CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Silány pártlapként tudósít a helyi közéletről a Csepeli Hírmondó, amelyből kifolyik Németh Szilárd

2018. január 15. 05:59 - csú

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) január 11-én megjelent 1. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

vida-borbely-nemeth-777_1.pngUgrik a prémium? Németh Szilárd (középen) és Borbély Lénárd (jobbra) szigorúan, inkább feddőn néz a CSH kiadójára, a magyarázkodó Vida Istvánra, mert a rezsirikkancs csak tizenhétszer szerepelt a lap idei első számában.

Felerősödött a csepeli választási hadjárat – ez látszik a Csepeli Hírmondó idei első számából. A több hónapja  kampányoló kormány mellé egyre erőteljesebben sorakozik fel a helyi fideszes képviselőjelölt, Németh Szilárd helyi csinnadrattája, ami a lap egyoldalúságának, fideszes elfogultságának sokadik jele. A lapban kiemelt szerepet kapott Németh úr, nem csak a kétoldalas, vele készült riporttal, hanem például azzal, hogy 17-szer hivatkoznak rá, s több kép is megjelent róla. Elkezdődött az ellenzék lejáratása az érintettek megkérdezése nélkül. Németh kampányát tehát – áttételesen –, jelentős, anyagiakban is mérhető támogatásban részesíti a Csepeli Önkormányzat, a Csepeli Hírmondón keresztül.

Mindeközben a CSH-ban nem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról; a szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, például a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi híd

beharangozott felújításáról, a tervezett Galvani hídról. Továbbra sem tudják, mi lesz az olimpiai pályázat visszavonása miatt a tervezett csepeli fejlesztések sorsa. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. együttműködése, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése. Hiányzik a lapból az SZTK-ban elhelyezett tv-k körüli botrány ügye, a csepeli mentőállomás lélegeztető készülék nélküli működését feltáró botrány. A kiadó és szerkesztősége most sem tartotta fontosnak, hogy válaszoljon korábbi kérdésünkre: miért kellett, magasabb kiadási költségekkel nyomdát cserélni?  Ezért, illúziók nélkül, ismét megkérdezzük: kinek az érdeke lehetett a drágábban dolgozó, Andy Vajnához került nyomdával szerződni? 

Az egyre hosszabb hiánylistát írásunk végén közöljük

Véleményünk a cikkekről:

1) Boldog és sikeres új évet a csepelieknek

    (Borbély Lénárd polgármester köszöntője)

Az újévi köszöntő levél egyértelmű politikai felhangját nem védi az előttünk álló országgyűlési választások miatti korai kampány sem. A köszöntő több mondatával nem értünk egyet. Például: „óriási ellenállás kísérte például óvodáink megújítását.” Az érintett pedagógusok, szülők nagy része, s a csepeli ellenzék nem a „megújítás” ellen tiltakozott. Az óvodai irányítási rendszer központosítása volt a kritika tárgya, amely szervezeti lehetőséget teremtett a kinevezett, az óvodapedagógusok többsége által nem támogatott intézményvezetőnek a neki nem tetsző óvodavezetők felmentésére. Önmagában a „munkahelyteremtés” – sel sem volt gond „a politika részéről”. A „megoldás” (Metrans Kft beruházása) közlekedésre gyakorolt negatív hatásainak, és az ezek miatt csak növekvő kerületi közlekedési feszültségek (a csepeli HÉV bizonytalan jövőjének, az egyszintes Corvin csomópontnak, a Gubacsi híd felújításának és új híd igényének) lekezelése „verte ki a biztosítékot” az ellenzők nagy részénél.

Az igazi gondunk azonban a választások miatt hetente – 34 milliós többletköltséggel –, megjelenő Csepeli Hírmondóval van. Pontosabban, nem a heti megjelenéssel, hanem a várható tartalommal. Az elmúlt évek ugyanis azt bizonyítják, hogy a lapot, véleményünk szerint, fideszes pártlappá silányította a kerületi önkormányzati vezetés, s várhatóan ezen nem kívánnak változtatni. Az utóbbi hónapok néhány eseménye (civil szervezetek üldözése, ellenzéki pártok elleni adóhivatali vizsgálatok stb) eszünkbe juttatja a választási küzdelem tisztaságával kapcsolatos 2014-es tapasztalatokat is, amelyekről az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) legfőbb megállapítása a következő volt: „A magyar kormány tisztességtelen előnyt élvezett az országgyűlési választásokon”. (https://hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/vegleges-ebesz-jelentes-magyar-kormany-tisztessegtelen-elonyt-elvezett-az-orszaggyulesi-valasztasokon/) Meglátásunk szerint a Csepeli Hírmondó ezt tisztességtelen előnyt biztosítja majd Németh Szilárd részére is, ami előbb-utóbb felvetheti a tiltott kampányfinanszírozás kérdését is.

2) Az önkormányzat visszavásárolta a volt Görgey iskola épületét

A hír több kérdést felvet, amelyekre nem kapunk választ: miért tartott hét évig az iskola sorsának rendezése; miért nem lehetett megírni, hogy a visszavásárlás 58 millióba került; mikorra kerülhet le az ingatlan tulajdonlapjáról a régi tulajdonos által indított per terhe; mikorra valósulhat meg a beígért közpark az iskola helyén?

3) Csepel óriási lehetőségek előtt áll

TK cikke kétoldalas interjú Németh Szilárd országgyűlési képviselővel. A lózungokkal, semmitmondó, konkrétumok nélküli válaszokkal teli írás utolsó mondata, immár sokadszor „a Soros-terv” megvalósításával vádolja az ellenzéket. Ajánljuk Németh úr és olvasóink figyelmébe, hogy a magyar kormány külügyi helyettes államtitkára a napokban beismerte, hogy „Magyarország befogadott 1300 menekültet”! https://index.hu/belfold/2018/01/12/soros-terv_orban_viktor_mszp_befogadas_menekultek/ Lehet, hogy a megyei jogú városok szövetsége fideszes vezetői által, a menekültek „betelepítése” ellen szervezett január 12-i tanácskozás igazi célja az Orbán-kormány betelepítési politikája elleni tiltakozás volt? http://168ora.hu/itthon/orban-viktor-ellen-tiltakoznak-a-fideszes-polgarmesterek-tomegesen-telepiti-be-a-menekulteket-a-kormany-142536

4) Ki a beképzelt? Így veszekszik a csepeli „összefogás”

    A népakarat helyreállításának éve lesz Európában a 2018

    A Soros-szervezetek is felsorakoztak Ahmed H. mögött

A három cikk egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Csepeli Hírmondó silány, fideszes pártlap lett. Kíváncsian várjuk a véleményünkkel kapcsolatos tulajdonosi, kiadói, szerkesztői reagálásokat, ígérjük, mi leközöljük. Érdeklődéssel lapozzuk majd át a Csepeli Hírmondó következő számát is, hogy a három írás „szereplői” kapnak-e lehetőséget, a Borbély Lénárd által felhozott demokrácia jegyében, véleményük ismertetésére. Azt meg már meg sem kérdezzük, hogy amit Orbán Viktor január 5-én Németországban mondott, miszerint „nem lehet a másik pénzén élni, mindenkinek elő kell állítania a saját teljesítményét”, azt jelenti, hogy Orbán Magyarországának a jövőben nincs szüksége az EU több ezermilliárdos támogatására? Akkor miből fognak gazdagodni az utóbbi néhány évben milliárdos vagyonra szert tett mészárosok, vajnák, garancsik, miből fogja fejleszteni sertetelepét Kósa 82 éves édesanyja? Vagy az az igaz, hogy EU-s támogatás nélkül nincs fejlesztés, s ha nem adnak, „majd kérünk Kínától”? https://444.hu/2018/01/10/orban-ha-az-eu-nem-ad-penzt-majd-kerunk-kinatol

5) Új, modern mentőautó állt szolgálatba Csepelen  

Két vélemény az írással kapcsolatban:
> A cikk szerzője szerint „az önkormányzat az elmúlt években több száz milliós fejlesztéseket hajtott végre a kerületi egészségügyben”. A csepel.hu-n fellelhető adatok szerint a 2010 előtti szocialista önkormányzati vezetés 2010-ben 584,3 millió forinttal támogatta a Görgei téri egészségügyi intézmény működését. Borbély Lénárdék 2016-ban ennek csak az 54,9 %-ával, 321,1 millióval segítették az intézmény munkáját! Kíváncsian várjuk a 2017. évi adatokat.

> Az újságíró idézi Németh Szilárdot, aki szerint a „kormány a mentésellátás és az egészségügy területén is igyekszik fejlesztéseket végrehajtani. Hét éve igyekszik, miközben az EU 28, illetve az OECD (Gazdasági, Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) 35 tagállamának helyzetével foglalkozó szervezetek által közzétett egészségügyi adatok szerint hazánk sajnos több fontos egészségügyi mutatóban „hátul kullog”, ami cáfolja Németh Szilárd véleményét, illetve a kormány igyekezetét. Most azonban egy, a kormányzat által szervezett tavaly augusztus 31-i tanácskozáson elhangzott fontos adatra hívjuk fel olvasóink figyelmét:   

„2016-ban a GDP-arányos egészségügyi közkiadások reálértéke még mindig 6 százalékkal elmaradt a 2006-ostól”. www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvan_lemaradt_a_magyar_egeszsegugy_ezt_mindenki_megerzi.646525.html

Miről beszél Németh Szilárd? A Csepeli Hírmondó újságírói még a fontos kormányzati eseményekre sem figyelnek oda? Vagy csak nem mernek kérdezni Németh Szilárdtól?  

…………………………..

További kimaradt események:

  1. december:

21.

Négy új szolgálati személygépkocsikat kapott a Kerületi Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

Összesen 1600 adag ebédet és mellé tartós élelmiszercsomagot osztottak ki a krisnások karácsony napján, a Blaha Lujza téren.

27.

Két személygépkocsi ütközött össze a Weiss Manfréd úton. A balesetben nem sérült meg senki.

Súlyos baleset volt Csepelen, a Damjanich János utca és a Kassai utca találkozásánál. A négy sérültet a mentők kórházba szállították.

Szilveszter reggelén rálőttek egy gépkocsira a Cirmos sétányon. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség azóta is keresi a tettest.

Ami hónapok óta kimaradt:

> A lap vezetőit továbbra sem érdekli a csepeliek véleménye, hiszen ismét nem „maradt” hely a Metrans Kft. okozta közlekedési feszültségek és a csepeli HÉV további sorsának, tervezett fejlesztésének kérdésére. Ez utóbbi kapcsán múlt év június 10-én megjelent a Buckai Szövetség, majd Hudák János önkormányzati képviselő Borbély Lénárd polgármesternek írt nyílt levele, amelyeket a lap le sem közölt. Mi viszont várjuk a nyilvánossá tett levelekre a polgármester úr válaszát.

> Most sem kaptunk választ a tavalyi lapszámokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Így például arra, hogy mi indokolta az arculatváltást, Csepel kék/piros színének megszüntetését az önkormányzati lap fejlécében.

Ami több mint egy éve kimaradt:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a CSH nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a CSH is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepeliek.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> 2014. november elején, már Borbély úr regnálásának időszakában elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> a lap szerkesztősége, immár 102 hete, nem közli saját munkatársa és a Csepeli Munkásotthon Alapítvány vezetése közötti levélváltást, amelyben az intézmény vezetői konkrétan válaszoltak az újságíró kérdéseire. Az újságíró kérdései és a válasz az alábbi linken olvasható: http://www.csepelimunkasotthon.hu/Peterspictures%202016.01/valasz.pdf

> blogunkon 2015. szeptember 29-én megjelent, az „Elúsztatták a közpénzt: biliborulás után elhárítási láz Csepelen” c. cikk, amely a vesztes per kérdésével foglalkozva több kérdést vet fel, és Németh Szilárd korábbi, valamint Borbély Lénárd jelenlegi polgármester felelősségét fogalmazza meg. Vajon miért hallgat a szerző és a CSH is a testületi ülés ezen napirendjéről, illetve a blogunkon megjelent írásban felvetett felelősségről?

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2313576161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.01.16. 21:00:45

Középen látható Csepel földesura! Igaz az ő birtoklevele nem a Savoyai uradalommal köttetett, hanem az a jegyzőkönyv, amivel igazolták hogy Németh Szilárd az általa beléptetett 17 új tag (közte lépcsőházi szomszédai is!) szavazatával elnyerte a csepeli Fidesz-elnöki posztot Tóth Jánostól, az addigi csepeli elnöktől! Ez a sikerének a kezdőpontja, egyben erkölcsi mérce is a további pályafutására! Az SZDSZ-ben kezdte, de a képesítésnélküli napközis nevelő nem tudott labdába rúgni a pozícióharcban az egyetemet végzett SZDSZ-es nagyágyúkkal! Nem tudni hogy mivel, illetve hogy még SZDSZ-es korában, vagy már fideszes korában szolgálta meg hogy Tóth Mihály MSZP-s polgármester iskolaigazgatónak nevezte ki! Azért is érdekes a kérdés, hogy Németh alig melegedett meg az 1998 őszén, Tóth János akkori Fidesz-elnök KEGYÉBŐL megkapott listás önkormányzati képviselői helyen, megfúrta hálából a főnökét, s rövidesen magát és a csepeli Fideszt is Tóth Mihály szolgálatába állította a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés megszavazásával, 2000. november 7-én (SIC!)! A hála nem politikai kategória, ám a szocialisták úriemberek, Németh sporttanácsnoki jövedelemmel bővíthette a családi kasszát! Biztos ez is hozzájárult hogy kikoszolódott a panelből, s Királyerdő menő részén családi házban lakhat! Kényelmetlen is volt a lépcsőházi szomszédság, főleg ha azt a 2006-os képviselőjelölt-társa is keserítette, aki nem átallott "A valódi Németh Szilárd" keresőszóval megjeleníthető videót közzétenni! Ezzel az erkölcsi mércével már játszva elérte a Fidesz-alelnöki pozíciót! További sorsa a csepeli választók és Orbán kezében van!

Tarjányi László 2018.01.16. 23:01:58

csepel.info/?p=63264#comment-336697 “Németh Szilárd: Szél Bernadett Soros embere, ezért ha eljön, kivonulunk a nemzetbiztonsági bizottság üléséről”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2018. január 16., kedd - 22:51
Buta mint a segg! Még azt sem tudja hogy Szél Bernadett nem zárható ki nemzetbiztonsági bizottság üléséről, aminek a rendes tagja! Persze mihez is ért a képesítésnélküli napközis nevelő úr? Engem nem zavar hogy csak az admin olvas, a moderált hozzászólást is mentem és máshol közzé teszem!
süti beállítások módosítása