CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Diákok fogják leváltani Orbánékat

2018. január 22. 02:55 - csú

diaktuntetes-2018-01-19-b.PNGAz Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint a köznevelésben nappali rendszerű oktatásban tavaly mintegy 1 millió 496 ezer fiatal vett részt. Nagy többségük egy évtizeden belül választó lesz. Ők egyedül képesek lennének kormányokat leváltani és újra megválasztani.

A legutóbbi választások óta több mint kétszázezren töltötték be a választási korhatárt. Az ő szavazatuk jelentősen befolyásolhatná a választások kimenetelét.

Noha a legtöbb elemzés szerint a fiatalok közömbösek a közügyek iránt, az utóbbi időben számos olyan politikai döntés született, amelyek miatt felemelték a hangjukat, és utcára vonultak. Elég a

netadó elleni tüntetésre vagy a felsőoktatási törvény módosítása miatti tiltakozásra és a pénteki diákdemonstrációra gondolnunk.

Jóllehet a tizenévesek politikai beállítottságáról viszonylag kevés kézzelfogható információnk van, a Policy Solutions tavaly végzett kutatása alapján a magyar fiatalokat inkább a liberális, mérsékelt gondolkodásmód jellemzi.

Bár a pártok elutasítottsága nagyon magas a körükben, 59 százalékuk gondolja úgy, hogy „a politikában való részvétel meg tudja változtatni az emberek életét” Magyarországon. Legfájóbb problémáik között az elszegényedéstől való félelem, anyagi és létbizonytalanság szerepel.

Forrás: nyomtassteis.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2613589265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása