CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd csúfos veresége mennyibe került a csepelieknek?

2018. április 17. 05:59 - csú

nemeth_szilard_mandineres.jpgNem és nem! Ha beleőrül, akkor  sem érti, hogy mi volt a hiba? Daru-dombi dajdaj, dáridó, duhajkodás négyévnyi közpénz-elherdálás zárásaként Németh Szilárd megválasztásáért. Elfolyt a sör, elfolyt a pénz. Kudarc lett a vége. Kiürült a kassza. Csak a súlyos kérdések maradtak. Ki fog válaszolni? Ki fog fizetni?

„Mi az ára Szabónak és Bangónénak?” kérdezte TK a Csepeli Hírmondó legutóbbi számának kilencedik oldalán. Bár nem a csepel.hu-tól, illetve a Csepeli Hírmondóból értesültünk róla, tudjuk, Bangóné visszalépett és Németh Szilárd, Orbán csepeli helytartója, a volt birkózó április 8-án csúnyán alulmaradt dr. Szabó Szabolccsal szemben. Azt azonban most sem tudjuk, hogy mi volt az ára Németh éveken át tartó kerületi propagandájának, mennyibe került a csepeli embereknek a közpénzből támogatott képviselőjelölt veresége.

A rendelkezésre álló dokumentumok, illetve a csepeli ismerőseim jelzései alapján összeszedtem azokat a fontosabb eseményeket, ügyeket, amelyekről az önkormányzati vezetésnek kötelessége elszámolni. Íme:

1) Az Önkormányzat képviselő-testülete január 1-től hetente jelentette meg a Csepeli Hírmondót. A nyomdai költségek fedezésére biztosított +30 millió forintból tervezett + 8/10 szám megjelentetéséből végül

csak + 6 plusz szám lett. Vajon miért? Csak nem fogyott el a 30 millió? Vajon mikor fog Borbély Lénárd elszámolni a testület felé a 30 millió forint felhasználásáról?

2) A képviselő-testület március 23-án, az ellenzék véleményét lesöpörve, döntött az országgyűlési választásokra való mozgósításról. Felhatalmazták a polgármestert, hogy tegyen meg mindent a választópolgárok minél nagyobb létszámú részvételéért – a költségvetés általános tartaléka terhére. Mit tett a polgármester a határozat végrehajtása érdekében és konkrétan mennyibe került az önkormányzatnak a „minden”, azaz a határozat végrehajtása?

3) A választáson, azon kívül, hogy ismeretlen számú határon túli, kettős állampolgárságú, Csepelre bejelentett magyarok százai szavaztak, határon túli magyarok is segítették a Fidesz helyi kampányát. http://hvg.hu/itthon/20180412_csepel_hataron_tuli_szavazok Hány határon túli területről érkező szavazott Csepelen? Ki fizette, és milyen keretből ide- és visszautazásuk költségeit? Ki fizette azon önkormányzati vezetők itt tartózkodását, ellátását, akik a választás napján (vagy előtte?!) Nagyszalontáról, Kápolnásfaluból, Székelyudvarhelyről, Farkaspatakról érkeztek a Fidesz helyi választási kampányirodájába, s akiket Németh így mutatott be az oda érkező Orbán Viktornak: „itt azok dolgoznak egyébként, akik úgymond ebből a rendszerből élnek is: polgármesterek, képviselők, megyei képviselők” https://444.hu/2018/04/08/nemeth-szilard-hataron-tulrol-erkezo-csepeli-kampanyolokat-mutatott-be-orban-viktornak

3) Április 7-én önkormányzati rendezvény volt a Daru-dombon. A rendezvényen ajándékokat (6 üveg Csiki-sört tartalmazó Németh emblémás dobozt, Németh Szilárd receptkönyvet, Németh Szilárdos kötényt, szilvalekvárt, fakanalat) osztogattak a résztvevőknek. Hogyan történhetett meg, hogy önkormányzati rendezvényen Németh Szilárdot népszerűsítő ajándékokat kaphattak a megjelentek? Mennyibe kerültek a kampányajándékok, milyen keretből lettek kifizetve? (A rendezvényt a Csepeli Hírmondó utolsó oldalán háromszor is meghirdették, az önkormányzat logójával.)

4) A Csepeli Hírmondó kiadóját 1,3 millióra büntette a Kúria Németh Szilárd választási törvényt sértő támogatásáért. Történt-e felelősségre vonás a törvénysértésért, ki fizette/fizeti ki a büntetési összeget? Vagy bepanaszolják a Kúriát Orbán Viktornál?

Szerintem a felsorolt tények azt mutatják, hogy az önkormányzat vezetése tízmilliókkal támogatta Németh Szilárd fideszes képviselő-jelölt választási kampányát, akit a csepeli választópolgárok végül is szavazataikkal elzavartak. Borbélyék – a 2014-es arcpirító kudarc után ‑  másodszor is rossz lóra tettek. Ezek szerint vagy halvány fogalmuk sem volt arról, a csepeliek miként látják RezsiSzilárdot vagy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem tehettek mást. Mindegy. A lényeg: nem a csepelieket, hanem Németh Szilárdot és a hatalmon lévő Fideszt szolgálták/szolgálják. Költséges tapasztalat, de tapasztalat. Ezeket a mulatságokat a fizessék ki a saját zsebükből! Az Orbán-kegyenc kudarcának árát ne a csepeliektől vegyék el!

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1513840184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.04.17. 23:07:15

Mi volt a hiba? Az erőszakossága! Meg az hogy sohasem törekedett képviselőként a csepeliek képviseletére! Mindig a saját eszement ötleteit kívánta, s kívánja ma is megvalósítani! Ha az nem tetszik nekünk, akkor mi vagyunk a hibásak! Nem kellett az olimpia Észak-Csepelre, nem kellett a multifunkciós imacsarnok! Hát lesz helyette birkózócentrum, meg Jedlik felújítás 5 milliárdért kápolnával! Kedves csepeli lelkészek, nagyon helyesen nem kellett a multifunkciós imacsarnok, tessenek már megmondani, miért is kell a Jedlikbe kápolna? Nem érnek rá a diákok vasárnap templomba menni? Meg lennének szívesek elmagyarázni, miért is kellett felszentelni Németh Szilárd Lidl-bosszúfeszületét? Mert hajdan ministráns volt? Azért kell a birkózócentrum is mert hajdan 12 éves koráig birkózó volt? Ezért kellett az olimpiai bajnok birkózót meneszteni a birkózószövetség éléről? Csepeli gombnyomogató képviselők, Önök sem Csepelt szolgálják, hanem Németh Szilárd hülyeségeit! Ezért is szavazták meg az ingyen ételt, ingyen sört a Darudombi mulatságra! Az sem volt ingyen, mert a csepeli adófizetők állták a költségeket hogy gyengejellemű honfitársaink sörért Némethre szavazzanak! Ő aztán jellem a javából, velünk csepeliekkel fizettette ki a saját elhunyt pácini barátja síremlékére szánt 300 ezer forintot, az sem érdekelte hogy példátlan zsugoriságával holtában meg gyalázta Barati Attilát! Szégyelld magad Németh Szilárd, kutyák vizeljenek a sírodra!
süti beállítások módosítása