CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért megközelíthetetlen a csepeliek számára Csepel polgármestere?

2017. december 01. 05:59 - csú

borbely_lenardnai_is_sikerult_ingyen_krumplit_szerezni.jpgJó fogás! Nem neki kellett fizetni érte...

Szerkesztőségünk információi szerint Borbély Lénárd, Csepel polgármestere 2017. novemberében 57 programon vett részt. Ezek között 23 vezetői megbeszélés (40,3 %), 4 sajtótájékoztató, 27 (47,3 %) különböző rendezvény: például avató ünnepség, megemlékezés, koszorúzás, sportesemény,  faültetés,  burgonyaosztás, operett, bál stb) szerepelt. Fogadónapot egyszer, november 29-én tartott, ez azonban előzetesen meg sem jelent a hivatalos honlapon, sőt a csepel.hu-n fellelhető bemutatkozó anyagában is csak annyi szerepel, hogy „Fogadónap: változó”. (https://www.csepel.hu/onkormanyzat/polgarmester) Talán ez is magyarázza, hogy hónapokig tart, amíg bejelentkezés után fogad valakit, amit ismerőseim gyakran fel is emlegetnek, nyomdafestéket nem tűrő megjegyzések kíséretében.

Az információkból világossá vált: Csepel polgármestere novemberben, az előző hónapokhoz hasonlóan, reprezentálással töltötte munkaideje nagy részét. Az esetek többségében még

beszédet sem kellett mondania, csak megjelenni, mosolyogni, szót váltani a rendezvényeken megjelent, nem egyszer saját beosztott vezetőivel, majd csendben magukra hagyni a résztvevőket. Ráadásul ezekre a programokra még az ellenzéki képviselők sem kerülnek mindig meghívásra, csak utólag értesülnek a programok nagy részéről, de előfordult, hogy még szót sem kaptak.

A csepeli emberekkel lényegében ünnepi vagy politikai rendezvényeken (burgonya- és almaosztáskor) találkozott. Szinte hermetikusan elzárták és elzárta magát a konfliktusoktól, a csepelieket feszítő gondoktól, ügyektől, amelyeket még testületi üléseken sem mert és mer mindig felvállalni. Előfordult, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselőt hívta segítségül, testületi ülésen, vagy a közmeghallgatásokon.

Úgy tudjuk, kerületünk polgármestere, novemberben, de az előző két hónapban sem találkozott a kerület fejlődését meghatározó gazdasági szereplőkkel (vállalkozókkal, a gazdasági cégek vezetőivel), az érdekvédelmi szervezetek képviselőivel, pedig az ilyen megbeszéléseket, érdekegyeztetéseket egy-egy súlyos feladat, például a helyi adórendelet módosítása vagy a 2018-i önkormányzati költségvetés előkészítése erőteljesen indokolta volna.

Borbély úr novemberi tevékenységét nézve a jelek azt mutatják, hogy ő csak a polgármesteri hivatalban érzi jól magát. Házon belül, tisztségviselő társai, a 12 fős tanácsadói kabinet, az általa kiválasztott hivatali vezetői, jól megfizetett hívei, pártbarátai körében mozog otthonosan. A hivatalon kívüli világ számára harctér, küzdelem, amire nem tud felkészülni. Hivatalosan ő a polgármester, de helyi pártszervezetét, a párt frakcióját, az önkormányzat egészét igazából nem ő vezeti. S ha jövőre bukik az őt kinevező elődje, a hírhedt rezsirikkancs, akkor meginog polgármesteri széke, bármilyen vazallusokkal, közterület-felügyelőkkel és csingilingi védelmi rendszerekkel is zárja körül magát. 

vox

Szólj hozzá!
Címkék: csepel

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7413407649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása