CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ön beleegyezett? Hecckampány és viccműsor csepeli közpénzből, Németh Szilárd futtatásával

2018. február 26. 05:59 - csú

marabu-surgossegi-2018-02-23_mno.PNGAz undor és a gyomorrontás tüneteivel már többen kényszerültek a Dél-pesti Kórház sürgőségi osztályára, de ott szembe találták magukat Németh Szilárd szöggel felsértett (figyelmeztető) ujjával…

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) február 22-én megjelent 7. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünk.

Mindenek előtt egy szenzáció! Csak nálunk, csak önöknek! Megszereztük a Csepeli Hírmondó készítésének szigorúan titkos receptjét. Íme: végy (el) a csepeleiektől sok tízmillió forintnyi közpénzt. Ebből készíts egy újságnak nevezett, inkább gúnyolt nyomdai terméket. Ezt rendszeresen töltsd meg 4 oldal sikerpropagandával, 2 oldal, a csepeliekkel meg sem beszélt, jóvá sem hagyott vízióval (Weiss Manfréd Terv), 10 oldal tömény, egyoldalú pártpolitikával, adj hozzá 1 oldalnyi Németh-féle főzőcskét. Az egészet jól fűszerezd meg Németh Szilárddal, tegyél hozzá 7 oldal vegytiszta, probléma mentes vegyessalátát (kultúra, sport), majd terjeszd 32.000 példányban. Eszi, nem eszi, ezt kapja most hetente a csepeli olvasó.Értesülésümk szerint az undor és a gyomorrontás tüneteivel

már többen kényszerültek a Dél-pesti Kórház sürgőségi osztályára, de ott szembe találták magukat Németh Szilárd szöggel felsértett (figyelmeztető) ujjával…Csak ennyi!

A Csepeli Önkormányzat ismét megjelentette a Németh Szilárd választókerület nélküli pártlistás képviselő, immár nemzetközi méretekben is ismertté vált pártalelnök, képviselő-jelölt Csepeli Hírmondó című heti vicc-, hecc- kampány- és receptújságját. A lap heti megjelentetéséről még tavaly a kerületi képviselő-testület döntött, valószínűleg az „Orbán Főszakácsa” címre pályázó Németh kezdeményezésére. Nem sokat küszködtek ezzel. Már volt egy közpénzből fenntartott, eddig is pártoskodó, önkormányzati 24 oldalas kétheti lap, a Csepeli Hírmondó, ezt megtámogatták +32 millióval (pénz annyi, mint a pelyva), s csináltak belőle, a választásokig tartó időszakra, hetilapot.

Mindeközben, a heti megjelenés ellenére, továbbra sem olvashatnak a csepeliek mindennapi életükkel, gondjaikkal kapcsolatos cikkeket az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémákról; a környezetszennyeződés kérdéséről, a szociális feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről; a hónapok óta megválaszolatlan kérdésekről, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulásáról, a Gubacsi-híd  felújításáról. Kimaradt a soroksári alpolgármester cége és a Csepeli Városkép Kft. közötti együttműködés, a megkötött szerződések körül kirobbant botrány ismertetése, a Kis-Duna parton épülő több milliárdos birkózócsarnok és birkózóakadémia, kollégium, vendéglátó központ létrehozása, valamint az SZTK-ban elhelyezett tv-k, illetve a főigazgató/főorvos körül a napokban kibontakozó botrány témája.

Véleményünk a cikkekről:

1) Csepeliekkel közösen fejlesztik a Jedliket

Az idei 2. számban rövidebben, január 25-i, 3. számban bővebben olvashattuk a témát, utóbbiban Csepeliekkel közösen újul meg a Jedlik cím alatt. A most is hangzatos cím alatti rövid írásban viszont Németh Szilárd neve már háromszor szerepel. Lehet, hogy a következő számban a témát újra feldolgozó cikkben, már hatszor olvashatjuk a képviselőjelölt nevét?

Egyébként december 27-én döntött a kormány a gimnázium felújításának támogatásáról, Borbély úr rögtön egyeztető tanácsot hozott létre, amely rövidesen megkezdi munkáját – tudtuk meg a cikkből. Nincs sok ideje, mert a kormány döntése szerint február 28-ig alá kell írni a szerződést az emberi erőforrások miniszterével, a „támogatás felhasználására és elszámolásának részletes feltételei meghatározására” tárgyában. Ha az egyeztető tanács még nem is ült össze, akkor mikor fog a polgármester egyeztetni a csepeli emberekkel, mikor elemzi, értékeli a várható sok ezer javaslatot, mikor dönt ezekről a csepeli önkormányzat? Nem Németh Szilárd és nem a tanács, hanem az önkormányzat, amely a kormányhatározat szerint a miniszter szerződő partnere, s amely anyagilag és jogilag is felelős a kormánytámogatás felhasználásáért. Mindenesetre érdeklődéssel várjuk a „széles körű egyeztetés” után, a csepeli emberek fejlesztésében való konkrét részvételéről, a képviselő-testület döntéséről, a szerződés aláírásáról szóló híreket.

Arra is kíváncsiak lennénk, hogy a tervezett „tanuszoda” belefér-e az öt milliárdba, ha nem akkor kezdeményezi-e az önkormányzat a támogatási összeg megemelését.

