CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyar aranylábak és levágott lábak

2018. június 19. 02:28 - csú

puskas_akademia_felcsut.jpg18 milliárdot öltek bele a miniszterelnök által gründolt fociakadémiába, amelynek a csapatában akadémista összesen 27 percet játszott  az elmúlt idényben. A magyar foci többek között ezért nem lesz, hanem csak volt. Másra, például lábak védelmére kellene a pénz, de nagyon...

Két kamasz fiúval élni egy háztartásban nem egyszerű dolog így, futballvébé idején. Nincs más téma, csak az előző este lejátszott meccsek vagy az előttünk álló mérkőzések, taktikai felállások, sztárok és hiányzók, gólok és óriási bakik. Valahol megkapó ez a lelkesültség a világ legnépszerűbb játéka iránt, és ők még művelik is, szemben a falábú apjukkal. 

De legalább ennyire elgondolkodtató, mennyire nem téma számukra az, ami a magyar fociban megy. Lesajnáló ajakbiggyesztés, 15 évesen eljutottak oda, ahová én csak 20-as éveim közepén az irapuatói 0-6 után, hogy nincs remény, a foci a

legkevésbé érdekes dolog Magyarországon. 

Így aztán csak én háborodok fel, de nem focidrukkerként, azon, hogy 18 milliárdot öltünk bele a miniszterelnök által gründolt fociakadémiába, amelynek a csapatában akadémista összesen 27 percet játszott összesen az elmúlt idényben. A magyar foci többek között ezért nem lesz, hanem csak volt.

Vállon lehet veregetni magunkat, mennyire sok jó közpénzt elégettünk, miközben tönkretesszük és ki lehet osztani újabb prémiumokat és jutalmakat a minuszos teljesítményekért. 

Csodálkozunk? 

Ugyan már, pont ez megy mindenütt - több, mint 10 milliárdot osztottak szét az eus források hatékony lehívásáért a minisztérumok dolgozói között, ennek a többszörösét szórték szét szakértőkre és ügyvédi irodákra - miért is, ha olyan jól dolgoztak minisztériumi apparátusok? A végeredmény: 150 milliárdot kell visszafizetnünk az Uniónak a szabálytalan és korrupt pályázatok miatt és a felesleges és túlárazott szakértői megbízások miatt. 

Ezek azok a pénzek, meg a felesleges futballakadémiákra átengedett vállalati adók, amelyek hiányoznak az egészségügyből és az oktatásból, meg a szociális ellátórendszerből. Ezért nincs pénz arra, hogy ne Magyarország legyen az a dobogós a megelőzhető halálokok jó néhány rangsorában. Valamikor aranylábú focistáink vezették a világranglistákat, most meg szégyenkezhetünk és dühönghetünk azért, mert Európában nálunk kell a legtöbb embernek levágni a lábát.

PIKÓ ANDRÁS (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7314057134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása