CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Február 23-án újra tüntetnek a diákok az oktatási reformért

2018. február 19. 04:24 - csú

diaktuntetes-2018-01-19.jpgOrbán Viktor miniszterelnök „természetesen” válaszra sem méltatta a középiskolások követeléseit. Egyrészt retteg minden nyilvános vitától, másrészt igazából nem is érdekli őt a diákok véleménye.

Mivel a diákok az Emberi Erőforrások Minisztériumától nem kaptak választ a12+1 pontban megfogalmazott követeléseikre,és Orbán Viktor sem reagált, amikor vitára hívták, ezért február 23-ára még nagyobb tüntetést szerveznek a Parlament elé.

A Független Diákparlament legfrissebb közleményében ez áll:  „Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát, és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal. Sajnáljuk, hogy a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének. Véleményünk szerint az oktatás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, amely évtizedekre előre alapozza meg Magyarország jövőjét. Éppen ezért mi, a

január 19-i diáktüntetés szervezői úgy határoztunk, hogy most a döntéshozóké-nál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk.

Mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseinket, ezért nekünk, magyar embereknek kell közösen rendszert váltanunk az oktatásban.” A diákok február 23-án, pénteken 17:30-tól a Deák Ferenc térről indulva vonulnak a Parlament elé. Várnak mindenkit, aki szimpatizál velük, hogy csatlakozzon hozzájuk.
Forrás: nyomtassteis.hu




komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1513675890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása