CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A családokra, a szociális gondok enyhítésére egyre kevesebbet adnak Csepel városvezetői, fényezésre futja

2018. június 18. 05:59 - csú

harom_majom_nem_lat-nem_hall_-nem_beszel_1.PNGNem hall, nem lát, nem beszél: ez a hármas  a csepeli tájékoztatás jelképe

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 14-én megjelent 18. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Nem fértek bele a lapba a csepeliek mindennapi életével, gondjaival kapcsolatos cikkek: az egyre nagyobb méreteket öltő egészségügyi problémák; a növekvő közlekedési feszültségek; a környezetszennyeződés kérdései; a szociális feszültségek; a csepeli  közélet aktuális eseményei; a hónapok óta megválaszolatlan kérdések, pl. a csepeli HÉV sorsának alakulása, a Gubacsi-híd  felújítása, a Duna csepeli szakaszánál történt olajszennyezés, a Daru domb 300 milliós fejlesztésével kapcsolatos tisztázatlan ügyek. Nehogy a csepeliek még rá is kérdezzenek, vagy véleményük is legyen a témában, netán még kritikát fogalmazzanak meg, esetleg javaslatot tegyenek az önkormányzati vezetésnek. Isten ments! Még válaszolni is kellene. Sőt! Még talán változást is akarnának életükben, iskolájukban, munkahelyükön, a kerületben, a társadalomban.

Egy sort sem írt a CSH a május 31-i képviselő-testületi ülés napirendjeiről. Talán azért, mert akkor meg kellett volna írni, hogy Németh Szilárd

utcájában szilárd útburkolat, csapadékvíz elvezető és járda építésére kerül sor?

Szerintünk nem véletlenül maradt ki a június 12-i rendkívüli képviselő-testületi ülésről szóló tájékoztató sem, ahol zárt ülésen választottak Helyi Választási Bizottságot, az ellenzékkel való bármilyen egyeztetés nélkül. Ismét azok lettek a bizottság tagjai, akiknek több határozatát is érvénytelenítették a felsőbb választási szervek. Lásd a blogunkon megjelent, alábbi linken elérhető írást: http://csepeliek.blog.hu/2018/06/15/suttyomban_leszerepeltekkel_mit_titkolnak_mit_dugdosnak_a_csepeliek_elol_a_polgarmesteri_hivatalban

Távolodva az országgyűlési választási kampány őrületeitől, egyre kevesebb volt a direkt politika a Csepeli Hírmondó újabb számában. Volt viszont aktuális megemlékezés, sikeres fiatalok köszöntése, a májusi képviselő-testületi ülés „előjátékát” idézve. Majd jöhettek a sikeres fejlesztések, az ünnepségek, évfordulók, az új szlogen, a családok segítése, a csepeliekkel való folyamatos együtt gondolkodást szimbolizáló társasházi ügy sokadik megközelítése. Mindez Borbély Lénárd polgármester nevével és fényképeivel gazdagítva. Aztán egy kis kitekintés Magyarországra, pontosabban Orbán Viktorra és Németh Szilárdra. Ők ketten töltik ki általában a lap Magyarország rovatát. S végül a bejáratott szabadidős, kulturális témák, s egy kis sport, amiben az utóbbi időkben, a nagyobb siker reményében, a  gyerekek a főszereplők. Várhatóan ez az általános recept a következő lapszámokra is.

Véleményünk a cikkekről:

1) Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján

A megemlékezésen Albert Mátyás, a székelyföldi Farkaslaka korábbi polgármestere, Csepel díszpolgára beszédében a következőket mondta: „Szent István királyunk megalapított egy államot, amelyet elődeink építettek, fejlesztettek egészen a világháborúig – Trianonig –, 1920. június 4-éig.”

A mondat kapcsán ajánljuk olvasóink figyelmébe a „Szembenézni Trianonnal” című írást, amely olyan kérdésekre keresi a választ, hogy a Szent Istváni Magyarország egysége fenntartható volt-e, miben volt a trianoni béke igazságtalansága, s ki a felelős ezért az igazságtalanságért. (http://hazaeshaladas.blog.hu/2011/12/12/szembenezni_trianonnal

2) Lemondott a Párbeszéd politikusa

Hudák János a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője a képviselő testületi ülésen bejelentette: lemond képviselői mandátumáról. Lemondását facebook oldalán indokolta:

https://www.facebook.com/hudakjanos.politikus/photos/a.499854976758549.1073741828.495223217221725/1662869780457057/?type=3&theater

Blogunk az alábbi linken olvasható írással búcsúzott a képviselőtől:

(http://csepeliek.blog.hu/2018/06/08/kozeleti_bucsu_egy_tisztesseges_tehetseges_felkeszult_csepeli_onkormanyzati_kepviselotol#more14020496)

3) Segítség családoknak

Helyes, hogy az önkormányzat segítséget nyújt azoknak a családoknak, ahol első osztályba készülő gyermek van, még akkor is, ha ezt Borbély úr arra használja, hogy reklámozza magát.  Az már nem helyes, hogy a Csepeli Hírmondó elhallgatja, hogy a családokra, a csepeli emberek szociális gondjainak enyhítésére egyre kevesebbet fordít az önkormányzat, miközben álszent módon arról papolnak, hogy az idei év egyik fő feladata a családok segítése. Például a csepel.hu-n fellelhető testületi ülések költségvetési előterjesztéseinek alapján: az ellátottak pénzbeli juttatásaira 2010-ben 639,7 mFt volt betervezve, még 2018-ban már csak 194,2 mFt, ami a nyolc évvel ezelőtti összegnek csak 30,3 %-a!!

Ezen belül, például az úgynevezett átmeneti segélyekre (átmeneti és temetési segélyekre) 2018-ban 33 mFt-ot terveztek, ami a 2010-es tervnek csak 42,8 %-a. Az idei évre jóváhagyott rendszeres szociális pénzbeli juttatások aránya pedig nem éri el a 2010-es összeg 29 %-át! A CSH-nál csak azt írják meg, amit a fideszes városvezetés fontosnak tart, még az olvasók 2014 óta többször felvetett kérdéseit sem merik feltenni. Például: miért szűnt meg a méltányossági közgyógyellátás?

                        

4) Pedagógusnap a strandon

„Mindenki, aki fontosnak érzi ezt a napot, eljött,…” olvasható az írásban. Borbély Lénárd polgármester nem volt jelen a rendezvényen, eddigi, több éves szokásához híven. Úgy látszik, nem érzi fontosnak a pedagógusnapot, a pedagógusok köszöntését, hogy részt vegyen a csepeli pedagógus közösség „összebarátkozásában, összekovácsolódásában”. A miértre egyelőre nincs válaszunk, ajánljuk viszont olvasóink figyelmébe az alábbi írást: http://csepeliek.blog.hu/2018/06/07/miert_keruli_a_csepeli_pedagogusokat_csepel_polgarmestere

 

5) Magyar haditengerészek tisztelete

    Katonasírok, emlékhelyek

    Fesztivál a katonaéletről

    A kötcsei üstben főtt pincepörkölt friss fehérkenyérrel és kovászos uborkával

Mondhat bármit az ellenzék, a Kúria, a csepeli baloldali, független média, a Németh Szilárdot leszavazó csepeli többség, a Csepeli Hírmondó akkor is bármit leközöl a csepeli országgyűlési választásokat másodszor is elbukó képviselőről. Mostanában változatlanul „tovább dolgozik”, éppen katonáskodik, olvashatjuk az írásokból, és állítólag egyre inkább beleéli magát a szakma fortélyaiba. Már ismeri a magyar haditengerészet múltját, jelenét, most már a jövőjét tervezi, de a katonasírok mélységeivel is kezd tisztában lenni. Egy honvédelmi miniszterhelyettesnek, aki egyben a minisztérium parlamenti államtitkára, ugyanis tisztában kell lenni még a „csibészes katonaromantikával” is, amit egy honvédségben kiszolgált bakának egyébként sem illik elfelejteni. Németh volt katona, bár igaz, ennek alapján hazánk 40-50 év körüli és a feletti férfitagjainak többségére is rá lehetett volna bízni a honvédelmi miniszterhelyettesi feladatokat. Tény viszont, hogy nem sok Fidesz alelnök került ki közülük, még kevesebb főzött már „kötcsei üstben” pincepörköltet (több tízezer forintból) a Kedves Vezető és baráti köre részére, nemzeti színű mezben, arról nem is beszélve, hogy csak Németh Szilárdot kellett „eldugni” a média elől. A témához javasolt írásaink:

http://csepeliek.blog.hu/2018/05/13/hova_dugja_orban_nemeth_szilardot#more13908942

http://csepeliek.blog.hu/2018/06/04/bejelentes_nelkul_hagyta_abba_nemeth_szilard_a_csepeli_fozocsket#more14020064

Itt kell megemlítenünk, hogy a nagy rezsiharcos nemrégiben nyilvánosságra hozott bevallásából megtudtuk azt is, hogy Németh pártalelnök, képviselőjelölt úr nulla forintból(!) gazdálkodta ki az idei országgyűlési képviselői kampányát.

http://csepeliek.blog.hu/2018/06/07/nemeth_szilard_nulla_forintbol_gazdalkodta_ki_az_idei_kampanyat

Állítólag csepeli, soroksári hívei, mindazok, akik rá szavaztak, gyűjtést indítottak a Csepeli Hírmondó és az egyéb szervek (nyomda, plakátragasztók, a kampányanyagokat kihordását biztosító posta, a plakátok elhelyezését biztosító és végrehajtó cégek stb) részére, nehogy Németh több milliós nagyságú kampánytámogatása miatt veszteségeik legyenek. Sokat kell összegyűjteniük, mert csak a Csepeli Hírmondó választási számainak megjelentetésére 32 milliót hagyott jóvá a fideszes többségű helyi képviselő-testület. (Felhasználásáról azóta sem számoltak el a kerület vezetői.)

6) Orbán Viktor: népességcsere zajlik Európában

A miniszterelnök kijelentette: „mi jók vagyunk úgy, ahogy vagyunk”! Rögtön megnyugodtunk, csak sajnos tovább olvastuk a mondandóját visszaadó cikket. Kiderült, hogy június 8-i rádióbeszédében azt is jelezte: a benyújtásra kerülő 2019. évi büdzsé „masszív és földrengésbiztos költségvetés lesz”. Ekkor kezdtünk idegeskedni, hiszen korábban Orbán az alaptörvényről is azt mondta, hogy „gránitszilárdságú lesz”, s most módosítják hetedszer, sőt ősszel, esetleg teljesen átírják. Te jó ég! Mi lesz velünk, ha a költségvetést mégis módosítani kell?!  

 

-----------------------------------------------

 

További kimaradt események:

Május:

31.

Ülést tartott a csepeli önkormányzat képviselő-testülete, 19 napirend (köztük két rendelet) került megtárgyalásra.

Június:

2.

Baleset történt a Kossuth Lajos utcában, a Schell kútnál. Egy BMW terepjáró és egy Toyota ütközött össze.

3.

Kirepült egy személygépkocsi a II. Rákóczi Ferenc útról. Vezetője egy ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt, ennek következtében az út melletti területre „repült” a gépkocsi.

4.

Új függönyszalon nyílt a Korzó üzletházban, Krisztina függönyszalon néven.

5.

Nyilvánosságra került, hogy eladja részesedését a csepeli kikötőt üzemeltető cégben Wáberer György.  Ezzel a teljes részvénycsomag a vevő Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatójáé lesz.

8.

Baleset volt a Vermes Miklós utcai Volánbusz állomáson, amikor is az egyik autóbusz beletolatott a másikba. Személyi sérülés nem történt.

9.

Az Egressy Béni Reformtus Művészeti Középiskola testnevelő tanára, Wöller Gergő nyerte a debreceni veterán birkózók Országos Bajnokságát.

Csepelen, a csepeli strand területén rendezték meg a 2018. évi medencés Vizimentő Országos Bajnokságot.

11.

Tőkeemelésről döntöttek a Csepel Holding Nyrt. közgyűlésén. A cég eddigi legnagyobb tulajdonos további 280 millió forinttal szállt bele a Csepel Holdingba.

Helyére emelték az új komáromi Duna-híd Csepelen összeállított és onnan a helyszínre szállított első acélelemeit.

12.

Rendkívüli, zárt képviselő-testületi ülés volt Csepelen. A képviselők Helyi Választási Bizottságot választottak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1614052890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.18. 23:34:16

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása