CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepelieknek épüljön híd, ne a rögeszméseknek!

2018. április 24. 00:57 - csú

galvani_hid_albertfalvai_hid_-nyomvonalterv_iho_1.jpgÉszak-Csepel lakatlan részét és az Illatos úti ipartelepeket kötné össze a Galvani híd, amelynek elkészültek a terveiÉvtizedek óta minden szakember egyetért abban, hogy az új budapesti Duna-hidak tervezése és építése során az Albertfalvát Csepel belvárosával és Pesterzsébettel összekötő hídnak kellene elsőbbséget élveznie a főváros déli részén. 
 
Miután Budapest sem 2024-ben, sem 2028-ban nem rendez olimpiát, semmi sem indokolja, hogy a Galvani híd épüljön meg elsőként és ne a három sűrűn lakott városrészt összekötő, valóban fontos Albertfalvai híd. Még akkor sem, ha a kormány

célként tűzte ki a 2032. évi nyári olimpia megrendezését. 
 
Az ekkora jelentőségű fejlesztések tervezése és megvalósítása során elsősorban a Budapesten élők érdekeit kell figyelembe venni, nem pedig egy csaknem másfél évtized múlva esedékes, teljesen bizonytalan sorsú sporteseményt.albertfalvai_es_galvani_hid_terve_3.jpg
 
Éppen ezért a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén azt javasoljuk: a főváros kezdeményezze a kormánynál, hogy Budapest déli részén elsőként a fontosabb Albertfalvai híd épüljön meg, a Galvani híd pedig csak ezt követően.
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8213856156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása