CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyolc éves háború Csepelen! Jövő szerdán lakossági fórumot rendeznek a Munkásotthonért

2018. május 18. 05:43 - csú

takacs_monika_facebookrol_2.jpgBlogunkhoz és facebook oldalunkhoz hasonlóan a 21ora.hu is többször hírt adott arról, hogy Nyílt vitát rendez a Csepeli Munkásotthon vezetősége május végén a nehéz helyzetbe került intézmény jövőjéről. (Képünkön: Takács Mónika, az intézmény igazgatója.)

Miként a 21ora.hu írja, a “Lakossági fórum a Munkásotthonról, a Munkásotthonért” – elnevezésű esemény május 23-án (szerdán) 17 órakor kezdődik a 100 éves intézmény Árpád utcai épületében. A szervezők mindenkit várnak, aki szívén viseli a gazdag hagyományokkal rendelkező független csepeli kultúra sorsát. Az érdeklődőknek kérdezési lehetőséget, a kérdésekre válaszokat, valamint hiteles tájékoztatást ígérnek.

A Csepeli Munkásotthon hányatott sorsáról

a 21óra az elmúlt egy évben számos alkalommal beszámolt. Hírt adott arról, hogy a csepeli városvezetés hogyan, milyen indokokkal és főleg miért kívánja ellehetetleníteni a szakmailag és a közönség által elismert intézményt.

Beszámoltunk a legendás házat jogilag eredménytelenül ostromló Németh Szilárdék  sikeretelen lenyúlási kísérleteiről, ugyanakkor a Munkásotthont anyagilag évről évre erősebben folytogató lépéseikről is.

A csepeli, sőt a magyar kultúra egyik utolsó független fellegváráért folytatott háború immár nyolc éve tart. Most azonban ideje tisztán látni: ha a Munkásotthon által közel 100 éve képviselt, és becsülettel bemutatott kulturális értékek a kerületben élőknek nem érnek annyit, hogy megmozduljanak érte, akkor szinte bizonyosan ez a harc lesz a végső.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8913954058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.05.18. 07:21:40

Aki tud, jöjjön el! Legyünk minél többen! A következő csapás legyen az Németh Szilárdra, hogy mi megoldjuk a Munkásotthon gondjait! Azzal hogy látogatjuk, s jegyet váltunk a rendezvényeire! Aki tudja, az egyénileg vagy családonként adománnyal is támogathatja a Munkásotthon függetlenségének fennmaradását! Fordítsuk az Erzsébet-utalvány értékét Csepel legendás, százéves művelődési házának fennmaradására! Legyen a 75 ezer fős Csepelen 3000 becsületes ember, aki tesz is a Munkásotthonért!
süti beállítások módosítása