CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Már a Fidesz-vezérkarnak is elege van a bukott Németh Szilárdból, mert teljesen hiteltelenné vált

2018. május 08. 05:55 - csú

nemeth_szilard_a_bamba-777.pngNem akar hinni a szemének. Orbán Viktor Miért szórja ki mind több helyről?

Rosszul kezdődött az idei tavasz Németh Szilárdnak, bár az április 8-i országgyűlési választások előtt úgy látszott, minden rendben. Hatalmas csepeli sajtója volt. Folyamatosan – közpénzből fizetett 30 millióért –, szerepelt a kedvéért hetente kiadásra került Csepeli Hírmondóban. Nem számított semmi….

Az éremnek mindig csak egy oldala volt, a lap kiadója és szerzői úgy értelmezték a választási törvényt, ahogy akarták. Nem érdekelte őket az újságírói etika, az emberi tisztesség, sem a Kúria elmarasztaló döntése, de az 1,38 milliós büntetés sem. Gőzerővel nyomták Szilárdot.

Az önkormányzat vezetői ugyanúgy. Amit január 1-től át lehetett adni, fel lehetett avatni Csepelen, azt megszervezték, a felhajtáshoz biztosították a résztvevőket, gyerekeket, aktivistákat, a szervezet tagjait, a hívők százait. Némethnek nem volt más dolga, mint „eladni” a nem létező Weiss Manfréd Tervet, eljátszani Csepel megmentőjét, beszédeket mondani, szobrokat avatni, átadni, szalagot átvágni, mosolyogni a kamerák előtt. A kiválasztottak, akiket

meghívtak az ünnepségekre, vagy a kirendelt klakkolók tapsoltak, gratuláltak, rázták a kezét, lapogatták a hátát: bravó, jó volt. Csepeli hívei vele keltek, lefekvés előtt győzelméért imádkoztak, de azok is rendszeresen belebotlottak – például az arcképei alkotta utcai plakáterdőbe, amely ellepte a villanyoszlopokat, buszmegállókat –, akik nem szerették politikai értékrendjét, nyers, lekezelő stílusát, pökhendiségét, fizimiskáját. Aktivistái, nem egyszer az önkormányzat munkatársai, ott voltak az utcákon, levelek, kampányanyagok ezreit dobták be a postaládákba, tolakodtak be a csepeli lakásokba. Az önkormányzati rendezvényeken, a választási törvényre fittyet hányva, ajándékait osztogatták. Másról sem beszéltek már Csepelen, csak róla. Szaladt a szekér.

Sőt! A Fidesz alelnökeként, a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága elnökeként, a Nemzetvédelmi Bizottság alelnökeként is oszthatta az észt a médiában. Hírhedtté vált, az ellenzéket, a nőket, a civileket lejárató kinyilatkozásai, migránsozásai, felkészületlenséget mutató sajtótájékoztatói révén országos ismertsége az egekbe szökött. A nyomtatott sajtóban, a TV csatornákon, az internetes médiafelületeken azonban komoly pofonokat is kapott, nyers megnyilatkozásai miatt az ország és Csepel egyik legnépszerűtlenebb politikusa lett.

Választási esélyeiről viszont mindig magabiztosan nyilatkozott. Tőle „Gobbi Hilda is indulhat” Csepelen, akkor is nyerni fog, mondta. Sokáig neki is állt a zászló. Ráadásul az ellenzék az utolsó pillanatig megosztott volt, hezitált. Ez, és a fentiekben felvázolt fideszes, országos és helyi, tízmilliós kampányfölény, csaknem erodálta a szavazók Németh és Fidesz ellenes részét. Sokan már csak legyintettek: Németh nem legyőzhető.

Nem nekik lett igazuk. Németh Szilárd vesztett, mégpedig nagyon. Ismét csak vigaszágról, pártlistán került be a parlamentbe. Az önkormányzati vezetés sokáig elhallgatta a csepeli választási eredményeket, s a később megjelent Csepeli Hírmondó is szőr mentén kezelte a vereséget. Nem hiszem, hogy szégyellték volna magukat, holott lett volna min elgondolkodniuk.  

Ámde Németh nemcsak Csepelen és Soroksáron bukott meg. Legkedvesebb Vezetője és saját frakciója sem tolerálhatta tovább Németh ellenszenves, választókat taszító személyiségét, stílusát, egyre növekvő népszerűtlenségét, illetve választási vereségét. A Fidesz néhány nappal ezelőtti frakcióülésén már nem választották meg frakcióvezető-helyettesnek, s egyik parlamenti bizottság vezetését sem bízták rá, a Fidesz alelnökére. Már számukra is hiteltelenné vált. Jó későn. Csepelen ugyanis már régóta az volt.

Újabb bukása, szerintem, elkerülhetetlen volt. Nem hiszem azonban, hogy csepeli veresége és országos háttérbeszorítása kijózanítaná. Ezt bizonyítja az LMP csepeli önkormányzati képviselőjének megfosztása tanácsnoki beosztásától, a bosszú a vereségért, amire hozzájárulása nélkül nem is kerülhetett volna sor.

Vélem, számára mégis a kényszerű vezeklés évei következnének. Nem számítok arra, hogy korbáccsal üti magát, önsanyargatásra vállalkozik. Nem az az ember. Pártja és elvbarátai sem ismertik az önvizsgálat, a hibákból való tanulás fogalmát, szükségességét. Németh menni fog tovább saját útján. Lehet, hogy hűségéért, majd kreálnak számára egy miniszteri biztosi vagy valamilyen más pozíciót, ahol nem tud sokat ártani. Úgy vélem, hogy addig sokat árthat még a csepelieknek és a Fidesznek is. Ráadásul, ha nem veszi észre, hogy nem hagyták ugyan az út szélén, de már nem kell a Fidesznek, a csepeliek pedig nem kérnek belőle. Birkózósövetségi elnökként sem nem tud majd megbirkózni, , önmagával, a maga által választott, hosszú távon kudarcra ítélt Nemzeti Együttműködési Rendszerrel.

Ugyanakkor remélem, hogy sem az országnak, sem Csepelnek, a jövőben nem lesz szüksége olyan politikusokra, vezetőkre, mint Németh Szilárd és a hozzá hasonlók.

vox

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr113896494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.08. 22:51:03

Cipolla megbukott! Várható volt, buta, erőszakos jellemével csak Orbán alatt juthatott el az alelnökségig! Normális pártban legfeljebb portás lehetett volna! Nem venném a szívemre a családja sanyarú jövőjét, végleges leszereplése után, remélem lesz olyan vendéglátó hely amely kidobó emberként alkalmazza! Nem szeretném hogy visszatérjen ifjúkori foglalkozásához, képesítésnélküli napközis nevelő, még lelkileg megnyomorítaná a rábízott gyerekeket!

Kíváncsian várom, a csepeli keresztény értelmiség mikor követi Orbánt, s fordul el Némethtől! Mindig ugyanaz a 200 ember volt ott a Fidesz csepeli rendezvényein a Radnóti Művelődési Házban! Az a 200 ember is felelős a hajóágyú Németh elszabadulásáért! Kritikátlanul lelkesedtek Németh minden gondolatáért, tettéért! Kéretik osztozni a felelősségben is! Például azok, akik benne vannak a Jedlik Gimnázium felújításáért felelős bizottságban! Elgondolkodtak Önök azon, hogy 5 milliárd forintból három, egyesek szerint öt, új gimnáziumot lehetne építeni! Önöknek is elszállt az agya a gimnázium kápolnájával és uszodájával! Fedett uszodát egy iskolának, amikor a csepelieknek be kell érnie egy SÁTORUSZODÁVAL?

Ennek az embernek nincs ki a négy kereke! Születése óta Csepelen él, s úgy tesz mint aki nem ismeri a csepeli embereket! Nem a gombhoz szabják a kabátot, hanem fordítva! Aki politizálásra adja a fejét, annak az embereket kellene szolgálnia, nem fordítva, azaz gyűjteni a hódolókat, s azokkal szolgáltatni magát! Honnan vette, hogy neki csak azokat kell figyelembe vennie, akik rá szavaztak! Pont fordítva kellene lennie, az ellene szavazókat kellene megkérdeznie, mit csinál rosszul, s neki kellene alkalmazkodnia az emberek elvárásaihoz!

Itt van például a Munkásotthon ügye! Még polgármesterként nem a támogatás elvonáson meg a behódoltatáson kellett volna törnie a fejét, hanem gondoskodni arról, hogy a nem rá szavazó, DE ADÓT FIZETŐ CSEPELI POLGÁROK is megtalálják az igényeiknek megfelelő kulturális intézményt! Ilyen egyszerű! Ezt teszi Veresegyház polgármestere, Pásztor Béla, aki immár 53 éve (!) vezeti városát, közmegelégedésre! Amely városvezető előnyben illetve hátrányban részesít csoportokat, az bizony előbb-utóbb a történelem szemétdombján találja magát! Ennek az eszetlennek már többször üzentem, "amit nem lehet megakadályozni, annak az élére kell állni!" Adja vissza önként a Csepeli Munkásotthon önkormányzati és állami támogatását! Megtehette volna akár egy héttel is a választás előtt, javított volna a megítélésén, de ő többre tartja a saját buta konok természetét, így hát vesztett! Most sem fog lépni a Munkásotthon jövőjéről szóló lakossági fórumig, a METRANS és a Csepeli HÉV lakossági fórumokat is lebecsülte! Pedig én már a METRANS-fórum után megírtam neki a "Patkó elveszett" című írásomban a jövőjét!

"A PATKÓ ELVESZETT

Vélemény - Tarjányi László, 2016. 01. 17

Elbocsátó szép üzenet

Pénteken a Fidesz cserbenhagyta a csepeli embereket.
Cserbenhagyta az otthonukat, a nyugalmukat féltőket.
Azokat akiknek a mennyezetéről darabokban szakad le a vakolat.
Azokat akik féltik gyermekeiket, unokáikat a veszélyes anyagoktól.
Azokat akiknek az otthona elértéktelenül.

Pénteken a Fidesz elvesztette a lelkeket Csepelen.

Pénteken a Fidesz elvesztette Csepelt.

Pénteken a Fidesz elvesztette Magyarországot!

A patkó elveszett. A ló elveszett. A lovasa, a király elveszett. a csata elveszett, az ország elveszett!

Németh Szilárd a patkószöget nem verte be jól! Németh Szilárd mint leendő miniszterelnök, elveszett!"
süti beállítások módosítása