CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen hogy látják? Akarják a változást vagy minden így maradjon?

2018. január 08. 05:47 - csú

003-deru-strand-20130301-777.pngA lényeg azonban, hogy a választópolgárok miként látják országosan és Csepelen. Akarják-e a változást?

Több mint 33 milliárd forintot osztott ki december 27-én az Orbán-kormány egyes határon túli szervezeteknek! https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A17H2061.KOR&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT 

A legtöbbet az Erdélyi Református Egyházkerület kapta, 26,78 milliárd forintot, míg a fennmaradó 6,22 milliárdon 19 egyházi szervezet, alapítvány, egyesület, kulturális szövetség, önkormányzat (Székelyvarság) osztozott. Az utóbbi ~ 1600 fős szórványtelepülés, amely a 30 milliós önkormányzati támogatás mellett, további 420 milliót nyert el Sí- és Túraközpont Egyesülete beruházásának, eszközbeszerzéseinek és működésének támogatására.  

Ez, a hatalmas tétel azonban csak kisebb része a kb. 220 milliárdos (220 ezer millió forintos) évvégi pénzszórásnak. https://444.hu/2017/12/29/termalvizes-lorehabilitacios-kozpont-epul-kisvardan-22-milliard-forintbol  

További tízmilliárdok (tízezer milliók) mentek ki

egyházi szervezeteknek (Jezsuiták, Don Bosco Szalézi Társasága, Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációja Magyar Tartomány, Hit Gyülekezete stb).

A sportra is jutott a pénzesőből, igaz, most „csak” 45,5 milliárd. Ennek több mint 82 %-át természetesen a focisták kapták, valószínűleg egész évi kiemelkedő teljesítményük elismeréseként. Amatőr labdarugóknak, harmad- negyedosztályú focicsapatoknak épülhetnek, milliárdokért, új pályák, de a Vasas is kifocizott magának további 3,5 milliárdot stadionja további fejlesztésére. A legnagyobb összeg, 15 milliárd, Kubatov csapatának jutott, amiből a Fradi elnöke, aki mellesleg a Fidesz alelnöke, pártigazgatója és országgyűlési képviselője, megépítheti végre saját nagy álmát, Fradiváros megépítését.

Kisvárda sem maradhatott ki az évvégi jutalmazásból: labdarúgó-akadémiája fejlesztésére további 700 milliót kapott, de a város nagyhatalmú támogatója, fideszes országgyűlési képviselője, Seszták Miklós fejlesztési miniszter most a helyi lósportnak harcolt ki nagyobb összeget: Kisvárdán 2,2 milliárdból lovas-akadémia és termálvizes lórehabilitációs központ épülhet, a nagy magyar lovasnemzet örömére.

Mindeközben elképesztő gondokkal küszködik a magyarországi egészségügy, az oktatás. A szociális kiadásokat az elmúlt években milliárdokkal csökkentették. Tízmilliárdokat nyernek el közbeszerzési pályázatokon, a nem Orbán strómanja Mészáros cégei. Gyakorlatilag befejeződött az ország kettészakadása, teljes erővel folyik az eredmények meghamisítása, a másképp gondolkodók, az ellenzék ellehetetlenítése. Orbánt és híveit ez nem érdekli, változatlanul szórják a pénzt a csókosoknak, a híveknek. Igen, szavazatokat vásárolnak, a magyar adófizetők pénzéből. A Fidesz népszerűsége meg nő. Orbán újabb anyagi támogatásért fordult híveihez, s valószínűleg százmilliókkal gyarapíthatja Soros elleni mondvacsinált küzdelmének anyagi hátterét, választási győzelméhez szükséges kampányköltségvetését.

Mindez újabb négy év megnyeréséért, a hatalomért? Igen. A kérdés csak az, hogy a magyar nép, a magyar gazdaság mit nyert az „üzleten”. Szerintem semmit, sőt hosszabb távon komoly, nehezen helyrehozható vesztéséget könyvelhetünk el, a közel félmillió magyar „kivándorlásáról” nem is beszélve. A lényeg azonban, hogy a választópolgárok hogyan látják, országosan és Csepelen egyaránt. Akarják-e a változást? Áprilisban eldől.

vox 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4913557613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.01.08. 22:08:12

László Tarjányi Egyet ne felejtsen el senki! A Fidesz a megváltoztatott törvénnyel nem a pártok indulási jogát vonta el, HANEM A NÉP VÁLASZTÁSI JOGÁT! Az indulás könnyebb lett a régihez képest, pénzt is ad minden indulónak, boldognak-boldogtalannak! A választók jogát vonta el azzal, hogy egy fordulóban kell dönteniük a jelöltekről! A másodlagos preferenciák így értelmetlenné váltak, mint ahogy a tudatos választások is, akik a második fordulóban hajlandók másra is szavazni az első fordulóhoz képest! Tette ezt azét hogy a hatalmát megőrizze! NEM AZ A MEGOLDÁS, HOGY A PÁRTOK ALKUKAT KÖTNEK A VÁLASZTÁS ELŐTT! A MEGOLDÁS A NÉPRE TARTOZIK! A VÁLASZTÓKNAK KELL KIVÁLASZTANI AZ ESÉLYEST A TÉNYLEGES VÁLASZTÁS ELŐTT! MIÉRT KELLENE A VÁLASZTÓKNAK A PÁRTOK ORSZÁGOS ALKUJÁHOZ ALKALMAZKODNIUK? A HELYI ESÉLYES JELÖLTRŐL A VÁLASZTÓKNAK KELL DÖNTENIÜK, EZ NEM ALKU TÁRGYA MÁS HELYEK, MÁS JELÖLTJEIVEL ÖSSZEKAPCSOLVA! A parlamentnek olyan összetételben kell felállnia, ahogy azt a választók eldöntik! Ez még csak nem is közvéleménykutatás eredménye kell legyen! "Nem közvéleménykutatást kell nyerni, hanem választást!" Az a NÉP dolga, hogy az új parlamentet rábírja a tisztességes működésre! Aki nem a választóit, hanem a saját érdekeit vagy a saját, különc elveit képviseli, azt tömeggyűléssel kell jobb belátásra bírni vagy lemondásra! A demokrácia NÉPURALMAT jelent, ideje szó szerint értelmezni! A megoldást, amivel a választók eldönthetik, ki az esélyes jelölt helyben, nos azt majd azután hozom nyilvánosságra, miután a köztársasági elnök kiírta a választás időpontját! Tisztelt pártok és képviselőjelöltek! Önök jelöljenek képviselőket és listákat, írjanak programokat, a választást bízzák a választókra! AKI A NÉPET NEM TISZTELI, AZ A SAJÁT KÁRÁN TAPASZTALJA MAJD, A NÉPNEK MINDIG IGAZA VAN!

Tarjányi László 2018.01.08. 23:24:28

László Tarjányi Németh Szilárd már tíz évnél régebben lekaszabolta a csepeli vetélytársait, így csak az fér hozzá a konchoz az ő köreikben, akit ő odaenged! Az nevet igazán, aki utoljára nevet!

Tarjányi László 2018.01.09. 21:39:03

A morva, a német meg a román nevet a magyarokon!

Tarjányi László 2018.01.09. 21:39:42

Csepelen semmi sem változik, 2010 előtt tót-orosz-horvát iga alatt nyögtünk, most meg német-román-morva iga alatt!
süti beállítások módosítása