CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli botrányokról, adóemelésről, közérdekű hírekről mélyen hallgatnak a csepeli közpénzt faló zsoldosok

2017. december 27. 05:59 - csú

harom_majom_nem_lat-nem_hall_-nem_beszel.PNGNem hall, nem lát, nem beszél - Ezt a címert ajánlották sokan a Csepeli Hírmondónak

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) december 21-én megjelent 24. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

A megszokott hiányos testületi ülési tájékoztató, keresztszentelés, a szoborállítás második fordulója, 2,3 millió magyar véleménye Orbán brüsszeli hátizsákjában, Németh sorosozása, pozitív hozzászólások és ügyek, Mikulás az Arénában, megnyílt a korcsolyapálya, karácsonyi érdekességek, babaklub, sport, sport – a minden nagyon szép, minden nagyon jó jegyében, a Csepeli Hírmondó legutóbbi számában.

Változatlanul nem olvashatnak azonban a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egészségügyi, szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi híd beharangozott felújításáról, a tervezett Galvani hídról. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. együttműködése, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése. Hiányzik a lapból az SZTK-ban elhelyezett tv-k körüli botrány ügye, a csepeli mentőállomás lélegeztető készülék nélküli működését feltáró botrány. A kiadó és szerkesztősége most sem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon korábbi kérdésünkre: miért kellett, magasabb kiadási költségekkel nyomdát cserélni?  Ezért, illúziók nélkül, ismét megkérdezzük: kinek az érdeke lehetett a drágábban dolgozó, Andy Vajnához került nyomdával szerződni? 

Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük.

Véleményünk a cikkekről:

1) Testületi ülések

A CSH most a november 30-i és a december 14-i képviselő-testületi ülésekről ad rendkívül rövid tájékoztatást. A két ülésen összesen 35 napirendet tárgyaltak meg, ebből mindössze 9-ről írt pár mondatot a szerző. Arra viszont erősen figyelt, hogy az immár szokásossá vált, rendkívül fontos polgármesteri köszöntések, amelyek az ülések kezdetekor rendre sorra kerülnek, ne maradjanak ki anyagából. Ezen, a sportolókat köszöntő események ismertetése lehetőséget adott arra, hogy Borbély Lénárd ajándékcsomagjairól hírt adjon, illetve, hogy ne legyen helye más, a csepelieket jobban érdeklő ügyekre.

Mindenesetre a kimaradt témák között szerepel 5, a csepelieket érintő, fontos rendelet. Így például a közterületek rendjéről, az önkormányzat jelképeiről, a talajterhelési díj emeléséről, a személyes gondoskodásról, a helyi adókról és a 2017. évi költségvetés módosításáról szóló rendeletek ismertetése. Akiket érdekelnek ezek a rendeletek, azok járjanak utána – gondolta a szerkesztő vagy/és a felettese, ezért nem jelentettek meg róluk egy sort sem. Pedig a fideszes többségű testület például adót emelt 2018. január 1-től, enyhítette a személyes gondoskodásról szóló korábbi, szigorú rendeleteit.

Szintén kimaradt a tájékoztatásból, hogy kiderült, a korábban botrányt okozó, a költségvetést torzító, 2014. évi 2 milliárdos számviteli hibát júniusban nem sikerült szakszerűen rendezni, ezért ismét módosítani kellett, most már a Nemzetgazdasági Minisztérium segítségével a korábbi költségvetési rendeleteket. Talán most sikerült rendezni az elképesztő hibákat!?

Arról sem írt a szerző, hogy a képviselők forgalomképes vagyonelemmé módosították a még el sem készült Szent Imre téri pavilonsor épületegységét, s a Városgazda Zrt. kezelésébe adták. Hogy mikor készül el a beruházás, pontosan mennyibe került, az nem érdekelte a Csepeli Hírmondót.

Nem merte Lass Gábor azt sem megírni, hogy a legutóbbi testületi ülésen a szocialisták javasolták, a meglévő, bőven rendelkezésre álló pénzügyi források figyelembevételével, a polgármesteri hivatal köztisztviselői illetményalapjának ~ 16 %-os emelését, mert jelentősen elmaradtak más kerületi hivatalban dolgozó kollégáiktól. Borbély úr válasza az volt, hogy megvizsgálják, s ha lesz lehetőség…

2) Csepel újraállította a hetven évvel ezelőtt megsemmisült városvédői szimbólumát

Az Ady Endre úti kőkereszt felállításával blogunk több írása foglalkozott.

http://csepeliek.blog.hu/2017/12/10/folytatasos_csepeli_cirkusz_hamarosan_jon_bendeguz_16_millioert

http://csepeliek.blog.hu/2017/12/02/keresztet_vethet_kiszemelt_francia_keresztjere_csepel_keresztje#more13372533

3) Csepeli legendák: hogyan készült a bronzszobor?

A legutóbbi lapszámban Cs.A.,  most Lass Gábor kapta feladatot, hogy a nemrég felavatott Czibor Zoltán és Tóth II. József szobor témájával foglalkozzon. Javára írjuk, hogy nem a szoboravatókkal, hanem a szobrot készítő két művésszel készített riportot. Kimaradt viszont a szobor felállításával kapcsolatos negatív vélemények ismertetése, a kritikákra való reagálás felvállalása. Most csak két, blogunkon megjelent írásra hívjuk fel olvasóink figyelmét:

http://csepeliek.blog.hu/2017/11/26/csepelen_szombaton_felavattak_czibor_zoltan_es_toth_ii_jozsef_szobrat#more13384595

http://csepeliek.blog.hu/2017/11/28/szobor-avatas_utan_lelepleztek_csepel_polgarmesterenek_hazugsagat

4) Orbán Viktor Brüsszelbe vitte 2,3 millió magyar véleményét

    Rendkívül veszélyes az Európai Parlament határozata

A többségét, mintegy 7,7 millió magyar véleményét meg itthon hagyta!  Az Európai Parlament meg csak arról határozott, hogy tárgyalni kell a tagállamokkal a menekültekkel kapcsolatos kérdések rendezéséről, ennek pedig semmi köze a Fidesz és Németh Szilárd által emlegetett, nem létező „Soros-terv”-hez. Ezért az alábbi linken elérhető cikket ajánljuk olvasóink figyelmébe:

https://index.hu/kulfold/ep/2017/11/19/az_europai_parlament_nem_szavazta_meg_a_kvotakat_csutortokon/

…………………………..

További kimaradt események:

December:

1.

Mentőautó és egy terepjáró ütközött össze Csepelen a Görgei Artúr téren.

Lakossági fórum volt a Mátyás Király Általános Iskola ebédlőjében.

Két személyautó ütközött össze a Kölcsey utca s az Akácfa utca kereszteződésében.

12.

A Csepeli Roma Önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást tartott Kossuth Lajos utcai irodájában.

16.

Évzáró rendezvényt tartott a Királyerdei Művelődési Ház Nyugdíjas Klubja.

Két személyutó ütközött össze a Szent István út és az Erdőalja utca kereszteződésében.

17-23.

Karácsonyi ételosztás volt Csepelen, az Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében, a Védgát utcai nappali melegedőben, illetve a Kossuth Lajos utcai Shell benzinkút parkolójában.

20.

Megnyílt, mintegy 280 négyzetméteren, a Duna utcai kutyafuttató.

A Szent László utca és a Posztó utca kereszteződésében autóbusz ütött el egy embert. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Ami hónapok óta kimaradt a Csepeli Hírmondóból:

> A lap vezetőit továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. okozta közlekedési feszültségek és a csepeli HÉV további sorsának, tervezett fejlesztésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Most sem kaptunk választ a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a polgármesteri hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> a lap szerkesztősége, immár 99. hete, nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2513521285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2017.12.27. 22:23:50

Milyen cseles ez a Németh Szilárd! Őt kérték fel baráti támogatásra, s továbbpasszolta Csepelnek! Nekünk, akiknek semmi köze az egészhez!

"Németh Szilárd Országgyűlési Képviselő Úr részére

Tisztelt Képviselő Úr!

Telefonos megbeszélésünk alapján írásos kérelemmel fordulok Önhöz.
Néhai Barati Attila Pácini polgármesterre emlékezve, síremlék készül Pácin településen.
Ismerve munkásságát, a közért, a közösségért való kiállását, - nagyságát úgy érzem nem tisztem elemezni. De tudom, hogy az itt maradottak kötelessége az elődök munkáját az utókornak megőrizni átadni.!
Az emlékére felállítandó síremlék is közadakozásból történik.
Tisztelettel szólítom meg, hogy lehetőségeihez képest az emlékmű felállítását támogatni szíveskedjen. . . .

Füzérradvány, 2013 október 18.

Köszönettel és baráti tisztelettel Pandák Pál Füzérradvány polgármestere"

Baráti levél, baráti támogatásra felkérés, a baráti körhöz tartozó, elhunyt barát síremlékére adakozásra!
Mi közünk nekünk ehhez! Németh Szilárd országgyűlési képviselő mint magánember lett felkérve egy baráti támogatásra! A volt barát nem ért meg annyit Németh Szilárdnak, hogy a SAJÁT ZSEBÉBE NYÚLJON, ehelyett a mi zsebünkben, a csepeli adófizetők zsebében turkált! Talált is 300 ezer forintot! Szíveskedjék négy év után az összeget és kamatait a csepelieknek visszaadni!

Pandák Pál, Füzérradvány polgármesterének levele, 3. számú melléklet
www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2013/1128/3371etJavtamnyujtasarapdf.pdf
süti beállítások módosítása