CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hiába kicsi az infláció, a szegényebbek többet fizetnek a fűtésre

2018. február 06. 03:24 - csú

aremelkedes.PNGA határ a csillagos ég...Hiába volt alacsonyan az infláció, a palackos gáz és a tűzifa ára jócskán növekedett tavaly. Az országban körülbelül 600 ezer háztartásban fűtenek ezekkel. A falvakban és a kisvárosokban élőknek, az alacsony jövedeműeknek jelentősen drágább lett az élet

Hiába nem ugrott meg az infláció tavaly még év végén sem, akik tűzifával vagy palackos gázzal fűtenek otthon, azoknak jócskán megnőttek a kiadásai.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a háztartási energia árának emelkedésében   a tűzifa 13,3 százalékos, valamint a palackos gáz 11,3 százalékos drágulása játszotta a főszerepet.

A vezetékes gáz, a víz, illetve a villany ára nem változott. 

A cikk szerint a vegyes tüzeléssel fűtött háztartások száma az országban 600 ezerre tehető (körülbelül ugyanennyi a távfűtött háztartások száma is), vagyis olyan 1,5 millió embert érintett hátrányosan a tűzifa és a palackos gáz árának növekedése.

A lap szerint ennél nagyobb mértékű drágulást csak a tojásnál és a vajnál mértek, a két termék ára 39,4, illetve 15,1 százalékkal nőtt.

Forrás: Magyar Nemzet és Propeller

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4213628714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása