CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyivel csökkentette a csepeli betegek gyógyításának forrását, az SZTK támogatását Németh Szilárd?

2018. február 12. 05:59 - csú

marabu_stop_soros.jpgERRE A MŰTÉTRE VAN PÉNZ CSEPELEN ! A GYÓGYÍTÁSBÓL KIVONTÁK

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) február 8-án megjelent 5. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk

A Csepeli Hírmondó fejlécében a lapcím alatt a következő mondat olvasható: „A XXI. Kerületi Önkormányzat lapja”. Eddig se volt kétségünk a lap Fidesz iránti politikai elkötelezettségét illetően, de amióta hetente jelenik meg, javasoljuk a tulajdonosnak és a kiadónak: változtassa meg az idézett mondatot. A Németh Szilárd választási kiadványa alcím jobban kifejezné a valóságot, s nem kellene magyarázkodnia a tulajdonosnak, illetve a kiadónak a csepeliek előtt, hogy ők egy fillér tiltott kampánytámogatással sem vádolhatók egy esetleges feljelentést követő rendőrségi eljárásban. Ebben az esetben már csak egy kérdésre kellene valakinek válaszolni: „mibúl” telik Németh Szilárdnak egy hetilap kiadására. Szinte már halljuk is a képviselőjelölt úr válaszát: az „Így főzök én” rovatért némi gázsit kapok a Csepeli Hírmondótól. Egyébként: „Boldog Karácsonyt!”

Mindeközben, a heti megjelenés ellenére, továbbra sem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról, a szociális feszültségekről, a csepeli közélet aktuális eseményeiről, a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi-híd  felújításáról. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. közötti együttműködés, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése, a Kis-Duna parton épülő több milliárdos birkózócsarnok és birkózóakadémia, kollégium, vendéglátó központ létrehozása, valamint az SZTK-ban elhelyezett tv-k körüli botrány ügye is.

Véleményünk a megjelent cikkekről:

1) Örülni mert a felújításnak, meghurcolták az MSZP képviselőjét

Néhány megjegyzésünk van csak a cikkben leírtakkal kapcsolatban. Először: ismereteink szerint az MSZP helyi vezetése nem hurcolta meg Dobák Istvánt. Másodszor: a cikkben nincs szó arról, hogy a felújítás nem a kormánytól, hanem az EU-tól kapott támogatást. Vajon miért nincs? Harmadszor: hazugság az, hogy „a csepeli óvodafejlesztések idején…a Jobbiktól a baloldali pártokig bírálták a fejlesztéseket és még tüntettek is ellene.” Nem a felújítások, fejlesztések voltak a kritikák kereszttűzében, hanem az óvodák kierőszakolt összevonása, amellyel szemben az ellenzéki pártokon túl, még az érintett pedagógusok és a szülői munkaközösségek is felléptek.

2) Tarlós István a népszavazásról

Bevett szokásuk a jobboldali politikusoknak, hogy amikor találkoznak egy problémával, kritikával, vagy kezdeményezéssel, akkor azonnal hátrafelé mutogatnak. Nyolc évvel hatalomra kerülésük után meg lehetne már próbálni, a konkrét kérdésre konkrét választ adni.  Tarlós István is ezek közé a politikusok közé sorolható, ebben cikkben ez jól tetten érhető. Arról nem is beszélve, hogy a népszavazást kezdeményezők csak Tarlós korábbi állítását szeretnék megvalósítani, miszerint:
“Minden állomáson megvan az az elméleti megoldás, amelyet gyakorlattá fogunk formálni, a mozgáskorlátozottakkal együttműködésben.”

Akkor mi is a baj, az ellenzék népszavazási kezdeményezésével? Ne legyenek akadálymentesítések a metróállomásokon? Vagy nincs pénz a megvalósításukra? Talán kevesebbet kellene stadionokra költeni. Vagy valamiért félnek a népszavazásoktól?

3) Egyedülálló eljárások, modern műszerek

Németh Szilárd urológus is? Nem tudtuk, csak azt olvastuk a cikkben, hogy még az urológia konferenciára is meghívták. Halaszthatatlan honvédségi feladatai miatt nem tudott ugyan részt venni a szakmai programon, azonban a CSH gondoskodott, hogy az eseményt kommentálhassa. Kampány van, s a lap most a feladatra, Németh népszerűsítésére koncentrált. Hogy mi köze Némethnek az urológiához? Nem érdekes. Hogy ott sem volt? Nem érdekes. Németh mindenáron. Németh, meg élve az ingyen reklám nyújtotta lehetőséggel,  megemlítette, hogy a kormány elkötelezett az egészségügy fejlesztésében, milliárdokat akar rá költeni, sőt a csepeli önkormányzat is vett egy korszerű berendezést (ugyan nem urológiai berendezést) a kórháznak. Még polgármestersége idején. Bravó. Csak azt felejtette el, hogy polgármesterségének négy éve alatt, az előző négy évhez képest, majdnem két milliárddal, 27,9 %-ra csökkentette a csepeli SZTK korábbi önkormányzati támogatását.

4) Útfejlesztésekről egyeztetett a Momentum csepeli jelöltje

    „Ígéreteket kaptam a polgármestertől”

Az alkalmat, a Momentum és az LMP képviselőjelöltjeinek polgármesteri fogadását azonnal kihasználta Borbély és kampánycsapata. Leütötte a ziccert. Beszélt együttműködésről, pedig négy év alatt mindent megtett az ellenzék ellehetetlenítése érdekében. Dicsérte Németh Szilárd Csepelért végzett harcát, pedig nem erről akartak az ellenzékiek vele beszélni. Jóságosan megütögette az érdeklődő fiatalember vállát, közölte vele, hogy nyitott kapukat dönget. Rögvest el is mondta, hogy az önkormányzat „milliárdokat költött útépítésekre”,  holott csak a szennyvízcsatorna hálózat kiépítésére adott EU-támogatást használta fel. Újabb milliárdokat ígért, hiszen „az összes földút leaszfaltozása is a tervek között szerepel”, miközben elfelejtette megemlíteni, hogy a hátralévő 50 kilométernyi földút felszámolása ebben az ütemben, ennyi, beharangozott összegből kb. 20-25 év alatt valósítható meg.

Az ezt követő mondat meg az újságírás megcsúfolása. Nem az, hogy Borbély ismét előadta a lap 5. oldalán közölt cikk Dobák István „meghurcolásával” kapcsolatos mondatát, hanem, hogy a szerkesztő, nem törődve azzal, hogy ezt ugyanebben a számba már megírták, ismét leközölte, most a 9. oldalon. A szervilizmusa határtalan.

5) Az Együtt programja: korlátlanul beengednék az illegális bevándorlókat

     Az Emberek helyett Berlin dönt a migránsok ügyében

     Borbély Lénárd, Csepel polgármestere

     Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli-soroksári országgyűlési képviselő-jelöltje

     Stop Soros: mielőbbi parlamenti beterjesztését kéri a Fidesz-KDNP

     Az USA már kilépett az egyezményről szóló tárgyalássorozatból

Egyre nő a kötelező sorosozást tartalmazó cikkek száma, tartalma, színvonala ezzel párhuzamosan egyre romlik. A szerkesztőséget ez nem érdekli, a kiadó nem foglalkozik a témával, a tulajdonos meg azt várja el a laptól, hogy támogassa a kormány, a Fidesz minden lépését, most éppen a sorosozást és természetesen Németh Szilárdot. Ráadásul ezekben a cikkekben mindkettő benne van és már csak ráadás az ellenzék kötelező lejáratása. Feladat túlteljesítve, mindannyian várják a jutalmat. Biztos megkapják.

Néhány konkrét megjegyzés, kérdés a cikkek egy-egy mondatához:

> nincs olyan baloldali párt Magyarországon, amely „korlátlanul beengedné az illegális bevándorlókat”, ráadásul az illegális bevándorlás támogatásáról sincs szó.

> Magyarországon sosem volt „kényszerbetelepítés”, az EU sem kérte erre hazánkat, nem volt mit elítélni, viszont a kormány és Németh Szilárd is eltitkolta, hogy 2015 óta hazánk befogadott több mint 3500 menekültet. Az sem igaz, hogy „Csepel…elsőként hozott határozatot arról, hogy egyetlen illegális bevándorlót sem fogad be.” Arra viszont nem válaszolt a kerületi vezetés, kérte-e a kormány Csepelt, hogy a 3500 menekültből néhányat Csepelen helyezhessen el? Volt egyáltalán ilyen kérés? Ha nem, mi ellen tiltakozott a fideszes többségű képviselő-testület?

> Brüsszel egyetlen „illegális bevándorló letelepítését” sem kérte Magyarországtól, mint ahogy azt sem, hogy magyar családokat kiköltöztessenek miattuk.

> Mit akar megtárgyaltatni a Fidesz a parlamentben: a „Stop Soros” hazugságait vagy, hogy miért engedett be a kormány, az általa folytatott soros kampány ellenére 3500 menekültet hazánkba? Lehet, hogy saját kormányát akarja felelősségre vonni?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3313654330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása