CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kormány megtiltotta a boszorkányoknak, hogy 150 méternél magasabban repüljenek a seprűjükön

2018. április 22. 00:21 - csú

boszorkany_sepruvel.jpgÚj neve lesz Szváziföldnek, ennek a kicsi dél- kelet afrikai országnak, így döntött a király, III. Mswati a saját születésnapján, amely egyben az ország függetlenségének ötvenedik évfordulója is. Senki ne hívjon a továbbiakban bennünket Szváziföldnek, mondta az uralkodó, a mi ősi nevünk az eSwatini.

E Swatiniban a lakosság több mint 40 százaléka HIV fertőzött, jelentős része éhezik, a pártok be vannak tiltva, a király nevezi ki a miniszterelnököt és a parlament összesen tíz tagját.

Akadnak tehát problémák, viszont a néptől idegen név eltörlésével a nemzet boldogsága ismét túláradó, büszkesége töretlen, bizalma az őt védelmező hatalomban az eget veri, ellenállása az országot fenyegető

struktúrákkal szemben acélos.

A kormányzat egyébként pár éve már bizonyította elkötelezettségét a nemzet ősi értékeivel kapcsolatban, amikor megtiltotta a boszorkányoknak, hogy százötven méternél magasabban repüljenek a seprűjükön, így kerülvén el az ütközést a repülőgépekkel.

Az emberek ugyanis a fekete mágiát is nemzeti kincsnek tartják, rögtön a diktatúra szeretete mögött, amit viszont a nemzeti önrendelkezés büszkesége követ.

Szénási Sándor (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr313854016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása