CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Csepelen az igazi életveszélyt az orvosi ellátás szűkössége okozza

2017. november 19. 05:59 - csú

sztk-ok-_borbely_kerdojel_1.pngTiltakozunk a csepeli egészségügy tönkretétele ellen! címmel szervezett akciót Csepelen a Demokratikus Koalíció helyi szervezete a Tóth Ilonáról elnevezett szakorvosi rendelő, a mindenki által csak SZTK-nak nevezett intézmény elé. A DK politikusa ott mondta el a Betelt a pohár című beszédét:

A csepeli emberek életét nem a hiszterizált fantomok, nem a plakátokról vigyorgó öregemberek, hanem az itteni szakorvosi rendelőben tapasztalható viszonyok és embertelenségek veszélyeztetik! A csepeli egészségügyi szolgáltatás színvonala ugyanis mára olyan mélyre merült, amilyen mélyen sose volt! Az intézmény vezetői úgy tesznek, mintha abban lennének érdekeltek, hogy a betegek ne ide, hanem más, mondjuk magánklinikákra, rendelésekre menjenek, azért, mert

itt úgy se tudják kivárni, hogy sor kerüljön rájuk!
A mai összejövetelünk egyik közvetlen oka az, hogy a hónap végén a Vénusz utcai rendelőben felmondják a szemészet munkafeltételeit, kiebrudalják az orvosait!
Mehetnek a szemész szakorvosok oda, ahová akarnak!

Akkor teszi ezt az öntelt csepeli vezetés, amikor az országban szakorvost találni szinte lehetetlenség. Az itt dolgozó team lelkiismeretes munkát végzett, és klinikai háttérrel rendelkezett. A csepeliek számára megnyugtató és megszokott jó ellátást most a bizonytalanság váltja fel. A bizonytalanságnak azonban mindig vannak hátrányos következményei. Ezekből a hátrányokból, a csepeli betegek már túl sokat ismernek. Ugyanis a bizonytalanság, és az átszervezés ebben a kerületben mindig a betegek hátrányára történt. Az ellátás szűkítésével, a várakozási idők növelésével járt együtt. Ennek csak az egyik oka, az, hogy a hazánkban kiképzett orvosok, nővérek, szakápolók jó része Nyugat Európa országaiban dolgozik! A másik oka az, hogy az itteni bérekből nem tudnak megélni. A harmadik oka pedig az, hogy rosszak a munkafeltételek, és a vezetői arrogancia, (néha erőszak) olyan mértéket ölt, amit nem tudnak elviselni.

Csepelen az igazi, hétköznapi életveszélyt immár nem a munkahelyi, vagy közúti balesetek okozzák. Nem is a bűn és az utcai erőszak, hanem az orvosi ellátás szűkössége!
A legnagyobb aljasság a beteg emberrel szemben, ha azt a hiedelmet tartják benne, hogy a Tóth Ilonáról elnevezett rendelőben a fájdalmát enyhítik, betegségét gyógyítják. A valóság meg azt mutatja, hogy a délután 2-kor kezdődő rendelésre már kettő óra tizenöt perckor nem engedhetik be a gyógyulni akarót a betegirányítók.
Ma Csepelen hetvenötezer emberre jó esetben napi fél szakrendelés jut az orr, fül gégészeten, a bőrgyógyászaton és a sebészeten, mert megszüntették a folyamatos ellátást!
Nem jobb a helyzet a szűrésekkel sem. A nyilvánosságban megjelent felvilágosítás figyelmezteti az embereket, hogy milyen nagy fontossága van a szűréseknek. Az időben diagnosztizált halálos betegségek az orvostudomány jelen állása szerin jórészt kezelhetők, gyógyíthatók lennének, az időben felfedezett és diagnosztizált szűréssel.

Mit látunk mégis 2010 óta Csepelen?
- Megszüntettek több gyermek szakorvosi ellátást és szűrést
- A felnőtt szakrendelések kapacitását leszűkítették.
- Szakorvosokat küldtek el.
- Hosszú várólistákat keletkeztettek.
- A diagnosztikai vizsgálatokra hónapokat, éveket kellett várni!

A tüdőgondozó építészeti felújítása is csak a nép elégedetlenségének, az ellenzék támadásának, a következménye és egyáltalán nem a vezetés jó szándékának!
A tüdőgondozóban azonban röntgen és más korszerű diagnosztikai eszköz nem található! Ha valaki teljes ellátást akar, akkor új időpontra, ebben a központi épületben várhat heteket a sorára!

Azért hogy ez a fékezett színvonalú egészségügyi ellátás is megvan Csepelen, annak az itt dolgozó lelkiismeretes orvosok és asszisztensek az okai!
Ők azok, akik miden nap csodát tesznek!
Ebben az áldozatos munkájukban a helyi politikai és szakmai vezetők nem segítik, sokkal inkább akadályozzák őket.

Látva a „csodát”- hogy mégis van egészségügy – felbátorodnak, és új lehetőséget fedeznek fel arra, hogy még több pénzt vonjon el az orvoslástól, és saját kedvenceik támogatására fordítsák azt. Kocsikra, hajókra, repülőkre, szobrokra, egyházak és külhoniak támogatására, valamint a helyi történelem átírására.
Ennek érdekében korlátozták a szájsebészetet, a fogröntgent, visszafejlesztették a népbetegség kezelésére szolgáló onkológiát, tönkretették a felnőtt ügyeleti rendszert és megszüntették a gyermek szakkórházi ügyeletet!
Az egész ország azokon az eseteken borzong, amiket nekünk kell átélnünk! /hatnapos hulla a WC-ben, bezárt gyógyító osztályok, ágyi poloskák, fertőzéses halálok Semmelweis országában, 18 órás várakozás a sürgősségi osztályon! stb. stb./

- Követeljük, hogy olyan ellátást szervezzenek az adóink milliárdjaiból, amik lehetővé teszi a betegek felgyógyulását!
- Követeljük a politika- és erőszakmentes, humánus munkahelyi légkör visszaállítását!
- Szűntessék meg az egészségügyi dolgozók, és szakdolgozók vegzálását, megfélemlítését! - Szüntessék meg a felesleges titoktartási kötelezettségeket!
- Olyan vezetést akarunk, akik folyamatos és mindenkinek hozzáférhető deffinitív ellátást tud biztosítani a Csepelieknek, és aki alkotó, nyugodt légkört képes teremteni a gyógyítóknak, és a gyógyulni vágyóknak!
- Tiltakozunk azért, hogy az ellátás szűkössége és az elutasítások miatt kétszer fizettessenek az állampolgárokkal azért, amiért egész életükben adóztak!
- Nem hagyjuk, hogy befizetett TB járulékaink mellett ilyen gyenge ellátást adjanak, és, ha élni akarunk a magánrendeléseket ajánlják nekünk!
- Új egészségügyi rendszert követelünk! Új rendszert akarunk! Olyant, ahol a betegekért dolgozik minden résztvevő és nem a beteg tartozik hálával, pénzzel, hálapénzzel!

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8513308325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása