CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újabb nagy tüntetésre és nagy bejelentésre készülnek a fiatalok

2018. április 18. 05:43 - csú

no_pasaran.PNGNem törnek át! - hírdeti a múlt szombati transzparens. És valóban: a hatalom nem törte át a fiatalok elszántságát. Most szombatra újabb nagyszabású demonstrációt szerveznek

A múlt szombati százezres méretű kormányellenes Kossuth téri tüntetésnek lesz folytatása. Most szombatra jelentették be a szervezők a következő eseményt. Gulyás Balázs, a Mi vagyunk a többség című tiltakozás szervezője arról beszélt a Hvg.hu-nak, hogy kiemelkedően sokan jelezték, hogy elmennek a folytatásra.

A Facebookon 16 ezer ember jelezte részvételét, 45 ezer az érdeklődését.

Gulyás elmondta, ha valóban Soros György finanszírozta volna a tüntetést, „akkor biztos jobb lett volna a hangosítás”. Úgy tudni, már hétfőn meglett a pénz a második etaphoz. Azonban a most következő Kossuth téri tüntetésen kívül is lesz még valami Gulyás szerint.

Ötletek már persze voltak: tüntetéshullám, polgári engedetlenség, mozgalom, de Gulyás azt mondta:

Nem lőnénk el minden meglepetést szombat előtt. Ha a második tüntetés után megbukik az Orbán-kormány, nyilván nem kell harmadik. Vizsgáljuk az eszközöket és nem a Fidesz szeme láttára zsűriztetnénk.

Azt ő is belátja, hogy kevés az esély új választás kiírására, inkább konkrét ügyek mentén akarnak nyomást gyakorolni a kormányra. Az ellenzéket is nyomni akarják afelé a megoldás felé, hogyha választás van, akkor egy ellenzéki induljon a fideszessel szemben. Gulyás szerint egy tanulási folyamat elején vannak a választók, később a jelenleginél többen fogják támogatni az esetleges egyetlen ellenzéki jelöltet, még ha nem is a kedvenc pártjukból jött.

Abban bízik, hogy most szombaton a civilek és az ellenzéki pártok képviselői felállnak majd a színpadra.

Azt mondja, a választók számára is eljött az igazság órája: kiderült, hogy az Orbánt leváltani akaró sokaság sokszínűbb, mint amit az ember Facebook-fala visszatükröz. A pártoknak, véleményformálóknak is van felelősségük ebben, hogy megpróbálják bemutatni a reális helyzetet. A változásra lát egyébként biztató jeleket, például Szabó Gábor Jobbik-pártigazgató hvg.hu-nak adott interjúját, aki arról beszélt, változhat a politikájuk.

Kérdésünkre, hogy kívülről hoznának-e létre egy nagy ellenzéki pártot, Gulyás azt mondta, a technikai részletekben nem akarnak elveszni. Az a cél, hogy mindenhol csak egy ellenzéki álljon a fideszessel szemben – legyenek azok pártok jelöltjei, vagy civilek – a mostani közhangulat bázisán már elérhető a következő választásig.

Gulyás szerint fontos a választási törvény átalakítása is, a cél az, hogy a parlementben minden párt a valós társadalmi támogatottságával legyen jelen. Kérdésünkre, hogy a vidéki szavazókat hogyan akarják megszólítani – hiszen ott tarolt a Fidesz –, Gulyás azt mondta, a szombati tüntetés első három felszólalója is vidéki volt, valamint felolvastak Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester levelét. Azt elismeri, nehéz lesz megszólítani azokat, akiket szinte csak a kormánymédia ér el.

El kell jutnunk oda, hogy szembesüljenek azzal, mennyi hazugsággal mérgezték őket az elmúlt években.

Forrás: HVG.HU és 24.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr513845530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása