CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tejben, krumpliban fürdő tojástáncos kampány a hatalom megtartásáért

2018. február 07. 02:21 - csú

csepeli_ingyen_krumpli_osztasa_csepelen_2017-11-18_szombat_1.PNGAgyunkba égett ez a kép: ingyen krumpliért állnak sorba Csepelen 2017 novemberében.Nyolc éve az és csak az történik Magyarországon, amit Orbán és vazallusai akarnak, és mégis (illetve: pont ezért) az alapvető létfenntartás eszközivel kampányolnak! Sikeres ország az, ahol mindenkinek van pénze, hogy ezeket a boltban vegye meg, és fel sem merül, hogy a szavazata kiló krumplit, liter tejet vagy tucat tojást ér.

A Fidesz "nagy, hivatalos" pártkampányt nem nagyon szervez. Mi az az eszköz, amivel a legkisebb borsodi településtől Csepelig és a főváros kellős közepéig élnek?

A krumpliosztás. A tojástukmálás. A zacskóstejfakasztó kampánybuli. Ízlelgessük: 2018-ban, Magyarországon, a nyolc éve teljhatalommal kormányzó párt jelöltjei alapélelmiszereket osztogatnak a lakosságnak. Nem pendriveot adnak, QR-kódot valami alkalmazáshoz, exkluzív összefoglalót a program valamelyik eleméből, belépőt valami színvonalas rendezvényre, vagy csak jó szót, ötletet, perspektívát, nem, a túrót! Illetve még túrót pont nem, de ha így folytatjuk, a tejföl után jöhet az is. Figyelj csak: a segítő civilek azért osztanak ételt, mert a Fidesz-kormány tömegeket hagyott az út szélén. No de a fideszes politikusok?

És most akkor beszéljünk arról az országról, amelyről maga Orbán Viktor mondta, hogy

szerencsére soha nem volt jóléti állam, és már nem is lesz: mert ez a krumplikampány, ez mégiscsak a másik véglet? Ezt azért nem akarjuk állandóra, ugye? Ez nem lehet nemzeti büszkeség tárgya, ugye? Figyelj: nyolc éve az és csak az történik Magyarországon, amit Orbán és vazallusai akarnak, és mégis (illetve: pont ezért) az alapvető létfenntartás eszközivel kampányolnak! Aminek két komponense van. Egyfelől a direkt, csupasz, leszakadt szegénység. Azok, akik vesztesei a NER-nek, akiknél tényleg az alamizsna dönt, hogy esznek-e, és ha igen, akkor mit. Akiket nyolc éve vérbe gyaláznak miniháztájis hegedűszsuzsák a megszégyenítő vetőmaghaknikkal, akiknél ilyenkor gurítják be a lejárt konzervet, akiknek a négyévente leadott országgyűlési, meg az ötévente elsüthető önkormányzati voksa a vadászterepe az osztogatóknak.

A másik fele a krumplibulinak azonban a meggyőződés, hogy ez így helyes, a világ rendjét ide kell belőni. Szűknadrágos, újrahajasított NER-piperkőcök, akik kampány idején leereszkednek a pórnép közé, osztani. A nép pedig csak arra számítson, hogy amennyiben nem Rogán mellett lakik, ha nem ő lesz a Fidelitasból kiemelt új droid, pláne ha nem jól nősül, akkor egész életében a kegyre ácsingózhat. Osztott krumplira, al-al-alvállalkozói megbízásra, ahol ő végzi el azt a munkát, amire hivatkozva előtte három beépített NER-szűkítő is leszedi a sápot. Függés, kiszolgáltatottság, állandó lekötelezés.

Ha én politikus lennék, és nyolc év teljhatalmú kormányzásom után a kampányban alapélelmiszereket kellene osztogatnom az embereknek, azt súlyos kudarcnak tekinteném. Sikeres ország az, ahol mindenkinek van pénze, hogy ezeket a boltban vegye meg, és fel sem merül, hogy a szavazata kiló krumplit, liter tejet vagy tucat tojást ér.

Ilyen Magyarországot építsünk majd.

 Ceglédi Zoltán
Forrás: Sztárklikk
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9113631592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása