CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz értelmiségiei kritikát fogalmaztak meg, aztán jött Németh Szilárd és rend lett

2018. április 30. 03:45 - csú

nemeth_szilard_profilbol_dobbenetes.jpgNemrég megírtuk, hogy a Fidesz maradék eszmei hátországához tartozó konzervatív értelmiségiek meglepően kemény kritikát fogalmaztak meg a rendszerrel kapcsolatban. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülete és a Professzorok Batthyány Köre többek között azt írta, hogy

Manapság nincsenek szabadon elfoglalható földek, mint a római korban, azonban vannak uniós források. Azt tapasztaljuk, hogy az uniós pénzek egyesek számára úgy állnak rendelkezésre, mint a rómaiaknak a frissen hódított földek. Ez olyan mértékben vállalhatatlan része a mai magyar közéletnek, amit a keresztény értelmiség nem tud, és nem is akar tovább magyarázni.

Valamint azt, hogy

A politikai közösségek építésének részét képezi a gazdasági háttér biztosítása. Rendkívüli a jelentősége annak, hogy amilyen körülmények között megy végbe. Magyarország huszadik századi története a legjobb példa, hogy az erkölcsileg vitathatóan szerzett gazdasági alapok még generációk után is megkérdőjelezhetők.

És azt, hogy

A jelenlegi közélet és közhangulat tele van mértéktelenséggel. A közéletben minden fekete-fehér, egyszerű és radikális: a szövegek, amiket a közmédiában hallhatunk, a jelszavak és változásaik, a megoldások keménysége. Mindez a mértéktelenség agresszív kampánya.

De nem kellett sokáig várni a megnyugtató válaszra a kormánytól. Németh Szilárd, a Fidesz eszmei hátországának az előbbi szervezeteknél jóval meghatározóbb alakja a Facebookon azt írta,

Megértem a “rendszerkritikus konzervatív értelmiség” aggodalmait, elfogadom a jobbító szándékot, de ezzel együtt figyelmükbe ajánlom a következőket: Soros György fia már nyíltan támadja azt a magyar miniszterelnököt, aki még le sem tette az esküt.”

Rend van. És hogy mit mondott Soros György fia Orbán Viktorról? Mindegy, Németh Szilárd álláspontján úgysem fog változtatni semmit.

Forrás: 24.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6413880148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.04.30. 20:51:28

Hátulról a Továris konyec plakátnak tűnik, oldalról meg Németh Szilárd! Fideszes elvtársak, már nektek is továris konyec!
süti beállítások módosítása