CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd polgármester ma este, sötétedés után bejelenti, hogy Orbán Viktor hazudott?

2018. január 24. 05:59 - csú

bl-eteti_a_csepelieket-777.pngMivel eteti a csepelieket Borbély Lénárd polgármester? Föltálalja Németh Szilárd főztjét. A desszert a migráncsozás lesz agyrémmel  spékelve, őrülettel körbe tűzdelve...

Idei első ülését tartja ma délután  öt órakor a csepeli önkormányzat képviselő-testülete. Az általunk ismert előterjesztések közül az alábbiakkal kapcsolatban vannak kérdéseink, amelyekre – reméljük –, válaszokat is kapunk a testülettől, illetve az önkormányzat vezetőitől.

Napirend-tervezet 2. pontja: (7. sz. előterjesztés)

Javaslat a Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2018. évi megosztásáról szóló rendelettervezet véleményezésére

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) Az iparűzési adóbevételek nagyobb részét kapja a Fővárosi Önkormányzat. Növekvő adóbevételéből milyen közlekedési beruházásokkal segítette a Főváros a csepeli közlekedési fejlesztéseket az

elmúlt két évben?

2) Az önkormányzat költségvetési bevételének egyre nagyobb részét adja a növekvő, de az inflációnövekedéstől elmaradt iparűzési adó. Mit kíván tenni az előterjesztő az önkormányzat saját forrású bevételeinek növelése érdekében?

 

Napirend-tervezet 4. pontja: (9. sz. előterjesztés)

Javaslat a kerületi önkormányzati tulajdonú utak öt éves, 4,5 milliárd forint értékű fejlesztési programjára

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A javaslat szerint több mint 20 év kell a csepeli földutak felszámolásához, a csatornával ellátott szilárd útburkolat teljes kiépítéséhez, miközben milliárdokat fordít a kerület sporttal kapcsolatos beruházásokra. Miért előzték, előzik meg a sportfejlesztések a kerületi lakosság nagyobb részét érintő földutak megszüntetésének programját?

2) A javaslatban szó van a Weiss Manfréd tervről, amit sem a testület, sem a lakosság nem ismer, közben a kormány rövidesen dönt a tervről. Miért nem vonta be az önkormányzati vezetés a terv előkészítésébe a testületet, a lakosság képviselőit?

3) Mikor tartanak lakossági közmeghallgatást a Weiss Manfréd Tervről? Tartalmaz-e a terv például a csepeli HÉV fejlesztésének kérdésével, a csepeliek foglalkoztatási, szociális és egészségügyi helyzete javításával foglalkozó, a fejlesztéseken túlmutató átfogó humánpolitikai feladatokat?

Napirend-tervezet 6. pontja: (11. sz. előterjesztés)

Javaslat a „Védjük meg településeinket, védjük meg hazánkat” elnevezésű felhíváshoz történő csatlakozásra

Előterjesztő: Borbély Lénárd polgármester

Kérdéseink:

1) A kormány és személy szerint Orbán Viktor már beismerte, hogy három év alatt több mint 2.200 menekültet fogadtak be az országba, lakásprogramot dolgoztak ki megsegítésükre. A Soros-tervvel való milliárdokat felemésztő kampány tehát hazugságra épült. Talán, az áprilisi választások miatt,  belső pártutasítás írja elő a téma napirendre tűzését?

2) Van-e bármilyen jele Csepelen a menekültek megjelenésének, a civil szervezetek „bevándorlást szervező irodái” megjelenésének? Ha nincs, akkor miért foglalkozik a témával a képviselő-testület?

3) Ezek alapján Borbély Lénárd a kt-ülésen bejelenti, hogy Orbán Viktor hazudott?

4) Tárgyalt-e az előterjesztő a testület frakcióival, valamelyik civil szervezettel vagy a helyi pártszervezetek képviselőivel, a témával kapcsolatos tapasztalataikról, a javaslat megtárgyalásának szükségességéről?  Ha nem, miért nem?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7113598701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.01.24. 20:41:32

László Tarjányi 1998-ban a szocik azt ígérték hogy aszfaltozzák néhány éven belül Csepelt. Én akkor azt mondtam Orosz Ferencnek, még 25 év múlva is lesz földes utca Csepelen! Nekem lett igazam! A szocik pontosan azt csinálták, amit ma a Fidesz! Az utóbbiak tanultak az elődöktől! A választások előtt Csepel minden részén arányosan elosztva, vagy negyven utcában (!) építettek szilárd burkolatot. A csalás az volt benne - marha jól festett a lista a helyi újságban -, hogy mindegyik utcában csak EGY-EGY SAROKNYI RÉSZT ASZFALTOZTAK! A nép megnyugodott, jól kormányoznak. Pont ezt csinálja a Fidesz is! Szóvá tették továbbá, hogy kik laknak ott, hogy azt a részt csinálják meg. Nos ezt tették a fideszesek is, Németh Szilárd illetve Borbély Lénárd utcája ki lett aszfaltozva ily módon. A TEMESVÁRI UTCA vonatkozó szakaszára két sarok közé HÁROM FEKVŐRENDŐRT építettek be, hogy a méltóságot ne zavarja az átmenő forgalom! Ahogy azt sem értem, MIÉRT A KALÓZHAJÓS JÁTSZÓTERET BŐVÍTIK MÉG TOVÁBB, - az eredeti játszótér már egyszer ki lett bővítve, annyi ott a látogatók autója, hogy a házak elé a tulajdonosok védve a kocsibejárójukat, NEM JÁTSZÓTÉRI PARKOLÓ táblákat voltak kénytelenek kitenni (SIC!) - holott például a SÜGÉR UTCAIAK nem tudnak hol játszani, ezért inkább a SZENT ISTVÁN UTCA VÉGÉNÉL LEVŐ KÖRFORGALOM MELLETT KELLENE JÁTSZÓTERET ÉPÍTENI! SÁROSI ÚRNAK, NEM MINDEGY HOGY HOVÁ ÉPÍT JÁTSZÓTERET?
süti beállítások módosítása