CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért nem tesz az önkormányzat az ellen, hogy a sétáló utcában a részegek a bölcsődénél végzik el a dolgukat?

2017. november 14. 05:59 - csú

borbely_kerdojellel-777_6.pngA címben szereplő kérdést a csepeli önkormányzat idei közmeghallgatásán, a Radnóti Miklós Művelődési Házban október 17-én tette fel egy csepeli lakos. Tudjuk,  nagyon sok embert érdekel a válasz, amelyről a fideszes városvezetés szócsövei eddig nem számoltak be. Mi most ezt megtesszük, hiszen évek óta húzódó, újra és újra megjelenő problémáról van szó.

A kérdés tehát: Miért nem tesz az önkormányzat az ellen, hogy a sétáló utcában a részegek a bölcsődénél végzik el a dolgukat?

A Borbély Lénárd (képünkön) polgármester  által aláírt választ szó szerint, változtatás nélkül  közöljük:

"A Közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársai Csepel egész területén nem tudnak folyamatosan jelen lenni, így az eredményes fellépéshez nélkülözhetetlen, hogy

az ilyen cselekmény észlelésekor a polgárok nevük és elérhetőségük megadásával – melyet a hatóságok bizalmasan kezelnek – az elkövetők és a cselekmény beazonosítható leírásával bejelentést tegyenek.
A környezetben lakó személyek segítsége nélkül eredményesen nem lehet hatékony intézkedést végrehajtani. Amikor a Közterület-felügyelet munkatársai munkatársaim a helyszínre érnek, az esetek nagy részében már nem tapasztalnak olyan jogsértő tevékenységet, ami miatt kötelező lenne intézkedniük.
Összegezve, a lakosság részéről nagyobb aktivitást kellene tapasztalnunk, olyan segítőkész hozzáállást, hogy valóban akarnak tenni a környezetükért."

Ennyi!

Azért ez a válasz gyönyörű. Lássuk be, nem elég, hogy a lakosság a sétáló utcában (is) elviseli a botrányos, egészségre veszélyes jeleneteket. szemrehányást kap a kerület polgármesterétől, mert nem tudja, hogy  "a Közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársai Csepel egész területén nem tudnak folyamatosan jelen lenni".

A csepeli polgár bizalmatlan, mert nem akarja a nevét adni a bejelentéshez, amely nem éppen barátságos emberek közegészségre veszélyes tetteiről szól. Nem elég, hogy a szabályszegők nevét nem adja meg, de a sajátját is elhallgatja.

A csepeli polgár a hatósággal, választott vezetőivel szemben csak követelni tud és akar, de annyit sem tesz meg, hogy a részeg, a köztisztaságot sértő, a közegészséget veszélyeztető delikvenst feltartóztassa, amíg  valamelyik (de melyik?) illetékes szerv oda nem érkezik, és az ő jelenlétében megismételtetik a tettet...

A polgármester tehát vár. (Vadász ül hosszú, méla lesben...) Intézkedni, hatóságot tettekre sarkallni azonban csak akkor fog, ha a lakosság részéről segítőkész  hozzáállást, nagyobb aktivitást tapasztal.

Mi most nemcsak összegzünk, hanem fordítást is vállalunk: lefordítjuk Borbély Lénárd szavait. Magyarán, akkor lesz itt kedvező változás, ha a csepeliek összeszedik magukat, és nem sírnak-rínak, hanem megtanulnak  némán szenvedni vagy tisztességesen feljelenteni.

Na, ugye, hogy van megoldás!

Ja, igen, és még van választási lehetőség is.

anzágo

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7913243363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása