CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy polgármester keményen visszaszólt a hazudozó Németh Szilárdnak

2017. november 23. 01:56 - csú

visszaszolt_nemeth_szilardnak.jpgAlpár György szerint az egész olyan, mintha én arról kérdezné a települést, hogy reggel felkeljen-e a nap.

Most éppen Drávaszerdahely polgármesterét, Alpár Györgyöt vádolta meg azzal Németh Szilárd, a Fidesz nemrég újraválasztott alelnöke, hogy migránsokat akar beengedni a mindössze 190 lakosú Baranya megyei településre. Alpár György szombaton a Facebookon üzent Szijjártó Péternek a Fidesz nemzeti konzultációs telefonos kampánya miatt (amely a külügyminiszter hangjával biztatja a konzultációra az embereket). Szerinte ugyanis fontosabb problémák is vannak ennél, például az, hogy

a településtől idén már 11 millió forintot vont el az állam szolidaritási hozzájárulás címszóval.

„Konzultáljon először a saját választóival ott, Drávaszerdahelyen, aztán próbálja meg velük megértetni azt, hogy miért akar Drávaszerdahelyre migránsokat beengedni.Én anno ezt így csináltam Csepel polgármestereként. Ez bejön, higgye el a polgármester úr" – mondta Németh Szilárd.

A Fidesz megmondóembere az után beszélt erről vasárnapi sajtótájékoztatóján, hogy Alpár György szó szerint ezt üzente a külügyminiszternek: „Kedves Péter! A drávaszerdahelyiek boldogabbak lennének, ha akkor telefonáltál volna, mikor az állam elvett 11 milliót az itteniektől. Azt szívesen megkonzultáltuk volna veled. Most, kérlek, ne pazarold az adófizetők pénzét arra, hogy felhívsz minket!”

A polgármester szerint valamit nagyon félreért a Fidesz; neki csak az a problémája, hogy egy teljesen egyértelmű kérdésről felesleges nemzeti konzultációt tartani milliárdokból.

„Természetes, hogy a kormánynak az a feladata, hogy védje meg az országot. Ez olyan, mint ha én arról kérdezném meg a települést, hogy tegyek-e valami jót vagy reggel felkeljen-e a nap” – magyarázta lapunknak Drávaszerdahely polgármestere. Évekig volt határőr, így sokakkal ellentétben személyesen is találkozott már menekültekkel. A menekülteknél sokkal jobban érdekli, hogy a Magyar Államkincstár idén januártól havi 1 millió forintot emel le az önkormányzat számlájáról szolidaritási hozzájárulás címén. Az állam szerint ugyanis gazdag településről van szó.

Semmilyen állami normatívát nem kapnak, helyi adót sem kell fizetniük a drávaszerdahelyi lakosoknak, csak az iparűzési adóból gazdálkodik a falu. Drávaszerdahelyen adózik ugyanis a Földgázszállító Zrt., így korábban 35-36 millió forint bevételük volt, most 22-24 millió forint maradt. Amúgy a falu kicsit sem migránspárti, a 2016-os kvótaellenes népszavazáson 52 százalékos részvétel mellett (ami 80 leadott szavazatot jelent) 1 érvénytelen, 2 igen és 77 nem voks landolt az urnákban.

(...)

Drávaszerdahely polgármestere már korábban is aktív volt a Facebook-oldalán a nemzeti konzultációval kapcsolatban.

„Tudjuk, hogy odafent a nagyok már alig várják, hogy kibonthassák visszaküldött leveleink és elolvassák, hogy például özv. Kovács Imréné milyen állásponton van számára e fontos kérdésekben!” – írta november 2-án Alpár György. Hozzátette: hiszen itt, a faluban az senkit nem érdekel, hogy horror áron van a tüzelő, hogy nincs munka, naponta egyszer megy busz, az életszínvonal folyamatosan csökken, és aki teheti, elköltözik a faluból.

A teljes cikkért kattintson az alábbi linkre!

Forrás: helyivalasz.hu
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2613333773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása