CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Emberek! Ébresztő!!! - Takács Mónika tudósítása a csepeli városvezetésről

2018. május 03. 05:59 - csú

abel-borbely_kettos_portre_1.PNGHova menjenek a csepeli gyerekek? Mi lesz a nyári napközis táborral? Borbély Lénárd polgármster és Ábel Attila alpolgármester lóvá teszik a csepelieket a fontos döntések elhallgatásával?

Több száz millió forint közpénzt vert el Csepel fideszes vezérkara tájékoztatás címén. Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila,  a kommunikációért felelős alpolgármester  azonban képtelen arra(vagy valamilyen politikai szándékkal teszik azt), hogy a csepel.hu - nál és a Csepeli Hírmondónál foglalkoztatott hűbéreseikkel tisztességes tudósítást adjanak a Csepel legfontosabb testületének, a képviselő-testületnek a munkájáról. Az önfényezésen és Németh Szilárd dicsőítésén túl erre már nem futja.

A tudósító feladatkörét legutóbb Takács Mónika szocialista önkormányzati képviselő vette át. (Ebben egy-egy MSZP-s döntésnek az indokát is megadja. Ilyet nyolc év óta a fideszesektől soha sem halhattunk, láthattunk.) Blogunk a képviselő asszony fáradozását köszönettel vette, és részletekre is kiterjedő beszámolóját most átnyújtjuk olvasóinknak. Takács Mónika ezet írja:

"Beszámoló a csepeli önkormányzat képviselő-testületének 2018. április 26-i üléséről.

A 17 órára meghirdetett testületi ülés 41 napirendi ponttal indult, melyekből 6 sürgősségi

előterjesztés volt.

takacs_monika_facebookrol_2.jpgAz első négy pont kapcsán elfogadtuk a XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság beszámolóját a 2017-ben végzett munkájukról, támogattuk az együttműködési javaslatot a rendőrségi túlszolgálat finanszírozására, egyetértettünk a körzeti megbízottak kinevezése tárgyában - írja Takács Mónika (képünkön), majd így folytatja:

A napirend 5. pontja sürgősségi előterjesztés, hiszen nyilván nagyon fontos volt, hogy dr. Tenk Andrásnak (LMP) megszüntessék a fenntartható fejlődésért felelős tanácsnoki megbízatását. Sajnos egyértelműen politikai bosszúról van szó, hiszen a választások után a számok ismeretében tudjuk, ha nem történik visszalépés az LMP részéről is, nagy eséllyel kormánypárti győzelem születik a 17. VK-ban.

Hudák János képviselőtársam kérdésére, hogy „mi az oka az intézkedésnek?” meglehetősen cinikus válasz érkezett Morovik alpolgármestertől: „Lehet más a politika.” Ezzel megszavazták.

Nos itt felvetődhetne, hogy miért nem álltunk ki képviselőtársunkért, miért hagytuk annyiban? Erre csak a saját véleményemet tudom közölni. A tisztség, aminek díjazása csaknem kétszerese a bizottsági tagsággal rendelkező képviselői díjazásnak, számomra eddig is elég "megfoghatatlan" volt. A testületben annyi tanácsnoki vagy bizottsági elnöki, alelnöki pozíció van, ahány Fideszes képviselő és pár hely jutott az ellenzéki pártoknak is. Annyit talán még, hogy ezen pozíciók kapcsán sokszor érthető, ha az állampolgárok nem tartják helyesnek a jelenleg működő rendszert, magam is így vagyok ezzel és nem tudok kardoskodni azért, amiben nem hiszek, szóval az eddigi állapotot sem tartottam jónak.

A következőkben döntöttünk a leendő első osztályos gyermekek iskolakezdési támogatásáról, az utalványok átvételi helyszíneiről.

7. pont Beszámoló a 2017. évi költségvetés teljesítéséről. Érdekes. Már a bizottsági ülésen megkérdeztem, hogy miért kellett a költségvetési előirányzatot módosítani úgy, hogy 2018. februárjában 8,2 milliárd forint hiányt állapítottak meg, miközben ekkor már lehetett volna látni, hogy a feladatok és a kifizetések nem teljesültek. Így a tény adatok már nem lettek csúfosak, mivel áthúzódtak erre az évre a teljesítések és még ki tudja miért. Mindenesetre a beszámolót és a maradvány megállapítását és felhasználását nem fogadtam el.

Fideszes támogatással megszavazták az SZMSZ módosítását, így kikerült belőle az ellenőrzéssel kapcsolatos feladatok ellátása. Ennél a pontnál megemlíteném, hogy évek óta nem talál az önkormányzat megfelelő számú szakembereket az ellenőrzési feladatok ellátására.

A 2018. évi nyári napközis tábor megrendezéséről és helyszínéről is döntöttünk, miután a régi helyszínen a birkózó akadémia építése miatt nem kivitelezhető. Emberek! Ébresztő!!! Biztosan jó, hogy ilyen helyzet állt elő? Csepeli területen a Duna-parton egy "magas rangú" pártkatona magánalapítványa???

Elénk került a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft., a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. és a Csepeli Városkép Kft. beszámolója is. Nem, nem, nem.

A következőkben pályázati programokban való indulásról, szennyvízcsatorna fejlesztési munkákról, közvilágítási rendszer üzemeltetéséről, a volt napközis tábor kerítésének rendbetételéről, a Csepeli Strandról, magánterület használatba adásáról egy rendezvény kapcsán, nemzetiségi önkormányzatok részére kiírt pályázatról, sportcélú pályázatok kiírásáról, a Német Nemzetiségi Önkormányzat részére javasolt támogatásról döntöttünk. Sőt sor került Minszk Partizanszkij Kerületével kötendő együttműködés elfogadására is . (?)

 Belorusszia vagyis „ Fehéroroszország”, nem éppen Nyugat. Kíváncsivá tettek, hogy milyen elképzelések vannak az együttműködés kapcsán? Valami konkrétumot vártam volna. Nem kaptam, ezért támogatni nem tudtam.

Ismét kapnak civil szervezetek támogatásokat önkormányzatunktól, kár, hogy nem csepeliek, hanem határon túliak.

Jaj még csak a 25. napirendi pontnál tartok. Ez így sajnos nagyon hosszúra sikeredett és ízelítőnek ennyi talán elég is lesz. Akit bővebben érdekel a www.csepel.hu oldalon az Önkormányzat fülecske alatt a Meghívók címszónál megtalálja az előterjesztéseket és a Jegyzőkönyvek címszó alatt pedig a teljes testületi anyagot.
Kérdéseket, észrevételeket szívesen fogadok!

Tisztelettel:
Takács Mónika
önkormányzati képviselő

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2713885032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása