CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Folytatásos csepeli cirkusz: hamarosan jön Bendegúz 16 millióért

2017. december 10. 05:55 - csú

leleplezes_kolonics_gyorgy_szobra.PNGLeleplezett (Schmitt Pál) a leleplezésre várók (Borbély Lénárd és Németh Szilárd) között. Az udvari szobrásznak (Sárosi Tibornak) Csepelen leplezetlenül lapátolja a megrendelést a fideszes városvezetés

A 21ora.hu után az országos sajtóban is számos helyen megjelent, hogy Németh Szilárd állíttatott egy feszületet a csepeli Lidl-lel szemben, hogy emlékeztesse a keresztény értékekre a német multit, miután az eltüntette a keresztet az egyik görög joghurtos reklámanyagáról.

Szabó Szabolcs ezzel kapcsolatba szerdán közhírré tette, hogy a keresztért 4,2 millió forintot fizettek a csepeliek, méghozzá ugye Németh Szilárd személyes felkérésére. Csepel ellenzéki országgyűlési képviselője szerint Sárosi Tibor, a kerület “házi szobrásza” mintázta meg a szóban forgó harci keresztet.

Miközben a csepeli mentőállomáson egy magáncég tette rendbe a fűtést, a Jedlik gimiben egy ablak dőlt a gyerekekre, a Festő utcai oviban meg tönkrement a fűtés, multiellenes kőkeresztre van pénz Csepelen

állította egymás mellé a közelmúlt fényes és kevésbé fényes kerületi eseményeit Szabó Szabolcs.

De visszatérve a híres kőkeresztre: Sárosi nagy valószínűséggel ugyanaz a Sárosi (néhol Sárossy) Tibor, aki már 2014-ben is az országos média keresztüzébe került, amikor Németh Szilárd még Csepel polgármestereként a kerület pénzéből arra szavaztatott meg támogatást a fideszes többségű képviselő-testülettel, hogy a szobrász, aki véletlenül épp Németh rokona, az ország másik végében, a Csepeltől több száz kilométerre fekvő Pácinban állíthasson egy emlékművet.

Akkor a csepeli szocialisták vezetője, Szenteczky János kikérte, hogy miért épp Németh rokonával csináltattak több csepeli szobrot is, de hiába kért, nem kapott választ az önkormányzattól. Ezzel együtt gyanús, hogy

Sárosi az előző, 2010-2014-es önkormányzati ciklusban legalább négy megrendelést kapott a csepeli fideszes városvezetéstől, például a csepeli Trianon-, Szent István- vagy Árpád fejedelem szobor, de a kerület határára kitett táblák is nagy valószínűséggel Sárosi keze munkáját dícsérik.

Botrány ide vagy oda, Sárosi Németh Szilárd polgármesteri székből való távozása óta sem vált kegyvesztetté a kerületi vezetésnél, sőt. Csak az idén már négy szoborra kaphatott megrendelést. Ezek közül a legdrágább egy 16 milliós Bendegúz szobor a Királyerdei Művelődési ház elé.

De lássuk tisztán, mennyit is fizetett ki a csepeliek kasszájából a Borbély Lénárd-féle fideszes városvezetés Sárosinak csak az idén különöző megrendelésekre:

Regős Bendegúz (az Indul a Bakterház című magyar filmklasszikus gyermek főszereplője) szobra: 16 millió forint.

Kolonics György (2008-ban tragikusan elhunyt csepeli olimpiai bajnok kenus) szobra: 8,5 millió forint.

Jerzy Popiełuszko (mártírhalált halt lengyel katolikus pap) szobra: mintegy 4,5 millió forint.

Harci kőkereszt (Németh Szilárd ötlete nyomán): 4,2 millió forint.

Összesen: 33,2 millió forint 2017-ben.

Összehasonlításképp ez nagyságrendileg akkora összeg, amekkorát a csepeli fideszes városvezetés két év alatt elvonatott a Munkásotthon állami támogatásából, lényegében a kerületi kultúrától.

Ezek tehát az idei Sárosi művek, ám ne vonjunk még végleges mérleget, hiszen csak a Jóisten (esetleg Németh Szilárd) tudja, mit hoz Csepel főszobrásza számára a 2017-es esztendő. Ne feledjük, a jövő héten esedékes még egy képviselő-testületi ülés a Szent Imre téren.

Forrás: 21ora.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1513460423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.10. 21:34:29

Az említett úr faszobrászként kezdte, majd kreáltak neki egy faipari osztályvezető posztot osztályvezetői állandó havi jövedelemmel, ha netán nem tudna megélni a szobraiért kapott honoráriumból. A faipari osztály fajátékokat készít játszóterekre, ezeket jól ismerik a csepeliek. Újabban külföldre is kerülnek ilyen eszközök, vajon fizetnek értük vagy ez is a mi adónkból megy? Az osztályvezetői fizetés és szobormegrendelések természetesen nincsenek kapcsolatban a művész és NSZ baráti esetleg rokoni viszonyával! Aki az ellenkezőjét állítja, az nem szereti a Fideszt! ;)

Tarjányi László 2017.12.10. 21:37:28

Remélem Regős Bendegúz szobrához NSZ Bendegúz fia állt modellt, s ha az apja még többre viszi, elég lesz a Regős nevet kicserélnünk! ;)

Tarjányi László 2017.12.15. 22:47:41

Regős Bendegúz a karakter neve Rideg Sándor Indul a bakterház című regényében. Forrasztó Imre pedig aki az adott karaktert eljátszotta a filmváltozatban! Miért kellene Regős Bendegúznak hasonlítani a film hajdani gyermekszereplőjére? Ennyi erővel Németh Szilárd udvari szobrásza a karaktert mintázhatja Németh Szilárd Bendegúz nevű fiáról is! Ennyit csak megér hogy annyi megrendelést kapott Csepelen! Miután Németh Szilárd határozottan kijelentette hogy a szobrász nem rokona, sem utódja, sem boldog őse, akkor nyilván ismerőse, hogy Csepel az állandó megrendelője, s egyszer s mind főállású foglalkoztatója is a Csepeli Városgazda Kft faipari osztályvezetőjeként!

Ady Endre
Sem utódja, sem boldog őse...
Sem rokona, sem ismerőse
Nem vagyok senkinek,
Nem vagyok senkinek.
Vagyok, mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces, messze fény,
Lidérces, messze fény.
De, jaj, nem tudok így maradni,
Szeretném magam megmutatni,
Hogy látva lássanak,
Hogy látva lássanak.
Ezért minden: önkínzás, ének:
Szeretném, hogyha szeretnének
S lennék valakié,
Lennék valakié.
süti beállítások módosítása