CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dagad a Dagi! Borbély Lénárd 366 milliót utaltatott át Németh Szilárd alapítványának

2017. december 06. 05:59 - csú

nemeth_szilard_kabatjabol_bujik_eloi_borbely_lenard-tisztan.PNGNémeth Szilárd kabátjából bújt elő Borbély Lénárd?

Újabb értesülésünk szerint tovább ömlik a pénz a csepeli önkormányzati sportlétesítményekbe, a Dagi néven ismert (volt maszek, de ma már önkormányzati tulajdonú) csárdába, vendégházba. TAO (társasági adó), állami és önkormányzati támogatás egyaránt. Igaz, a pénzügyi kiadások teljes nagyságát diszkréten kezelik, nehogy a csepeliek elgondolkodjanak, hova és miért kerülnek a milliárdok. Eközben az önkormányzat vezetése hét év alatt százmilliókat vont ki a csepeli egészségügyi rendszer támogatásából, a rászoruló csepeliek megsegítését célzó szociális rendszerből. http://csepeliek.blog.hu/2017/12/03/mi_tortent_juhasz_doktorral_a_csepeli_sztk_fonoke_beismero_vallomast_tett#more13410145

http://csepeliek.blog.hu/2017/12/04/jedlikes_diakok_seruleserol_csepeli_botranyokrol_egy_sort_sem_irnak_nemeth_szilardrol_oldalakat_rege#more13415937 

A birtokunkba jutott polgármesteri dokumentumból  kiderült, hogy

Borbély úr 70 millió forintot adott a Petz Ferenc utcai sportpálya, 45 millió966 ezer forintot a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokának fejújítására. Az utóbbihoz megítélt TAO-támogatás nagysága nem ismert. Átutaltatott 366,1 millió forintot  a Magyar Birkózó Akadémia részére, a Birkózócsarnok költségeire, a Németh Szilárd által létrehozott alapítványnak. További 27,2 milliót hagyott jóvá a II. Rákóczi Ferenc út. 88-89. szám alatti tornacsarnok felújítására.

Ezek együttes összege több mint 509 millió forint. Ezzel azonban nincs vége. Előkészítés alatt áll, a Magyar Kézilabda Szövetség kezdeményezésére, egy kétezer négyzetméteres hasznos alapterületű kézilabda csarnok megépítése, az ÁMK tornacsarnoka mellé, 280 fős lelátóval, a szükséges parkolókkal. Már kiírták a kivitelezői pályázatot is. A kezdeményező Csepeli Diáksport Egyesület részére a TAO támogatás átutalásra került (ennek nagysága nem ismert), de az önkormányzat is támogatja a beruházást, az idei költségvetési tervek szerint 150 millió forinttal.

A Simon Bolivar sétányi lakótelep lakói közül sokan tiltakoztak a beruházás ellen. Szerintük csökkenne a zöldfelület, míg a közlekedő és parkoló autók számának növekedése sok ott élő és oda járó gyermek számára jelentene veszélyforrást. Mindenesetre érthetetlen, hogy miért kell egy többezer fős, sűrűn beépített lakótelepen, egy már meglévő, kézilabdázásra alkalmas és felújított tornacsarnok mellé egy másik kézilabdacsarnokot építeni, akkor, amikor például a Csepel SC Alapítvány nem messze lévő, Béke téri sporttelepén is megépülhetne, ha már mindenáron szükséges a megépítése. Ráadásul az önkormányzat 40 milliós pályázati kérelemmel fordult a Magyar Kézilabda Szövetséghez, a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola tornacsarnokának felújítása érdekében is. Kézilabda csarnokban tehát nem fog szűkölködni a jelenlegi két, kézilabdával foglalkozó csepeli sportegyesület.

Mostanában nagy volt a csend arról, hogy mi folyik (el) a Dagi csárdánál. Talán nem véletlenül. Információink szerint ugyanis külön fejezetet érdemel a Dagi csárda és vendégház című önkormányzati beruházás. A közpénzből megvalósuló, 240 milliósra tervezett, háromszintes beruházás borozót, főzőkonyha üzemet, WC-csoportokat, tálaló konyhát, éttermet, vendéglátó külső teraszt, vendégház recepciót, 8 db négy csillagos vendégszobát, kerthelyiséget, árnyékolható nyitott, fogyasztásra alkalmas teraszt tartalmazna.

Sokak szerint ez a beruházás az Ifjúsági Tábor területére tervezett birkózó akadémia és multifunkcionális csarnok háttérintézménye, vendéglátóipari egysége lesz, amit a későbbiekben majd privatizálnak. Mindenképpen elgondolkodtató, hogy a korábban védett Kis-Duna partot ilyen létesítményekkel terhelik meg, arról nem is beszélve, hogy a beruházások néhány év múlva tovább rontják majd a közlekedési helyzetet a Hollandi úton. Annak idején, 2010 előtt éppen ilyen gondok miatt szervezett tiltakozást, tüntetést Németh Szilárd és csapata.

Értesülésünk szerint Borbélyék összességében több milliárd forintot költenek el sportra, vendéglátásra a csepeli közpénzből,  miközben 2010 óta blokkolják a Csepel SC Alapítvány közel tízezer négyzetméteres sporttelepének fejlesztését, ahol lehetőség lett volna kölcsönös kompromisszumok útján, jelentős sportfejlesztésekre is – magántőke bevonásával. Az így felszabaduló pénz segíthette volna Csepel gyorsabb infrastrukturális fejlesztését, a földutak felszámolását, az egészségügyi gondok enyhítését, a szociális feszültségek csökkentését.

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8413432991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.06. 23:47:00

Lesz elszámoltatás a jelenlegi csepeli vezetők költéseiről is! Felesleges a képviselőtestületi határozatok mögé bújniuk, tudjuk hogy az szerint szavaznak, ahogy a polgármester akarja!

Az adóinkból támogatnak olyan intézményeket, amelyek legfeljebb a csepeliek egy részét szolgálják, míg más intézményeket szándékosan hagynak tönkre menni! Azokra is igény van a lakosság részéről, Borbély Lénárd polgármestert a csepeliek a saját szolgálatukra választották meg, nem Németh Szilárd kiszolgálójának! Szégyellje magát!
süti beállítások módosítása