltatóktól,…” Kár, hogy a Fidesz alelnöke nem olvassa a KSH „Statisztikai tükör” c. kiadványát, amelynek 2017. március 21-i számából kiderül, hogy Németh hazugságot állított. Például a baloldali kormányzat 2003-2010 között 1554 milliárd forintról 2047 milliárd forintra növelte az egészségügyi kiadásokat, ami közel 500 milliárdos növekedést és nem 600 milliárdos kivonást jelentett. A GDP arányában számolva pedig 2010-ben 7,6 %, míg 2015-ben csak 7,2 % volt az egészségügyi kiadások aránya. Azaz Németh úr megpróbálja rákenni a Fidesz saját pénzkivonását az egészségügyből, a baloldali kormányzatra.

4) Nemzetbiztonság = energiabiztonság

Németh úr a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökeként zárt ülésről szivárogtat ki ellenőrizhetetlen megállapításokat, majd szokásához híven ismét sorosozik egyet. A szerkesztőség ugyanakkor nem ismerteti több hazai és nemzetközi szakértő véleményét, miszerint a beruházás „soha nem hozza be az árát, sőt sokkal többe kerül majd a tervezettnél. http://24.hu/fn/gazdasag/2016/06/01/sokkal-dragabb-lehet-paks-2-a-tervezettnel/

Eközben Paks II. megépítését Németh Szilárd „a rezsicsökkentés folytathatóságának és fenntarthatóságának” feltételeként jelöli meg, miközben a parlamentben nem szavazta meg a szocialisták 32 százalékos gázárcsökkentési javaslatát. (http://www.sztarklikk.hu/kozelet/a-nap-amikor-a-fidesz-a-kukaba-hajitotta-a-rezsicsokkentest/329905/ ) Most akkor lesz folytatása a rezsicsökkentésnek vagy sem? Németh úr miért ellenzi a rezsicsökkentést?

A 3. oldalon közölt egész oldalas politikai hirdetésből és ezen cikk alatti keretes hirdetésből nem derül ki, hogy fizetett politikai hirdetésekről van-e szó vagy sem, ami azt feltételezi, hogy a CSH ingyen biztosítja a kormány és a Fidesz politikai hirdetéseit. Vajon az ellenzéki pártoknak is ingyen biztosít hirdetési feleletet és felületet? Vagy mennyit fog fizetni a Fidesz a Radnóti Miklós Művelődési Háznak a Kövér László által megtartásra kerülő lakossági fórumért? 

*****

További kimaradt események:

Október:

6.

Koszorúzás volt az aradi vértanúk napja alkalmából az újjáépített emléktáblánál.

http://csepeliek.blog.hu/2017/10/10/abel_attila_zsarolasi_tortenettel_akarja_elfedni_a_csepeli_botranyt_szegyent

http://csepeliek.blog.hu/2017/10/11/bedeszkaztak_csepel_szegyenet_abelek_belebonyolodtak_a_botranyba

7-8.

Karbantartás miatt ismét nem járt a csepeli HÉV. Pótlóbuszok szállították az utasokat.

Gyalogost gázolt egy kamion a II. Rákóczi Ferenc úton.

10.

Gyertyagyújtással emlékeztek a Béke téren, az elhunyt csepeli legendára Tóth II. Józsefre.

A Kompánia Alapítvány ünnepélyes nyitórendezvény keretében mutatta be a Dominó Tanoda a csepeli gyerekekért c. EU-s projektjét.

13.

Iskolai bállal ünnepeltek az idén 75 éves Eötvös József Általános Iskola tanárai, diákjai, a szülők és a meghívott vendégek az iskola tornacsarnokában.

14.

Díszgalamb- és kisállat-bemutató volt Királyerdei Művelődési Házban

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőit továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. okozta közlekedési feszültségek és a csepeli HÉV megszüntetésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Most sem kaptunk választ a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a polgármesteri hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> a lap szerkesztősége, immár 90. hete, nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7313065682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.10.24. 22:10:28

László Tarjányi Németh Szilárdot Csepelen senki semminek nem választotta meg! Ő itt egy bukott képviselőjelölt! Minek tolja ide állandóan a képét! A Fidesz-alelnökség itt semmire nem hatalmazza fel! Ő itt egy EGYSZERŰ CSEPELI LAKOS!
süti beállítások módosítása