CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen a Fidesz mindenkit utál, akivel megegyezésre kellene törekedni?

2018. március 13. 05:59 - csú

borbely-szemek.pngA legutóbbi képviselő-testületi ülésen az egyik ellenzéki képviselő megkérdezte, miért nincs a helyi építészeti-műszaki tervtanácsról szóló rendeletbe beleírva, legalább a témával foglalkozó civil szervezetek meghívása a tervtanácsi ülésekre?

Borbély Lénárd (képünkön) polgármester válasza: „…azért mert nem írták bele a rendeletbe.” Amikor a képviselő bővebb választ kért, a polgármester lekezelő válasza már így szólt: „nem írták bele a rendeletbe, mivel előterjesztőként a felsoroltakra tesz javaslatot.” Kész. A 12 fideszes, gombnyomogatásra szerződött képviselő gyorsan meg is nyomta az igen gombot, így a hatalmon lévő többség, 1 nem és 7 tartózkodás mellett, „átvitte”, a rendeletmódosítást. A civilek meg menjenek,

ahova akarnak. Az ellenzék szintén.

Átnéztem a testület által jóváhagyott Szervezeti és Működési Szabályzatot. Az SZMSZ 18. §. (2) pontjának m) bekezdése alatt az olvasható, hogy az önkormányzat képviselő-testületi ülésein részt vehet,  

„a Csepelen működő hivatalosan bejegyzett, és az Önkormányzatnál regisztrált társadalmi érdekvédelmi érdekképviseleti és civil szervezetek által közösen delegált személy”.

Tehát ha a kerület jövőjével, fejlesztésével foglalkozó döntéshozatali folyamatba, a tervtanácsi ülésekre nem akarják a civileket meghívni, attól még a képviselő-testületi üléseken ott kellene lenniük. Azonban az utolsó fél év képviselő-testületi ülésein, ahogy február 22-én sem, senki nem képviselte a civileket. Lehet, hogy kölcsönösen nem kíváncsiak egymásra? Vagy az önkormányzat vezetői meg sem hívják a képviselőt? Nem tudom. Elgondolkodtató viszont hogy a Csepelen működő ~ 450 civil szervezet, amely a legalább 4-5000-es tagságával, a legnagyobb szervezeti hálózat Csepelen, valamiért nem képviselteti magát a kerületet vezető testület ülésein, ahol többnyire az őket érintő kérdésekben születnek döntések. Vajon miért?

Mi lehet az oka a távolmaradásuknak? Az eltelt nyolc év politikai tapasztalata, Németh Szilárdnak az utolsó 1-2 évben elhangzott, civil szervezet ellenes képviselői nyilatkozatai, számomra egyértelművé tették: a Fidesz megvan nélkülük. Sőt! Mindenkit utál, akivel tárgyalni, egyeztetni, közmegegyezésre kellene törekednie – a csepeliek, vagy az érintettek érdekében. Mert csak ők tudják a tutit. Az emberek „többsége” felhatalmazta őket – mondják. Nehogy már beleszóljon bárki is a döntéshozatali gombnyomó propagandagépezet működésébe! Még megzavarodnának attól, hogy netán válaszolni, vitatkozni, meggyőzni kellene. Rögtön kilógna a lóláb. Kiderülne, hogy a király meztelen.

Pedig erről, az emberekről, az őket képviselő civilekről kellene, hogy leginkább szóljon a mostani választási kampány is. Mert nem elsősorban a szétaprózódott pártok szűk tagságát, a valamivel nagyobb szimpatizáns tábort, hanem a csepelieket, a csendes, változást akaró többséget kell „elvinni” a szavazóurnákhoz. Hozzájuk pedig a napi rendszerességgel értük dolgozó, mindennapi gondjaikban segítséget nyújtó, részükre kulturális, egészségi, kirándulási, sportprogramokat szervező, nemegyszer szociális támaszt, képzést, segítséget, jogsegélyszolgálatot biztosító civileken át is vezet az út. Ők a valódi változást akarók egyre szélesedő táborának leghatékonyabb erői. Sok múlik rajtuk április 8-án: azon a napon ugyanis nem kérdeznek, nem vitatkoznak, hanem döntenek…

vox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2813733812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása