CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fagyos a légkör Csepelen, a mentősöknél, a vezetők vacognak a nyilvánosságtól

2017. november 14. 03:21 - csú

mentok_csepelen.PNGMásfél hete nincs fűtés a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a kazán. Az ott dolgozók olajradiátorokkal próbálják elviselhetőbbé tenni a benti létet, mert hiába jelezték már akkor az Országos Mentőszolgálatnak a problémát, azóta sem történt semmi. Ez nem az első eset, sem itt, sem az ország más pontján.

Hiába írja elő az Országos Mentőszolgálat hivatalos belső szabályzata, hogy minimum 18 fokot kell biztosítani az állomásain, a csepeli bázison már akkor örülnek, ha a 15 fokot eléri a hőmérséklet. Meleg víz sincs, így kezet is csak hideg vízben tudnak mosni az ott dolgozók, fürödni meg végképp nemlehet.

Az állomáson negyvenen dolgoznak, négy autó van szolgálatban, legfeljebb csak azokban tudnak felmelegedni a

mentősök. A problémát azonnal, vagyis immár másfél hete jelezték az OMSZ-nál, de azóta sincs változás. Egy helyi vállalkozó ugyan azonnal felajánlotta a segítségét, de ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg a vacogó mentők. Hogy miért? Hivatalos indoklás azóta sem érkezett. A munkatársak olajradiátorokat vittek be, azokkal igyekeznek befűteni a személyzeti tereket, de fáznak.

Nem először fordul elő ilyen, ez már a negyedik alkalom csak Csepelen. De a jelenség egyáltalán nem egyedi. Januárban a váci mentőállomáson és az OMSZ angyalföldi telephelyén is leállt a központi fűtés. A legnagyobb hidegek idején sem működtek a váci mentőállomás kazánjai. Akkor Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója soron kívüli tájékoztatást kért az üggyel kapcsolatban, és utasítást adott, hogy az illetékesek a lehető leggyorsabban oldják meg a fűtési gondokat.

A 168 óra szerkesztősége elküldte a kérdéseit az Országos Mentőszolgálathoz, és a rájuk adott válaszokat mi is közzétesszük

Forrás: 168 óra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8313264313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása