CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Keresztet vethet kiszemelt francia keresztjére Csepel keresztje

2017. december 02. 05:43 - csú

nemeth_szilard_szemuveg_folott-2_valtozat.PNGA kikosarazás miatt hadat üzen Franciaországnak a csepeli Háry János?

Francia földön marad a János Pál pápáról készült szobor, aminek a keresztjét Németh Szilárd Csepelre hozatta volna a városvezetéssel.

A 2005-ben elhunyt pápa szobrát díszítő kőkeresztet ugyan nemrég törvényellenesnek nevezte és lebontásra ítélte egy francia bíróság, ám ez nem jelenti azt, hogy Ploërmel le is mondana róla. Az észak-franciaországi kisváros polgármestere a Magyar Időknek elmondta,

szó se lehet róla, hogy az alkotás elhagyja Ploërmelt.

“János Pál szobra Ploërmel örökségéhez és tájképéhez tartozik, és ennek így is kell maradnia” – tette hozzá, ezzel a két mondattal szó szerint szétszaggatva Németh Szilárd álmát, hogy

Csepelre kerüljön a szentatya szobrának éke. Mint arról korábban a 21ora.hu is beszámolt, Csepel nagy jótevője mindenszentek napján kereste meg Borbély Lénárd polgármestert, hogy Csepel fogadja be azt a kőkeresztet.

Nem kell aggódniuk azonban azoknak, akik attól tartottak, hogy

ünnepélyes avatás nélkül marad Németh Szilárd és a csepeli fideszes városvezetés. Mint korábbi posztunkban írtuk, időt, energiát és persze közpénzt nem kímélve keményen dolgoznak a fiúk, hogy a jövő tavaszi választásig minden hétre jusson valami átadnivaló.

A hét végén például Czibor Zoltán, valamint a közelmúltban elhunyt Tóth II. József, a legendás Aranycsapat két egykori csepeli játékosának emléket állító köztéri alkotást avatták fel.

De a kőkeresztek kedvelőinek sem kell csalódniuk Németh Szilárdban: a fideszes politikus bölcs előrelátástól vezérelve, és semmit nem bízva a véletlenre, már korábban felvetette egy Ady lakótelepre állítandó kőkereszt ötletét Morovik Attila alpolgármesternek, aki a legutóbbi képviselőtestületi ülésen fel is kérte a testületet, hogy a 3 méteres fehér műkőből tervezett alkotást támogatni szíveskedjen. A fideszes többség természetesen meg is szavazta a 4,2 millió forintba kerülő javaslatot.

Forrás: 21ora.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9413372533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása