CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Képmutató, álszent válasz a egy kereszténydemokrata államtitkártól a Csepeli Munkásotthon fojtogatásáról

2018. június 06. 06:06 - csú

retvari_bence_allamtitkar_a_szemetek_ala.jpgA szemetek alá kettőt, de nem támogatást! Körmönfont mondataival ezt üzente a Csepeli Munkásotthonnak  Rétvári Bence KDNP-s államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériumából

(Kattintás után itt olvasható teljes terjedelmében, változtatás nélkül Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő KÉRDÉSE és Rétvári Bence államtitkár VÁLASZA. )

Bangóné Borbély Ildikó a Csepeli Munkásotthon forrásmegvonásáról intézett írásos kérdést Orbán Viktor kormányfőhöz, aki helyett  - szintén írásban - Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Nem is akármit. Ennek a ténynek a bejelentésével kezdi tudósítását a 21ora.hu. A folytatásról, a részletekről így tájékoztat a hírportál:

Mint ismert, a Csepeli Munkásotthon helyzete lassan 2010 óta igen nehéz. Nyolc éve a városvezetés a kormánnyal együttműködve ott vág a patinás kulturális intézmény alá, ahol csak tud, méghozzá nyilvánvalóan politikai okokból, szakmailag ugyanis kifogástalan munka zajlik a Csepel központjában álló házban, ezt a kulturális szakma is elismeri.

Németh Szilárdék sokáig próbálkoztak jogi úton is ellehetetleníteni a Munkásotthont fenntartó alapítványt, azonban ez nem jött össze. Sokkal eredményesebbnek bizonyult azonban fideszes nyomulás az anyagi téren: 2016-ban már sikerült megfeleztetni a Munkásotthon központi támogatását, 2017-ben pedig lenullázni is, és

legutóbb kiderült, 2018-ban sem számíthat a ház egy fillér állami működési forrásra sem.

Ennek okát firtatta Bangóné Borbély Ildikó egy Orbán Viktorhoz eljuttatott írásbeli kérdésben.  A szocialista képviselő kérdése nem volt bonyolult:

Miért nem részesül állami támogatásban a Csepeli Munkásotthon?

Orbán Viktor helyett végül Rétvári Bence KDNP-s politikus, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszolt. Íme egy jellemző részlet:

Ennyi. Vagyis az államtitkár a TEMI-re tolja a forráselvonás felelősségét, miközben azért az mindenki számára világos, hogy nem a művelődési intézményeket tömörítő szakmai egyesületben döntöttek úgy, hogy az egyik legrégebbi, legnagyobb és legkiválóbbak közt számon tartott tagjuk 0, azaz nulla forint állami támogatásban részesüljön most már második éve.

Ennyire még Rétvári Bence, mi több: Németh Szilárd és a csepeli városvezetés sem nézheti hülyének a csepelieket.

Forrás: 21ora.hu

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3914026214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.06.06. 22:27:20

Németh Szilárdnak minden magyar adófizető köszönettel tartozik
A rezsibiztos, aki amúgy a magyar honvédelmi miniszter helyettese, nulla forintot költött el a választási kampányára. Ami már csak azért is furcsa, mert a Csepelt és Soroksárt is magában foglaló fővárosi választókerületben még a Németh Szilárd arcképével díszített söröket is osztogattak.

A hvg.hu szúrta ki, hogy a kormánypárt egyéni jelöltjeinek kampányköltései között, hogy Németh Szilárd nem költött egy fillért sem abból 1 millió 25 ezer forintból, ami minden jelöltnek járt a magyar költségvetésből.
Ez annak ellenére furcsa, hogy nemcsak Németh Szilárd-os plakátok, szórólapok voltak mindenhol a választókerületben, de a csepeli önkormányzat választás előtti héten rendezett „családi napján” százszámra osztogatták nemcsak a szakácskönyveit, hanem az arcképével ellátott 6-os csomag söröket, nem is beszélve a mázsaszám osztott ingyenkenyérről és hektoliternyi palócgulyásról - emlékeztet a lap.

alfahir.hu/2018/06/06/nemeth_szilard_2018_as_valasztasok_fidesz
László Tarjányi • néhány másodperce
Mi, csepeli adófizetők álltuk a számlát, nem az engedélyezettet, hanem a többtízmilliósat, amit az önkormányzat, értsd Borbély Lénárd, fizetett ki az adónkból! A csepeliek mégis megbuktatták Németh Szilárdot, immár másodszorra! Borbély úr figyelmét felhívtam egy email-ben, veszteni fog jövő ősszel, ha nem veszi emberszámba a nemfideszes szavazókat! Ugyanannyi önkormányzati támogatás illetné meg a Csepeli Munkásotthon Művelődési Központot mint a többi csepeli művelődési házat, mivel önkormányzati feladatot lát el! Németh Szilárd 8 éve próbálja maga alá gyűrni a független művelődési intézményt, még külön törvényt is hozatott (Lex Munkásotthon), mégis vesztett a bíróságon, még a Kúrián is! Most kiéheztetéssel próbálkozik! Kénytelenek vagyunk becsületes magyar emberek adományait kérni, főleg a nyugdíjasokét, kérjük adják a kapott Erzsébet-utalvány 10 ezer forintos értékét a Munkásotthon megmaradásáért, hiszen úgysem "dolgoztak meg" az adott 10 ezer forintért, nem adták a szavazatukat Orbánnak/a Fidesznek! Számlaszám a Munkásotthon honlapján elérhető! Kérjük, segítsen mindenki, aki útját akarja állni Németh Szilárd rombolásának!
süti beállítások módosítása