2) Megújul a sürgősségi

Örülve a felújításnak, szomorúan állapítjuk meg, hogy továbbra sincs szó a kórház személyi állományának megerősítéséről, az orvosok, ápolónők és a kisegítő személyzet bérének tisztességes rendezéséről, amelyek meghatározó feltételei a megújuló sürgősségi és a Jahn Ferenc Kórház egésze elvárható színvonalú működésének. Az eddig felújított részeket, a média jelenlétében bejáró Németh Szilárdot és Borbély Lénárdot megkérdezte erről valaki? És ha igen, akkor mi volt a válasz? Na, ez is kimaradt a Csepeli Hírmondóból…

3) Weiss Manfréd Terv

  1. rész Otthon Csepelen

Hangzatos alcímek (Felgyorsítjuk a panelprogramot, Támogatást adunk a családi házak felújítására stb) egyre sokasodó, megválaszolatlan kérdések. Például: mi lesz azokkal a panelházakkal, ahol a lakók nem tudják kifizetni az önrészt, s elzárkóznak a felújítástól; miből fizessék a családi házak elszegényedett lakói a kedvezményes hiteleket, ha a rezsiköltségek kifizetésére sem telik; „rezsicsökkentés” helyett miért nem csökkentik a gáz árát a valódi piaci árak figyelembevételével; ki vette el a csepeliektől a Kis-Duna partot?

Borbély úr szervilizmusának és a választási kampánynak tudjuk be, hogy a polgármester az „itt élők nevében” köszöni meg immár sokadszor Németh Szilárd parlamenti munkáját. Mi lesz vele akkor, ha a csepeliek most sem választják meg Némethet országgyűlési képviselőnek?

4) Mindent a magyar családokért – A nagyobb pártok csepeli és soroksári

    képviselőjelöltjei – Karácsony becsapta a csepelieket-így kezdődött a kampány –

    Nekünk Magyarország az első – Németh Szilárd: a TEK jelentősen hozzájárul

    Magyarország biztonságához – Orbán Viktor: Egy nagy hazafival lettünk

    szegényebbe – Református templom alapkőletétele Soroksáron – Meg kell védeni a

    keresztény kultúrát – Németh Szilárd a facebookon köszönte meg a csepeli és

    soroksári választópolgárok támogatását és bizalmát – Bántalmazta az élettársát az

    Együtt elnöke?

Tíz, egyértelmű politikai céllal megírt, átvett, aláírás nélküli írás, ami a csepeli önkormányzati vezetés hatalommal való visszaélésének, illetve a közpénzből működtetett csepeli média  választási küzdelembe való elfogadhatatlan beavatkozásának bizonyítéka. Lehet, hogy kimeríti a tiltott pártfinanszírozás törvényi feltételeit is. Mindenesetre két dolog biztosnak látszik: az egyik, hogy Borbély és csapata Németh Szilárd zsebében van, a másik, hogy  Németh Szilárd képviselőjelölti kampányának nincs nagyon szüksége további anyagi támogatásra, pártja ezzel jelentős kampány milliókat takaríthat meg. Egyébként már az index.hu és a 444.hu is ezzel foglalkozik:

https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/02/22/nemeth_szilard_csaladi_receptjei_vol._ii._csirkeszarny_holapatolas_modra/

https://444.hu/2018/02/23/10-foton-szerepel-es-19-alkalommal-van-leirva-nemeth-szilard-neve-a-csepeli-ujsagban

Két konkrét megjegyzés a cikkek egy-egy mondatához:

> „A csepeli önkormányzat döntéseinek középpontjában a családok és a gyermekek állnak.”

Akkor miért csökkentették a nehéz helyzetben lévő csepeli családok és gyermekek helyzetét javító szociális kiadásokat több százmillió forinttal a 2010 utáni években?

> „hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná.” Mások szerint viszont

Európában már csak Bulgária korruptabb nálunk  https://24.hu/kozelet/2018/02/21/mar-csak-bulgaria-korruptabb-nalunk-az-europai-unioban/;

„Magyarország az Unió fekete báránya”

http://nepszava.hu/cikk/1124532-magyarorszag-az-unio-fekete-baranya

„Európában az utolsók között a magyar egészségügy”

http://csepeliek.blog.hu/2018/02/18/europaban_az_utolsok_kozott_a_magyar_egeszsegugy

vagy „ha a magyar kormány így folytatja, annak az EU-s tagság lesz az  ára”. https://index.hu/kulfold/2018/02/20/jean_asselborn_szijjarto_peter_luxemburg_europai_unio/

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6413695332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.02.26. 20:43:47

Németh Szilárd csirkeszárnyat sütött, egy egész tepsivel! Vajon ki ette meg, mert azért szárnyból az sok! Jobban érteném a célzást ha legközelebb csirkefarhát-pörköltet készítene, akkor mi nyuggerek tudnánk, ránk gondol! A nagy szakács bemutatja, hogy lehet megélni a nyugdíjból! Szerintem Orbán és neje is olvassa, hogyan osszák be a kis pénzüket nyugger korukban!
süti beállítások módosítása