CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kerüli a csepeli pedagógusokat Csepel polgármestere?

2018. június 07. 05:59 - csú

morovik_attila_a_pedagogus_napon_a_csepeli_strandon-2018-06-02.PNGBiztos, ami biztos: így nem lehet befürdeni...Morovik Attila alpolgármester a Csepeli strandon megtartott pedagógusnapi ünnepségen. Borbély Lénárd polgármester már megint nem jött el. 

„Pedagógusnap ötödszörre a Csepeli Strandfürdőben” címmel írt cikkből értesültünk arról, hogy „Csepeli pedagógusokat ünnepeltek immáron ötödik alkalommal a megújult Csepeli Strandfürdőben június elsején.” (csepel.hu) Mindig is ambivalens érzéseim voltak azzal, hogy valóban strandon kell-e ünnepelni a pedagógusnap alkalmából a pedagógusokat. Persze nem az én érzéseim a lényegesek, inkább az a tény, hogy a Csepeli Önkormányzat vezetése immár ötödik éve így ünnepli a csepeli pedagógusokat.

Nem tudom, mi volt az oka a korábbi helyszín megváltoztatásának, mindenesetre emlékeszem egy, 2010 utáni ünnepségre a Királyerdei Művelődési Ház színháztermében, ahol Morovik Attila alpolgármester beszéde olyan felháborodást váltott ki, hogy felolvasása alatt többen is elhagyták a termet. Lehet, hogy akkor, emiatt, elment a fideszes vezetés kedve az ilyen ünnepségektől, a köszöntő beszédektől? Lehet, hogy annyira csalódtak, hogy

később minden vita nélkül, hagyták, hogy Orbán mindent államosítson, így a közoktatási rendszer egészét is. Csak ne nekik kelljen beszélgetni, együttműködni a csepeli pedagógusokkal. Mert ők visszaszólnak. Nem tudom, most már talán nem is érdekes.

Azon viszont ajánlatos egy kicsit polemizálni, hogy a polgármester, Borbély Lénárd, miért tartja magát távol ezektől az ünneplésektől. Mert úgy tudjuk, 2016 óta egyszer sem jelent meg a strandon ünneplő pedagógusok, családjaik körében. Előtte, 2015-ben még Morovik Attilával együtt, ott volt, azóta nem. Idén sem, így helyette ismét az alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. (https://www.csepel.hu/hireink/programok/item/11258-pedagogusnap-otodszorre-a-csepeli-strandfurdoben)  A kerület első emberét ezek szerint nem érdeklik a csepeli pedagógusok? Vagy nincs ideje legalább egy órát eltölteni közöttük, kötetlenül beszélgetni, az oktatásról vagy az élet mindennapi dolgairól, esetleg gondjaikról?

Legutóbb, tavaly, amikor szintén nem ért rá, a következőket írta a „Tájékoztató az előző testületi ülés óta végzett munkáról” c. tájékoztatójában:

2017. június 2.

Részvétel Pedagógusnap alkalmából megtartott rendezvényen – Morovik Attila alpolgármester által képviselve.” https://www.csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2017/06.29/T-6_uj.pdf

Valószínűleg most is így fogja írni a június 28-ára tervezett testületi ülésre készülő tájékoztatójában. Mert Ő akkor is részt vesz, amikor nincs ott. Legalábbis virtuálisan. Bár ahogy elnéztem a programról készült képeket, senkinek nem hiányzott. A valóságban.

Azért volna egy fogadásom arra, hogy jövőre ott lesz. Önkormányzati választások lesznek.

vox

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8714024054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása