CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez nem birkózás, hanem letaglózás! Ki vitte padlóra Csepelen az egészségügy finanszírozását?

2018. január 26. 05:59 - csú

borbely_nemeth_furdokopenyebol_bujt_1.PNGNicsak! Ki bújt ki Németh Szilárd (fürdő)köpenyéből? Ők ketten nekiláttak a csepeli egészségügy fejlesztésének, birkóztak a feladattal, letaglózó lett az eredmény...

Felgyorsult a nagy szemfényvesztés. Németh Szilárd, a nagy illuzionista,  a választások előtti  két sorosozás között csaknem naponta teszi közzé, milyen hatalmas munkát végez a csepeliekért, az egészségügyi helyzetének javításáért, hány száz milliót hoz ide az egészségügy fejlődése érdekében. Borbély Lénárd polgármester és vezetőtársai, a helyi önkormányzati lapok szerkesztői meg nem győzik a hajbókolást: ezt is neki, meg azt is neki köszönhetik a csepeliek. Már szinte csak a fába faragása van hátra, amit előbb-utóbb összehoznak. Képesek rá. Szinte csúsznak-másznak Orbán Viktor helyi vazallusa előtt.

Németh azonban nagy igyekezetében  kormányzati támogatásnak hazudja azt is, amit az EU-tól kaptunk az intézményrendszer fejlesztésére. Mégsem ez a legnagyobb baja a csepeli egészségügynek. Egyrészt a kormányzat hatalmas összegeket vont ki a rendszerből, orvosok, asszisztensek, ápolónők

ezrei kerestek és találtak boldogulást a fejlettebb Európában, ami gyakorlatilag padlóra vitte az amúgy sem jó helyzetben lévő egészségügyet. Itt, a 21. kerületben is.

Csepelen, 2011-et követően, minderre rátettek egy lapáttal. Pedig Németh Szilárd, 2010. október 12-én, megválasztását követően még azt mondta, hogy „kezdeményezik a csepeli kórház visszaszerzését.” A szakmailag, pénzügyileg sem alátámasztott ígéretből nem lett semmi, sőt intézkedései nyomán megindult a Görgei téri intézmény visszaesése. Az alábbi számok a csepel.hu-n, az önkormányzat hivatalos honlapján mindenki számára elérhetők, bizonyítják Németh Szilárd egyértelmű felelősségét a helyi egészségügy helyzetének alakulásában:

A csepeli Egészségügyi Intézmény önkormányzati támogatása 2007. és 2017. között,

millió forintban kifejezve:adat_csepeli_eu-rol_2018-01-25.PNG

A számsor önmagáért beszél. Érdemes mégis néhánnyal kiegészíteni. Németh polgármesterségének négy éve alatt, a szocik előző négy éves időszakához képest majdnem két milliárddal, 27,9 %-ra csökkentette az intézmény önkormányzati támogatásának nagyságát! A hatalmas mértékű pénzkivonást Borbély Lénárd 2017 végére részben pótolta ugyan, azonban a tény az tény: a Németh-Borbély duó hét éve alatt adott önkormányzati támogatás csak 60 %-a a szocik négy éves időszakában nyújtott támogatásnak.

Ezeket a működési veszteségeket lehetetlen egy egészségügyi intézménynek kigazdálkodni. Az intézmény vezetését mégsem tudom felmenteni. Úgy tudom, a Németh Szilárd által kinevezett főigazgató/főorvos hét év alatt egyetlen testületi ülésen sem szólalt fel a pénzkivonások ellen, sőt, az ellenzéki kritikákkal szemben szolgai módon védte az önkormányzati vezetést. Bőséges bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy nem véletlenül nevezte ki őt 2011-ben Németh Szilárd főigazgató/főorvosnak.

Szerintem, a fenti tényekre nem lesz sem szakmai, sem közéleti válasz, Németh, pedig, mintha mi sem történt volna, hatalma megtartása érdekében, folytatja a csepeli választók becsapását célzó kampányát. A kérdés csak az, hisznek-e még neki a csepeliek?   

V O X

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr213604019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.01.26. 21:17:05

Az egyetlen jelentős ráfordítás a Németh-Borbély érában a Tóth Ilona hologram az előcsarnokban, valamint a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat felírat a homlokzaton volt!
süti beállítások módosítása