CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz-hazugságról csak a Fidesz-káder elhomályosuló tekintete üzen

2018. március 17. 02:43 - csú

nemeth_szilard_meghokken.PNGA Fidesz-élcsapat múlhatatlan késztetést érez arra, hogy gáz- és áramárak tekintetében „tényeket”, „adatokat”, „számokat” hozzon fel önnön kiválóságuk fényezésére.

Például: mi voltunk a legdrágábbak. Nem igaz. De most mi vagyunk a legolcsóbbak. Nem igaz. Jó, akkor jövedelemarányosan. Nem igaz: a középmezőnyhöz tartozunk. Na de Európában mi vagyunk a harmadikok. Nem igaz, az EU-n kívüli államokat is ideértve szintén a fősodort erősítjük. 2008-ban drágább volt a gáz. Nem igaz, olcsóbb volt. „Fenntartjuk a rezsicsökkentést". Nem igaz, az árat tartják fenn, bár harmadával is lejjebb vihetnék. Csökkentik a rezsit. Nem igaz, csak kiszúrják a szemünket egy április 8-i nullás számlával. Gázt hozunk Romániából. Nem igaz, legalábbis ott erről nem tudnak. A 4 százalékos eurókamatú orosz állami hitel az évszázad üzlete. Nem igaz. Ha ebből a magyar állam épít egy atomerőművet, az nem állami támogatás. Nem igaz. Paks 2 és annak árama olcsó lesz. Nem igaz. A fogyasztás másik felét napelemből biztosítjuk. Kitűnő ötlet, feltéve, ha többé nem megy le a nap.

Az ilyen és ehhez hasonló, óvodás szintű, kötelezően

javítandó tévedések teljességgel hiteltelenítik a Fidesz – akár részben jobb sorsra érdemes – energiaszándékait is.

Az önkorrekció kizárt. Legfeljebb a Fidesz-káder elhomályosuló tekintete üzen: pontosan tudom, hogy ökörségeket kántálok, de ilyen ez az agitprop. Nem azért fizetnek, hogy gondolkodjak, hanem hogy felolvassam, amit elém raknak. Így hát inkább tesz foghegyről egy megjegyzést bizonyos kekeckedő bolsevikokra, majd bemond egy még falrengetőbb baromságot. Nem, nem csak Németh Szilárd: a teljes élcsapat.

A sima hazugság kitűnő eszköz - szólhat Habony etikátlansági kódexe -: a cáfolat időigényes, bonyolult és elvész az éterben. Hazudd hát nyugodtan, amit hallani akarnak.

Mi azért, amíg csak tehetjük, cáfolunk.

Marnitz István (Népszava)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9113733726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.03.17. 22:15:59

SZEM A LÉLEK TÜKRE! Németh Szilárd szeméből gomolyog a sötétség!
süti beállítások módosítása