CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi történt Juhász doktorral? A csepeli SZTK főnöke beismerő vallomást tett

2017. december 03. 05:59 - csú

tudogondozo_atadas_nemeth_szilard_az_sztk-vezer_es_borbely_lenard.PNGA főigazgató főorvos Németh Szilárd és Borbély Lénárd között. A polgármester arca árulkodó: itt már tudhatta, hogy Juhász doktor és a rezsirikkancs széles jókedve nem őszinte, mert nincs ok a kacarászásra a siralmas helyzetben

Bajok vannak a csepeli egészségüggyel! Most már nemcsak a csepeliek jelentős része, a kerületi ellenzéki képviselők, hanem maga dr. Juhász György, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató főorvosa is ezt állítja. Szerkesztőségünk birtokába jutott egy novemberi feljegyzés, amelyben az SZTK igazgató főorvosa  tájékoztatja Borbély Lénárd polgármestert. Juhász úr többek között az alábbiakat írta:

„A betegellátás zavartalan biztosítása érdekében folyamatosan foglalkozunk a személyi és tárgyi feltételek meglétével, a fellépő üzemeltetési problémák, illetve egészségügyi berendezések javításával, pótlásával. Különösen nagy hangsúlyt helyezünk az orvosi állások betöltésére.”

Ha  valóban minden rendben lenne a Görgey téri rendelőben, akkor ilyen mondatot nem kellett volna megfogalmaznia az intézményvezetőnek. Ne cifrázzuk, ez azt jelenti, hogy

  – a főorvos minden korábbi állításával ellentétben – a betegellátás nem zavartalan. Ugyanakkor azt is jelenti, hogy a csepeli betegek által már évek óta jelzett személyi, tárgyi feltételek hiányosságait, a várakozási idő miatt felháborodásuknak hangot adó betegek kritikáit, az orvoshiányt, az üzemeltetési problémákat, az egészségügy berendezések időnkénti meghibásodásait, most már a főigazgató is elismerte és megírta a polgármesternek. Borbély Lénárd sem takarózhat azzal, hogy nem tud az orvoshiányról. Ott a papír a kezében. Az SZTK főorvosától.

Juhász doktor pálfordulása megdöbbentő, mert a korábbi képviselő-testületi üléseken többször is élesen kikelt az ellenzéki kritikákkal szemben. Pocskondiázta a 2010 előtti szocialista kormányzatot, önkormányzati vezetést, s nemegyszer az anyagi-pénzügyi eszközök jelentős részétől megfosztott SZTK vezetőjeként védte meg a fideszes önkormányzati vezetést, amely a mai Görgey téri (volt Áruház téri) intézmény támogatását 2010 óta több mint 300 millióval csökkentette.

Vajon mi történhetett Juhász doktorral? Lehet, hogy a közelgő választások miatt változott meg a jelenlegi főigazgató álláspontja? Vagy az elődöket becsmérlő testületi hozzászólásait sem úgy gondolta? Nem tudom. Mindenesetre eddigi munkássága, számomra, nem ad okot bizakodásra. A csepeli egészségügy rendbetételét, meglátásom szerint, vele nem lehet megoldani.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr813410145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása