CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd csúfos kudarcát kozmetikázza, de Szabó Szabolcsot meg sem kérdezi a Csepeli Hírmondó

2018. április 23. 05:59 - csú

nemeth_szilardert_rendeztek_duhajkodast_a_daru-dombon.PNGPénz, paripa fegyver volt számolatlanul Németh Szilárd kampányának Daru-dombi dajdajos hajrájában, de ez sem segített rajta. A csepeliek a soroksáriakkal együtt a Rezsiripacsot újra elzavarták voksaikkal...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 19-én megjelent 14. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

A CSH szerkesztősége, az április 8-i választások utáni számának készítésekor, valószínűleg a legfőbb cenzor előírása miatt nem írhatta le: Németh Szilárd vereséget szenvedett/kikapott/alulmaradt/vesztett Szabó Szabolccsal szemben, továbbá, hogy a győztessel tilos riportot készíteni. A szerkesztőség megfelelt a cenzori követelménynek. Viszont Németh megköszönhette a bizalmat, ismét megkapta a lehetőséget ételreceptje ismertetésére, Borbély Lénárd polgármester köszönthette a vesztest, ismét tanújelét adhatta Németh nagysága előtti mélységes hódolatának, majd jöhettek a kormányt, a győztes Fideszt dicsérő cikkek, s végül nem maradhatott ki az ellenzék és Szabó Szabolcs, valamint pártja szapulása.

A kötelező után jöhetett a Csepelen minden nagyon jó, minden nagyon szép, mindennel meg vagyunk elégedve szlogennel címkézett  bejáratott módszer: egy szót sem a mindennapi gondokról. Inkább

önkormányzati ünnepségek, kulturális programok, egy pici oktatás, szórakoztató programok, nyugdíjas kirándulások és végül két oldal sport. Ezzel kész is a lap, a fennmaradó 7 oldalnyi hirdetést és reklámot meg nem olvassa senki.   

Természetes, hogy ebbe a rózsaszín operett világba sohasem fértek/férnek bele a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek: az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémák;  a szociális feszültségek; a csepeli  közélet aktuális eseményei; a hónapok óta megválaszolatlan kérdések, például a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd  felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan kérdések.

Nehogy a csepeliek még rá is kérdezzenek egy-egy ügyre vagy véleményük is legyen a témában, netán még kritikát fogalmazzanak meg, esetleg javaslatot tegyenek az önkormányzati vezetésnek. Isten ments! Még válaszolni is kellene. Sőt! Még talán változást is akarnának életükben, iskolájukban, munkahelyükön, a kerületben, a társadalomban.

Véleményünk a cikkekről:

1) Németh Szilárd: „Köszönöm a bizalmat és a támogatást”

A képviselőt kérdezhető és riportjait, véleményét jegyző újságíró TK írása semmilyen kényes témát nem tartalmaz. Leginkább azt nem, hogy minek tulajdonítja Németh immár második vereségét a képviselőjelöltségért folyó helyi választókerületi megmérettetésben. A helyette készült némethi monológban, Orbán Viktornak, a választásokat követő időszakban eddig megfogalmazott mondatai, köszönnek vissza. Németh Szilárdnak, a Fidesz alelnökének, Fidesz-listás képviselőnek, önálló gondolatai most sincsenek. Szervilizmusából ennyire tellett.

Mi viszont ezúton kérdezzük Őt, Csepel megmentőjét, a nagy RezsiSzilárdot:

> Minek tulajdonítja újabb vereségét?

> Mi a véleménye arról, hogy a rendelkezésére álló pénz, paripa és fegyver, egyszerűbben fogalmazva, sok-sok önkormányzati millió, nem volt elegendő a győzelemhez?

> Miért hagyta, hogy a közpénzből fenntartott Csepeli Hírmondó miatta áthágja a választási törvényt, s gyakorlatilag választási kampánylappá váljon?

> Ki fogja kifizetni a Kúria által a lap kiadójára kirótt milliós összeget?

> Van-e szerződése a Csepeli Hírmondóval, a Németh Szilárd: így főzök én című rovat működtetésével kapcsolatban?

> Miért nem állt ki azért, hogy a közpénzből fenntartott Csepeli Hírmondó a választási törvénynek megfelelően, egyenlő feltételeket biztosítson a választásokon induló valamennyi párt és jelölt számára?

> Miért volt szükség arra, hogy határon túlról érkező önkormányzati vezetők is részt vegyenek a kampányfinisben?  Ki fizette ideutazásukat, itt tartózkodásukat?

 

Képviselő úr kérdéseinkre adott válaszának, természetesen helyt adunk.

Két, a szónoklatban olvasható gondolatával viszont vitatkozunk is. Németh a „magyar nép kitartó bizalmáról és felhatalmazásáról” papol. A ~ 10 milliós magyar nép 8,3 milliót kitevő választó polgára közül 2,82 millió (33,9 %) szavazott „az ország egyetlen nemzeti-keresztény-polgári pártszövetségére”. Ezek szerint a magyar nép 2/3-a a többség, nem adta sem bizalmát, sem felhatalmazását a Fidesz pártszövetségének, a szövetséget hatalmában tartó Orbán Viktornak.

Németh azt mondja, hogy „mi magyarok nyertünk”. Ezek szerint a vesztesek nem magyarok?! Szégyen! Az ilyen és ehhez hasonló kijelentések miatt bukott meg másodszor is Csepelen. A hatalom elvakítja, nem veszi észre, hogy emiatt nem is fog nyerni. Arról nem is beszélve, hogy amit a magyarok „nyertek”, Orbánt és rendszerét, azt nem kérték/kérik az őt elutasítók.

2) Tisztelt Csepeliek!

Borbély Lénárd polgármester fontosnak tartotta, hogy megírja újabb levelét a csepelieknek, párttársa és mentora érdekében. Mi meg fontosnak tartjuk, hogy elmondjuk róla véleményünket:

> Borbély úr – véleményünk szerint, Csepel közigazgatásának irányítója, nem pedig a hatalmon lévő párt kiszolgálója. A polgármester megválasztása óta pártkatonaként viselkedik, kiszolgálja a kormányt, a kormányt alkotó politikai erőket, annak képviselőit, leginkább Németh Szilárdot, aki ismét elbukta a képviselő választást.

> A polgármester büszke arra, hogy a Fidesz „kétharmados felhatalmazást kapott a magyar emberektől”. Mi meg arra vagyunk büszkék, hogy a 17. sz., Csepelt és Soroksárt magába foglaló egyéni választókerület szavazóinak 42,45 %-a Szabót, s nem Németh Szilárdot választotta meg.

> Borbély Lénárd utolsó mondata teljesen kiábrándító. Hogy egy ilyen vereség után mi szüksége van Németh feldicsérésére? Ezt csak ő tudja. Mi meg ismét elborzadhatunk, mit tett a hatalom az emberrel.

3) Hivatalos: kétharmados többséggel alakíthat kormányt a Fidesz-KDNP

TK újabb cikkét olvasva, a Szabó Szabolcsról írt résznél, eszünkbe jutott a rókáról és a hegyen lévő szőlőről szóló mese, miszerint a róka nem tudta elérni a szőlőt. A róka, nem ismervén a kudarcot, azt hazudja, hogy azért hagyta ott, mert nagyon savanyú volt. A cikk szerzője viszont ennél is tovább ment, nem csak hazudott a szőlőről, még megpróbálta össze is törni. Szabó tehát ebben a ciklusban sem számíthat a Csepeli Hírmondó korrektségére. Csepelen ugyanis nem az a CSH feladata, hogy hiteles, pontos és gyors tájékoztatást adjon. Az újság honlapján egyébként ez nem is szerepel a célok között. Itt csak a fideszes vezetésnek kell megfelelni. Ezért kapják fizetésüket.

4) Új kormány, további támogatás a családoknak

Orbán Viktor a győzelem utáni napon azt nyilatkozta, hogy „ez a négy év a nadrágszíj összehúzásáról fog szólni.”. Akkor most melyik az igaz? Ha igazat mondott Orbán, akkor mi lesz a cikkben belengetett hét ígérettel? Ha nem mondott igazat, mi lesz a családokkal?

Egyébként minden ígérgetésnél ígéretesebb lenne, ha a parlament végre ratifikálná az úgynevezett isztambuli egyezményt, amelyet, a nők elleni és a családokon belüli erőszak megelőzése, felszámolása érdekében eddig 15 ország ratifikált, s hazai végleges jóváhagyását a parlamentben a Fidesz akadályozta meg.

5) Szabó Szabolcs pártja a leggyengébb az Országgyűlésben

TK, a cikk szerzője, vállalta, hogy a 17. sz., Csepel-Soroksár választókerület megválasztott országgyűlési képviselőjétől, Szabó Szabolcstól idéz, ahelyett, hogy egy tisztességes interjút készített volna vele. Ezek szerint a Fideszről, Németh Szilárdról és az ellenzéki ügyekről csak TK írhat? A szerkesztőségben nincs erre alkalmas ember?

A fentiekben már jelzett róka és a szőlő meséje viszont erre az írásra is ráillik. Citrom-díjat TK-nak! Bár az is lehet, hogy a szerkesztőség tagjai ilyen írásokat nem vállalnak. Ami pedig a címet illeti: Szabó Szabolcs pártja nem jutott az Országgyűlésbe. Ezzel együtt is Ő lett Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője és s nem Németh Szilárd.

6) Zászlóavatás a Daru-dombon

Ha más kerületnek van magasba szökő zászlaja, akkor Csepelnek (vagy inkább Németh Szilárdnak) is kellett, a Szent Imre téri országzászló mellett is, pénz meg volt rá, bőven. A tájékoztató íráshoz csak kérdéseink vannak:

> a zászlóavatásra a Magyar ízek kavalkádja címet kapott buli keretében került sor. Kampányrendezvénynek nevezhető önkormányzati rendezvényen, mert a programot állítólag az Önkormányzat, illetve a feladattal megbízott Csepeli Városkép Kft szervezte, azonban a kevés résztvevő sok Német Szilárdot reklámozó ajándékot kapott. (http://csepeliek.blog.hu/2018/04/17/nemeth_szilard_csufos_veresege_mennyibe_kerult_a_csepelieknek#more13840184 )

Miért osztogattak önkormányzati rendezvényen kampányanyagokat?

> Miért nem adott semmilyen tájékoztatást a rendezvényről az önkormányzat hivatalos honlapja a csepel.hu?

> Miért hallgatja el a CSH szerzője, hogy a rendezvényen Németh Szilárdot népszerűsítő ajándékokat osztogattak?

> Mennyibe kerültek ezek az ajándéktárgyak, s ki fizette a költségeket? Lehet, hogy az  ajándéktárgyak költsége része volt a rendezvény teljes költségének? Mennyibe került a gyér látogatottságú ízkavalkád? Mennyibe került az országzászló és felállítása?

> A szórakoztató programnak hirdetett programon felszólalt Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, aki országzászlóról beszélt. Akkor ez most Csepelnek, a Szent Imre téri után, a második országzászlója? Ha mégsem országzászló avatás történt a rendezvényen, akkor mi indokolta a zászló felállítást? Ki volt a zászlóállítás kezdeményezője? Csak nem Németh Szilárd?

-----------------------------------------------

További kimaradt események:

Április:

8.

Kiégett egy személygépkocsi az Orion utcában.

10.

A Csepeli Hírmondó kiadója jogerősen is elvesztette az Együtt által indított eljárást. A Kúria kimondta a lap törvénysértéséről, s 1,38 mFt bírság megfizetésére kötelezték.

Oszlopot döntött ki egy személyautó a Dunadűlő utcában.

11.

A Költészet Napját ünnepelték több kerületi intézményben.

Koszorúzás volt, a 160 éve született Weiss Manfréd születésnapja alkalmából a tiszteletére állított csepeli emlékműnél.

Bezárták a Magyar Nemzetet. A lap tulajdonosai megszüntették a Magyar Nemzet médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét és az online verziójának, az mno.hu-nak frissítését, működtetését.

Kétrészes zenés vígjátékot mutatott be a Gergely Theater, a Csepeli Munkásotthon színházteremben.

Rendőrautó karambolozott a csepeli Pennynél

12.

Baleset történt az Ady Endre úton, a csepeli papírgyár bejáratánál.

13.

Negyven éve, 1978. április 13-án történt Budapest legnagyobb tömegszerencsétlensége, a csepeli HÉV a Boráros téri végállomás várócsarnokába csapódott. A balesetben 16 csepeli lakos halt meg.

14.

Hétvégi matiné-előadás volt csepeli gyerekek részére a Csepeli Munkásotthonban.

Meggyfát loptak egy csepeli családi ház kertjéből 14 éves fiatalok.

15.

Százezres, civilek által szervezett kormányellenes tüntetés volt a Kossuth téren, a Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért címmel rendeztek.  

Felborult egy személygépkocsi a Corvin csomópontban, miután egy oszlopnak ütközött.

16.

A Holokauszt magyar áldozataira emlékeztek a Nefelejcs utcai izraelita temetőben.

17.

Pert vesztett Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet által indított perben. Némethnek nyilvánosan bocsánatot kell kérnie és sérelmi díjat is kell fizetnie.

19.

Betörtek a Görgei Artúr téri Spar áruház oldalánál lévő dohányboltba.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7413856086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.04.23. 22:33:11

Ábel Attila reménykedik, hogy jövőre a csepeliek nem mennek el az önkormányzati választásra, mondván úgyis diktatúra van!

csepel.info/?p=64590#comment-349107 “Most betonozza vissza magát a leváltott ellenzék”
Tarjányi László szerint:
A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
2018. április 23., hétfő - 22:24
Ne reménykedj Attila! Az emberek el fognak menni szavazni, s leváltanak benneteket! Számolhatod a mandátumokat, egy egyéni győzelmetek sem lesz, a listátok sem fog többet elérni, mit Németh Szilárd! Ebből már ki tudod számítani, hány helyetek lesz az új önkormányzatban! Szerintem az újak érvényben tartják a jelenlegi SZMSZ-t csak most ti lesztek hátrányban! Minden szemétségetek ellenetekre fog fordulni!
süti beállítások módosítása