CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli városvezetők hatalmi gőgjének sokszínű bizonyítéka

2017. november 20. 05:59 - csú

nemeth_szilard_konyec-jobb.png Németh Szilárd Németh Szilárd hátán a  közpénzből fizetett Csepeli Hírmondóban. Ez a fotó még megjelenésre vár

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) november 16-án megjelent 22. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

Siker siker hátán. Több mint másfél milliárdot nyertünk Csillagtelep felújítására, újabb útszakaszok készültek el, felújított játszóudvarokat adtak át, idősbarát önkormányzat lettünk, ismét Orbán lett a Fidesz elnöke, Németh folytatja a hivatalos választási kampány előtti kampányát, az önkormányzat támogatásával, a Csepeli Hírmondó lehetőségeinek maximális kihasználásával. Fantasztikus! Csepelen minden nagyon szép, minden nagyon jó! Mindenki mindennel elégedett?

A csepeliek a sok sikerjelentés mellett nem olvashatnak saját  mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a

Gubacsi híd felújításáról, a tervezett Galvani hídról. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. együttműködése, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése.  (Lásd: http://csepeliek.blog.hu/2017/09/04/csepeliek_fizetik_ki_a_cehhet_nemeth_szilard_kudarcaert_a_varoskep_kft-n_keresztul) A kiadó és szerkesztősége most sem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon korábbi kérdésünkre: miért kellett, magasabb kiadási költségekkel nyomdát cserélni?  Ezért, illúziók nélkül, ismét megkérdezzük: kinek az érdeke lehetett a drágábban dolgozó, Andy Vajnához került nyomdával szerződni? 

Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

A lap egyes cikkeivel kapcsolatos véleményünk a következő:

1) Csillagtelep: 1,7 milliárdból újul meg a csepeli városrész

Lass Gábor tudósítása a november 13-i sajtótájékoztatóról készült, ahol Borbély Lénárd és Németh Szilárd bejelentették: a csepeli önkormányzat 1,7 milliárdot kapott Csillagtelep szociális rehabilitációjára. Blogunk a múlt héten már foglalkozott a témával: http://csepeliek.blog.hu/2017/11/17/a_fideszes_hazugsagok_hullamainak_csepeli_gerjesztoi

Örülve a sikeres pályázatnak, a képen látható grafikus tablóval kapcsolatban azonban van három megjegyzésünk:

>  Mostanában Csepelen ilyen tablókat osztogatnak (a dekoratőrt is meg kell fizetni), valószínűleg, hogy a választásokig ne feledjük el az osztogatók hőstetteit. Lásd a legutóbbi számban megénekelt hőstettet, a Kertvárosi Bölcsőde fejlesztésére elnyert 300 millió átadását. http://www.csepelivaroskep.hu/wp-content/files_mf/1509623457CSH_153.pdf

> A másik a „Magyarország kormányától kapott 1,7 milliárd Ft”-tal kapcsolatos. Hazugság. Csepel az Európai Uniótól kapta az 1,7 milliárd Ft 50 %-át.

> Végül a „GRATULÁLUNK CSEPELNEK!/” mondathoz. Ez a megfogalmazás – a szerény királyi többes, vagyis a többes szám első személy használata ‑ legalább két aláírót feltételez, itt azonban csak Németh Szilárd neve szerepel, azaz a „királyi többes” érhető tetten. Németh egyszerűen kisajátította a „sikert”, miközben a pályázat elkészítése az önkormányzat feladata volt. A pályázaton elnyert összeg megosztásához (50 % EU, 50 % hazai forrás) alakulásához meg valószínűleg semmi köze sem volt. Sokadik jele ez már a két személy közötti ellentétnek, illetve a Némethre jellemző hatalmi gőgnek.

2) Ünnepi rendezvény az Idősbarát-díj alkalmából

A cikk első mondatából megtudtuk: az előző számban már hírt adtak az október 16-án átvett díjról. Akkor azonban nem volt helyi ünnepség. Tűrhetetlen. Meg kellett tehát ünnepelni, mert nem is díj, ha nincs nagy evés, dínom-dánom. Ami alkalmas önfényezésre,  nagy kampánybeszédek megtartására is, ami mindig jól jön, különösen most, az országgyűlési választások előtti időszakban. A cikk alapján megállapíthatjuk, hogy volt evés-ivás, papírból olvasott beszéd, tarolt az elért eredmények hosszantartó felsorolása, s jutott idő a közelgő jóléthez vezető ígéretek felvázolására is. A zene és a tánc sem maradt el.  Hiába ez egy „idősbarát” önkormányzat. Már csak arra lennénk kíváncsiak, mit szólnak az idősbarát címhez a csepeli emberek, azok a nyugdíjasok, akik ma is a ~ 88.000 forintos létminimum alatti vagy a tíz éve változatlan 28.500 forintos öregségi minimum körüli összegből tengetik mindennapjaikat. Azok, akik órákig várakoznak az egészségügyi intézményekben, gyógyszereik egy részét tudják csak kiváltani a patikában vagy akik, többszöri kérvényezés ellenére sem kaptak egy fillér segélyt az önkormányzattól, esetleg szégyellnek beállni az 5 kiló krumplira várók hosszú sorába.

A cikk konkrétumaihoz két megjegyzésünk van. Németh Szilárd tízéves ígéreteiből idézünk: > „Ebben szerepel a Gubacsi híd teljes felújítása…” Hazugság. A kormány nem vette fel a programba, csak a vasúti rész felújítását. http://csepeliek.blog.hu/2017/11/10/tobb_sebbol_verzik_nemeth_szilard_mezesmadzagos_igerethalmaza#more13223901

> A „Nők 40 program sikeréről” mondottakat jelentősen csökkenti Némethnek a nők, családok elleni legutóbbi kirohanásai. Lásd például az alábbi linken elérhető cikket:  http://csepeliek.blog.hu/2017/11/17/a_fideszes_hazugsagok_hullamainak_csepeli_gerjesztoi#more13290851 

3) Védjük meg Magyarországot!

    Mélyponton az ellenzék támogatottsága

    A legnagyobb veszély az önfeladás

A két írás a lap pártfeladata volt, kipipálhatjuk. Az országgyűlési választásokra való felkészülés jegyében kiadottakat ismét teljesítették: a fidesz.hu-tól átvett cikk alapján tájékoztattak a párt kongresszusáról, a 100 %-os szavazati aránnyal megválasztott pártelnök sorosozásáról, illetve beszámoltak Németh csepeli előadásáról. Utóbbinak Maróth Miklósra való hivatkozása kapcsán megjegyezzük: Maróth professzor idézett tézisei véleményünk szerint nem mindenben nyerték el a szakma egyetértését, arról nem is beszélve, hogy szakmai függetlenségét nemegyszer megkérdőjelezik a napi politika eseményekben való állásfoglalásai, a Fidesz melletti többszöri kiállása.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a CSH ezen két oldalának Németh Szilárd pártlistás fideszes képviselő adja a gerincét: Németh a kongresszuson, Németh tapsol, Németh szónokol, Németh a Rákóczi Kertben, Németh azt mondta, hogy…stb. Vajon miért nem kapunk hasonló tájékoztatást pl. Szabó Szabolcs, Csepel megválasztott országgyűlési képviselőjének csepeli programjairól?  

 

 

További kimaradt események:

 

November:

Nemzeti Gyásznap.

Baleset történt a Weiss Manfréd úton: két személyautó ütközött össze, egy ember megsérült.

Tűz volt a Szent István úton. Egy több szintes lakóépület első emeleti lakása gyulladt ki. Egy ember életveszélyesen megsérült.

9.

Baleset miatt több óráig nem járt a csepeli HÉV. A Müpánál került egy ember a szerelvény alá.

10.

Az RTL Klub híradója adott hírt arról, hogy ágyi poloskák teszik elviselhetetlenné egy csepeli tízemeletes ház nyolcadik emeletén élő emberek helyzetét.

Az I. világháborút lezáró fegyverszüneti egyezményre emlékeztek a Szent Imre téri I. világháborús emlékműnél.

A Magyar Nyelv Napját ünneplő országházi rendezvényen a Fenyves és a Repkény óvoda gyermekei vettek részt.

Fagyoskodnak a csepeli mentők, mert másfél hete nincs fűtés az épületben. A gondot hiába jelezték a mentőszolgálatnak, a helyzet nem változott semmit.

A Szociális Munka Napja alkalmából Borbély Lénárd kitüntetéseket adott át az ÁMK Tornacsarnokában tartott ünnepségen.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőit továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. okozta közlekedési feszültségek és a csepeli HÉV további sorsának, tervezett fejlesztésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Most sem kaptunk választ a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> a lap szerkesztősége, immár 94. hete, nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6613310981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása