CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az Orbán-kormánynak 278 forintot ér egy súlyosan beteg csepeli lakos sürgősségi ellátásának fejlesztése

2018. január 16. 05:59 - csú

orban_a_savanyu_1.PNGA Jahn Ferenc Dél-pesti kórház ellátási területe: 449.630 fő. A csepeli lakosság is ebbe a körbe tartozik. A dél-pesti kórház sürgősségi részlegét hamarosan teljesen bezárják, mert fejleszteni fognak. Az elkerülhetetlen, régóta szükséges intézkedés kényszerű következményeiről most ne beszéljünk, a csepelieknek e nélkül is van már épp elég tapasztalata. Nézzük a  fejlesztésére fordítható összeget!

Az állami forrás az Orbán-kormány döntése alapján: 125 millió forint. 

Magyarán: a dél-pesti kórház ellátási területén élők, köztük a csepeliek, a költségvetésből fejenként - tessék megkapaszkodni -  kevesebb, mint 278, igen jól látod, KETTŐSZÁZHETVENNYOLC forintot kapnak  a kormánytól arra, hogy jobb sürgősségi ellátásban részesüljenek.

Összehasonlításként: Az eszéki fociklubnak (tulajdonosa Mészáros Lőrinc) 2 milliárdot ajándékozott Orbán az adófizetők pénzéből. A 108 ezres lélekszámú városban 0,91 százalék volt a magyar lakosság koncentrációja, ami egészen pontosan 979 főt jelent. Forrás: https://index.hu/…/20_milliard_felett_hataron_tuli_labdaru…/

Amíg a Dél-pesti kórház ellátási területén élők, a csepeliek is fejenként 278 forintot kaptak az egészségügyi ellátásuk javítására, addig minden eszéki magyar 2 042 900 forintot kapott. FOCIRA! Ez azt jelenti, hogy  a határon túli focira az eszéki magyarok pontosan a HÉTEZERHÁROMSZÁZSZOROSÁT kapták annak az összegnek, amelyet a dél-pesti ellátási területéhez tartozó szerencsétlenek.

Ez csak egy tétel, említhetném még  az

év végén a költségvetési tartalékból az egyházaknak odadobott 100 000 000 000 vagyis SZÁZMILLIÁRD forintot, vagy a látványsportoknak hajított 70 000 000 000, igen ezt is jól olvasod, HETVENMILLIÁRD forintot.

Ide lehetne venni azt is hogy egy szék mennyire jön ki egy magyar stadionban, vagy épp hogy egy nap alatt mennyit keres a nemzet gázszerelője azokon a közbe' szerzéseken, amelyeket csak és kizárólag ő tud és csak és kizárólag annyiért amennyiért megcsinálni. Vagy még egy konkrét példa: Épp annyit költ a magyar állam 450 ezer ember sürgősségi ellátásának fejlesztésére, mint a kínai vasút 28 méterére. Igen, ezt is jól olvasod, egy méter vasút a 2400 év alatt megtérülő Kelebia-Soroksár vonalon 4,5 millióba kerül, 125 millióból egészen pontosan 27,7 méternyi vasutat építenek a szerencsés közbe' szerző nyertesek.

És ha nem értenéd mi a bajom: ugyanabból a pénzből dobálják a kegyenceiknek exkavátorral ezeket a milliárdokat a Nemzeti együttműködés Rendszerének rendszergazdái, amit MI fizetünk be. Abból a kasszából dobálják, amibe a keményen dolgozó kisemberek hordták be a milliárd forintokat. Hogy legyen például normális egészségügyi ellátásuk.

Ez így nem jó. Nagyon nem jó. Remélem, április 8.-án ezt a szempontot is mérlegelni fogod. Vagy fogd ezt is Sorosra.

A Te döntésed is, hogy Te magad vagy valamelyik szeretted meddig élhet ha beteg lesz.

Az ellátási terület lélekszámára vonatkozó adat forrása: ÁNTSZ körlevél:
https://www.google.hu/url…

Veres Viktor, a Zoom.hu munkatársa

Forrás: Horváth Gyula Facebook-oldala

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1613578685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.01.16. 21:24:30

László Tarjányi A csepeli SZTK 2 milliárdból lett felújítva, cakk-pakk, felszereléssel, műszerekkel együtt! Igaz hogy még a szocialista vezetés alatt, így a 2-es szorzó nem lett az árazásnál használva, hogy a haverok is jól járjanak! Fideszék 264 millióért újították fel az egyik csepeli óvodát, mind a mai napig nem adtak lehetőséget Pákozdi Józsefnek, hogy Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság a számlákat megvizsgálhassa! Hadházy Ákostól tudunk a szekszárdi óvodafelújításról, ahol a kivitelező eleve 2-vel megszoroztatta a beruházási költséget, mondván majd visszaadja belőle az önkormányzati önrészt! Most Tiborcz István évekkel ezelőtti, az akkori cégével, az ELIOS Zrt. által elvégzett ledes világításfelújítási munkáit kifogásolja az Unió! Ezt is nekünk, adófizetőknek kell majd visszafizetnünk? S mi van a Kis-Dunapart ledesítésének 25 millió forint alatti részekre szabdalásával? Ez nem a közbeszerzési törvény kijátszása? Mi van a Jedlik Gimnázium két laborjának felújításával az Öveges-programban? Megállapították hogy a kivitelező cég a vonatkozó tanulmány sokmilliós költségét MINDEN EGYES ÖNKORMÁNYZATTAL KIFIZETTETTE! Németh Szilárd volt akkor a polgármester, visszakérték már az összeget? Röhej, most 5 milliárdot akarnak a gimnáziumra költeni, amely épületnagyságra kb. az SZTK-val egyező méretű, viszont nincsen olyan felszereltsége mint az orvosi rendelőknek! Mi kerül ennyibe, az ablakcsere? Mert más nagy probléma nincs az épülettel, hacsak az nem hogy anno Németh Szilárd is oda járt! Biztos jó iskola volt, mert az elvégzése után Németh Szilárd nem vesztegette az időt, rögtön kilépett a nagybetűs ÉLETBE, képesítésnélküli napközis nevelő lett! Nem várta meg hogy egész népét taníthassa, nem középiskolás fokon! Mire a sok iskola, elbizonytalanítja az embert hogy hályogkovács módjára nyilatkozhasson, rezsikérdésről, nemzetbiztonságról, Sorosról!
süti beállítások módosítása