CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vannak elégedve a csepeli lakájok

2017. október 27. 05:59 - csú

borbely-morovik-abel_vezerkar_2014-tol.PNGA múlt  eltörölve, most fényes a jelen, de még fényesebb lesz a jövő: Borbély Lénárd polgármester és két alpolgármestere, Morovik Attila és Ábel Attila

Sikerre vagyunk hangolva. Mármint Csepel és a csepeliek. Gondolom, mi, csepeliek, régóta, legalább hét éve érezzük a siker ízét, örömét. Csepel meg pláne. Egyre tisztább lett levegője, környezete teljesen megváltozott. A poros földutak helyett mindenütt szilárd burkolatú, csatornázott utcák, mellettük széles járdák épültek. A növekvő mennyiségű esőzés csak tisztította a csepeli utakat, frissítette a levegőt. Megszűnt a sárdagasztás, a pincéket már nem önti el az esővíz.

Nőttön-nőtt a kerület nyugalma, közlekedési biztonsága, megszűntek a dugók. Eltűntek az utakról a

kamionok. A benzingőz és a családi házak elavult fűtési technikája miatti büdös helyett gyöngyvirág illatú levegőt szippant az egész kerület. Harapni lehet a friss ájert.

A kerület lakói, felnőttek, fiatalok és gyerekek egyaránt, kart karba öltve békésen, vidáman sétálgatnak, ugrándoznak, nevetgélnek délutánonként a tiszta, virágos utcákon, a teljesen felújított parkokban, tereken. Esténként önfeledten szórakoznak a csepeli éttermekben. A kerületnek immár hírnevet, turistákat hozó, magas kulturális, esztétikai élményt, értékeket, kikapcsolódást nyújtó sörfesztiválok, disznótoros események, halászléfőző versenyek, ilyen-olyan-napi rendezvények, növelték a lakók komfortérzetét, boldogságát.

A munkanélküliség, a lakáshiány megszűnt, mindenki dolgozik. A nyugdíjasok immár nem vásárolják fel a piacon a csirkefarhát szállítmányokat. A csepelieknek nincsenek tartozásaik, rendre fizetik a lakbéreket, a rezsiszilárd költségeket. Eltűntek az utcákról, terekről a hajléktalanok. Szükségtelenné váltak a különböző ételosztó akciók. Nincsenek utcai tolvajok, az idős asszonyok nyakából láncokat kitépő rablók. A betörésekről, gyilkosságokról, az egyedül élő időseket lakásukon kirabló bűnözőkről hallani sem lehet. Gyakorlatilag megszűnt a drogozás. A fiatalok a mindenütt elérhető boldogságszérumot szívják. Csepel három év alatt az ország legszebb, legboldogabb települése lett.

Csodájára járnak a városszociológusok, kommunikációs szakemberek, televíziós csatornák riporterjei. Minden „Tiszta, Virágos, Boldog Város” versenyt megnyertünk. Állítólag országunk Kedves Vezetője Felcsút mellett, Csepelt is benevezte a világ két legszebb, legboldogabb települése címéért folyó versenybe.

És a jövő! Az beláthatatlan. A közeli és a távolabbi egyaránt. A 2032-es budapesti olimpiára készülve, Csepel gazdasága újra lendületbe jön, oázis lesz a kerületi főtéren, közterületeken, fejlődni fog a közlekedés. Németh Szilárd multifunkcionális sportcsarnokot épít. Megzöldül, újjászületik a fél város. Több lesz a munkahely, beláthatatlan magasságokba emelkedik az életszínvonal. Korszerűsödik az egészségügy. Erősödik, bővül az önkormányzat szociális hálója. Az újabb kézilabdacsarnok, műfüves labdarúgópályák, sportprogramok hatásaként növekszik a csepeliek életkora, amely 2025-re megközelíti a budai kerületekben élők átlagéletkorát, 2032-re már le is hagyja.

Aki pedig mindezt olvasva tamáskodik, vagy azt gondolja, hogy ámítás, Soros szöveg az egész, az ne olvassa el a Csepeli Hírmondó október 19-én megjelent számának nyolcoldalas, Borbély Lénárd polgármestert dicsőítő választási mellékletét. http://www.csepelivaroskep.hu/wp-content/files_mf/1508414982CSH_152.pdf  

Ne olvassa el, mert a végén még egyetért a fentiekben leírtakkal. S velem együtt fogja érezni: megint hülyének néztek minket.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4713074176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása