CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lebuktak a csepeli gyalázkodók! Lassan, de biztosan mennek bele a gyűlöletbe, a diktatúrába

2018. február 02. 05:59 - csú

nemeth_szilard_kabatjabol_bujik_eloi_borbely_lenard-tisztan.PNGA Németh-Borbély duót tetten érték: évek óta elhallgatnak több tényt 

Nyolc éve gyalázza a csepeli fideszes önkormányzati vezetés a 2010 előtti szocialista vezetést, mondván, csődbe vitték az önkormányzatot, s évekbe tellett, amíg rendbe tudták hozni a költségvetést. Áprilisban lesz egy éve, hogy már 4,2 milliárdos 2016. évi költségvetési többletről beszéltek, amiről nem sokkal később kiderült, hogy „tévedés”, a „2014-ben tévesen beszámított 2.000.000 eFt” miatt. Nemrégiben, december 14-én ismét módosították a 2016. évi maradványt, a hivatalos összeg most 2,2 mdFt.

A Németh-Borbély duó azonban évek óta elhallgat több tényt. Rendszeresen elfelejtik megemlíteni, hogy a szocik a hét és fél évvel ezelőtti váltáskor 3,1 milliárdot(!) hagytak örökségként a bankban. Azt sem emlegetik sűrűn, hogy az Orbán-kormány konszolidálta az önkormányzatokat, azaz adósságaikat átvállalta, megszilárdította pénzügyi helyzetüket. Ez történt Csepellel is. Elmismásolják azt a

‑ költségvetési szempontból  előnyös ‑ törvényt, amellyel államosították az iskolai oktatást, ami Csepelnek anyagi előnyt jelentett, hiszen 2010 előtt az iskolák állami támogatása arra se volt elegendő, hogy a béreket kifizesse az önkormányzat, így azokat a kerületnek kellett több százmillióval kiegészíteni. Avval sem dicsekednek, hogy a kerületi költségvetésnek jól jött az okmányirodák központosítása is.

Volt tehát, 2010-ben biztonsági tartalék a bankban, később pedig, a kormánydöntések után lényegében „eltűnt” a helyi adósságállomány és az erőltetett központosítás hatásaként százmilliók szabadultak fel a helyi költségvetésben. Mindezek, s nem a helyi vezetés pénzügyi, gazdasági szakértelme eredményezte a pozitív évvégi költségvetési mérleget.

A csepeli önkormányzaton múlt viszont, hogy a pozitív mérleg mindenáron való további hajszolása jegyében, visszafogta a saját erős fejlesztéseket. Elsősorban az EU-s támogatásokból újított fel, fejlesztett. Az eltelt évek alatt sok százmillió forintot vont ki az egészségügyből és a szociális rendszerből, csökkentette a kulturális kiadásokat. Takarékoskodott a szocik fejlesztésre felhasználható, ún. északi pénzével is: 2016 végén, hat évvel a Fidesz helyi győzelme után még 574,1 millió forint volt a 3,1 milliárdos örökségből

A költségvetési többlet árát viszont a csepeliek fizették meg, a romló egészségügyi és szociális körülményekben, az infrastrukturális feszültségek (esőcsatornák nélküli földutak 50 km-es nagysága, a közlekedési főútvonalak leterheltségéből adódó közlekedési feszültségek, a magas környezeti szennyezettség) fennmaradásában. Vagy abban, hogy mindeközben, a tudatos centralizáció eredményeként, szép csendben, kialakult Csepelen is az igazi cél, a NER.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere, amelyet évek óta a migránsozás és sorosozás patyomkin falával fednek el, s amely szociológiai, anyagi és politikai szempontból kettéosztotta a társadalmat, központosította a közigazgatás egészét, biztosította a média feletti teljes hatalmat, csökkentette a helyi önkormányzatok szerepét, a mindennapok demokráciája iránti igényt, a kormány leváltásának esélyeit. Lassan, de biztosan mentünk és megyünk bele a gyűlöletbe, a diktatúrába. Már pénz is van hozzá. Közpénz, amit ráadásul az emberek milliói szenvedtek ki magukból, s amit „nyilvánosan” lopnak el, törvényesnek nevezett közbeszerzések vagy „tao pénzek” útján. Meddig?

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5313625484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása