CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tobzódik a hülyeség! Ragályos kórt terjeszt a Fideszben Németh Szilárd?

2018. január 25. 02:34 - csú

marabu_parazitak.jpg„… s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg, / befonták életét vad kényszerképzetek.”

A  kormányzati Origo internetes hírportál tette közzé „értesülését”:  Soros György kitiltásáról tárgyal a kormány. A  Magyar idők szerint a kabinet azt tervezi, hogy megvizsgálják a "spekuláns" kitiltásának törvényi lehetőségét, nyilvántartásba vennék a "migrációt támogató szervezeteket", megvonnák nonprofit státusukat és megadóztatnák őket.

Ezt olvasva nem akartunk hinni a szemünknek, hiszen előző nap emailben érdeklődtünk a miniszterelnökségél, a kabinetirodánál és a kormányfő sajtósánál a napirendről, de nem kaptunk választ. Azért nem akartunk hinni a szemünknek, mert egy 1993-as törvény megszüntette az állampolgárságtól való megfosztás intézményét, és nincs egy éve, hogy Pintér Sándor belügyminiszter kijelentette: az alaptörvény nem teszi lehetővé magyar állampolgár kitiltását Magyarországról.

És láss csodát: a kormányzati hülyeség

szerdán kiteljesedett. Nem elég, hogy Németh Szilárd, a Fidesz és a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke kitiltaná a testület üléseiről Szél Bernadettet, az LMP társelnökét, a bizottság tagját, mert "egész pártját a Soros-terv megvalósításáért mozgatja". Nem elég, hogy a Fidesz országos választmánya politikai határozatot fogadott el a – nem létező - Soros-terv elutasításáról, miközben kiderült, hogy tavaly már befogadták az EU által előírt számú menekültet. Ezután a kormány tegnap tényleg akciótervet fogadott el, húztak megint egyet a civilek nyakán lévő kötélen, zavarosan mondván, hogy magyar állampolgárok kitilthatóak lesznek a schengeni határok nyolc kilométeres körzetéből. Hogy ez mit jelent, egyelőre még senki nem tudja.

Nem volt kétségünk, hogy a hisztériakampány ki fog tartani a választásig. Most különben is el kell terelni a figyelmet a kormányfő vejének az EU által föltárt ügyleteiről. Azt is tudtuk, hogy az egyik cél a civil szervezetek ellehetetlenítése. A harag közvetlen oka a Freedoom House keddi jelentése, amely szerint Magyarország a legkevésbé demokratikus állam az EU-ban. A kérdés egyszerű: joga van-e bárkinek, bármely szervezetnek minősíteni a közállapotokat, vagy azon az úton járunk, amelyen egykor a náci Németország és a Szovjetunió, hogy a demokratikus államok szeme előtt lévőket - legjobb esetben - kitiltjuk az országból?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4113587265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.01.25. 22:08:50

Hozzanak csak törvényt az állampolgárság megvonásáról és a Magyarországról kitiltásról!

Bukásuk után ellenük fogjuk fordítani, az összes felelős fideszes potentátra alkalmazni fogjuk, persze miután leülték a kiszabott éveket! Aztán lehet a "fejedelmet" elkísérni az azerbajdzsáni "Rodostóba"!
süti beállítások módosítása