CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ha megfordul a világ...

2018. február 27. 05:59 - csú

marki-zay_peter.PNGA vásárhelyieknek megadatott, hogy szavazással fejezhessék ki: nem kérnek többet a fideszes hatalomból. Csak Önökön, ellenzéki vezetőkön múlik, hogy április 8-án az ország összes választókerületében megadják az esélyt a többi választónak is, hogy kifejezhessék ugyanezt. 

Egy hete még Orbán Viktor évértékelője volt a téma és az miniszterelnöki üzenet, hogy ellenzékváltó hangulat van az országban. Aztán tegnap a hódmezővásárhelyi választók is üzentek. Tegnap óta már arról érdemes gondolkodni, hogy milyen politikai eredmény hozható ki abból a kormányváltó közhangulatból, ami az ország egyik legrégebbi fideszes fellegvárában hirtelen, elemi erővel előtört.

Márki-Zay Péter sikeréhez először is kellett ő maga, az alkalmas és valódi politikai tálentummal megáldott helyi jelölt. Aztán kellett az ellenzéki pártok együttműködése és kellett legfőképpen az, hogy a vártnál sokkal többen menjenek el és akarjanak véleményt nyilvánítani.

Ez a magas részvételi arány

nem következett feltétlenül az ellenzéki pártok összefogásából és elementárisnak egyáltalán nem mondható mozgósító kampányából.

Ez a magas részvétel mást mutat. Valami olyat, ami alapjaiban cáfol jó néhány, eddig vitathatatlannak tartott politikai evidenciát.

Nem igaz, hogy a külön választói ajándékokkal, a tízezer forintos Erzsébet-utalványokkal a Fidesz a győzelemhez elegendő választót tud megvásárolni. Nem igaz, hogy a negatív kampány, a másik lejáratása, a személyekre szabott megtorlás lehetősége elrettenti a szavazókat - sőt, Hódmezővásárhelyen ez a bejáratott fideszes megfélemlítés visszájára fordult és csak olaj volt a tűzre. Nem igaz, hogy az emberek beveszik azt a maszlagot, hogy kormánypárti jelöltre azért kell szavazni, mert különben büntetik a várost. Nem igaz, hogy a fideszes helyi médiafölény behozhatatlan hátrányt jelent. Márki-Zayt kizárták a helyi sajtóból, mégis fölényesen nyert. Nem igaz, hogy a korrupció témájával nem lehet választást nyerni, csak az ellenfelet rombolni és az sem igaz, hogy a rossz hírek a megvett médiatúlsúllyal elzárhatók a választóktól. Vásárhelyen egyetlen helyi médium sem írt, vagy beszélt az Elios-ügyről vagy a Lázár földjeinek közepén felépült kastélyról - mégis mindenki tudott és beszélt róluk a városban.

Az elemi felháborodást egyaránt táplálta a szelid Márki-Zay elleni mocskos kampány arroganciája, az egyenlőtlen politikai verseny igazságtalansága és a "kilopják a szemünket is" felismerésének dühe.

Úgyhogy tisztelt ellenzéki pártok, mindezekre tegnap óta nem nagyon ér hivatkozni. Ha Hódmezővásárhelyen kormányváltó hangulat van, az van másutt is: a Fidesz mindenütt korrupt, mindenütt arrogáns és mindenütt teljes propagandagépezettel próbálja ránk eröltetni a hazugságait.

A vásárhelyieknek megadatott, hogy szavazással fejezhessék ki: nem kérnek többet a fideszes hatalomból.

Csak Önökön, ellenzéki vezetőkön múlik, hogy április 8-án az ország összes választókerületében megadják az esélyt a többi választónak is, hogy kifejezhessék ugyanezt. 
Azt, hogy elég volt mindebből!

PIKÓ ANDRÁS

Forrás: a Klubrádió Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8313701444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turcsányi1212 2018.02.27. 09:02:12

A fenti képlet szerint.

Szabó Szabolcs visszalép Bangóné javára
Bangóné visszalép Szabó Szabolcs javára

Ha ez megtörténik, akkor a futtatott elölről kezdi az ajánlás gyűjtést-gondolom így kell lennie-mert szerepelnie kell a támogató szervezeteknek? Ha nem akkor nincs töredékszavazat-vereség esetén- a másik pártnak.
Talán megállapodnak arról, hogy ki adja majd a polgármester jelöltet? Az Csepelen az MSZP végét jelenti majd,vagy az Együttét?
Hogy történik ez?
süti beállítások módosítása