CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szuhai Erika fideszes képviselő szerint azért ez mégsincs így rendben - Műhelytitkok a csepeliek átveréséről

2018. március 02. 05:59 - csú

szuhai_erika-2-255.pngA   21. kerület fideszes városvezetői - nagy sikereket felmutatva - mindent elkövetnek azért, hogy a csepeliek minél kevesebbet tudjanak meg arról: mi zajlik a fejük felett, mi történik a helyi politika színfalai mögött. Még a képviselő-testület döntéseit is csak hosszas keresgélés után ismerhetik meg az itt élők, hát még azt, hogy egy-egy rendeletet, határozatot milyen érdekek diktáltak, és azokat kik, miért, milyen érvekkel és hogyan érvényesítik. 2010 óta ez az egész egy nagy katyvasz, szürke köd veszi körül. Csak ritkán szűrödik át valami ezen a vasfüggönyön. Nem rég például Hudák János, ellenzéki, PM-es képviselő lebbentette fel a fátylat, így:

"Egészen megdöbbentő volt a pénteki csepeli bizottsági ülés lefolytatása.

Mint írtam róla, a délután 4 órai kezdéshez képest délben kerültek fel az előterjesztések a honlapra, köztük a 2018-as költségvetés tervezete, több rendeletmódosítás is.

A kérdésemre, hogy miért nem a rendes, hétfő délutáni időpontban van az ülés, Szuhai Erika fideszes bizottsági elnök (képünkön) nem tudott válaszolni! Erre mondják, hogy no comment...

Ezután én javaslatot tettem arra, hogy így ne tartsuk meg az ülést, ne tegyük magunkat nevetségessé azzal, hogy

az anyagok ismerete nélkül javasoljuk megtárgyalásra a testületnek azokat. Hiszen 4 óra nyilván nem elég a megismerésükre (főleg, ha az ember még dolgozik is péntek délután). Persze a fideszes többség nem fogadta el a javaslatomat, így meg lett tartva az ülés (én végig tartózkodtam emiatt minden előterjesztésnél).

Mivel volt 1-2 megosztó téma, néhányan jól elvitatkoztak egy-egy javaslatnál, de a két órás ülés slusszpoénja a legvégén hangzott el.

Bár Szuhai Erika, a bizottság elnöke nyilván nem mindenkinek szánta szavait, de nem volt elég halk, amikor azt panaszolta az aljegyző asszonynak, hogy azért ez még sincs így rendben, hogy még ők sem tudják, miért kellett korábban tartani az ülést, illetve nekik sem volt idejük átnézni az anyagokat, így még csak bele sem tudott olvasni az előterjesztésekbe.

Ennél egyértelműbb bizonyíték arra, hogy a fideszes vezetés csak gombnyomogatónak használja képviselőit, bizottsági tagjait, nem hiszem, hogy szükséges!"

Forrás: Hudák János Facebook oldala

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6013699670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.03.02. 21:49:57

Örüljön Szuhai Erika hogy képviselő lehet és bizottsági elnök! Mit várt, azt hogy Németh Szilárd vagy annak bábja figyelembe veszi az ő kívánságait? Hiszen azért lehet képviselő, mert a parlamenti pincér férje kisírta Kövér Lászlónál, hogy a feleségéből csináljon önkormányzati képviselőt Németh Szilárd! Forrás: Horváth József írása, amely "a valódi Németh Szilárd" keresőkifejezéssel található meg!
süti beállítások módosítása