CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli karaktergyilkosságokkal a politikai pimaszságokat akarják elfedni

2018. június 22. 05:34 - csú

abel_attila_szuper_fekvo_1.PNGNegatív kampány. Ennek a műfajnak öt alapvető pontja van. 1, gúnyolás, 2, ócsárlás, 3, rágalmazás, 4, vádaskodás, 5,karaktergyilkosság! - kezdi cikkét Horváth Gyula. Így folytatja: Ezt jól megtanulta Ábel Attila alpolgármeser (képünkön). Alkalmazza is, mert ebből remél választási sikereket építeni. Nem is lehet mondani, hogy eredménytelenül. Legutóbb éppen Hudák Jánossal tudta „megértetni”, hogy jobb neki, ha felhagy a politizálással, mert kiforgatásokkal, félremagyarázásokkal, sugalmazásokkal, fél információkkal, vádaskodásokkal, szétzilálja nem csak a politikai karrierjét, hanem gazdasági, a családi életét is.

Most azt írja az általa tulajdonolt csepel.info-n, hogy „Tiltakozik a DK a csepeli Popieluszkó utca felújítása miatt” Ezt, az általam jegyzet facebook bejegyzésre írta Ábel. Az írásom így kezdődik: „Felújítják a Popieluszkó utcát Csepelen. Hurrá! Nagyon jó lenne, ha egymás után javítanák az utcáinkat, mert Csepelen gépkocsival közlekedni a reggeli és esti órákban szinte lehetetlen.” 

A negatív kampány műfaja nem teszi lehetővé, hogy a leírt mondatok igazságát elemezze az olvasó. Azt követeli, hogy Ábel Attila interpretációját fogadja el. Ehhez pedig, - mint az iménti idézetekből is egyértelműen látszik - a mondat tartalmát homlokegyenest megváltoztatja, az

eredeti gondolat helyébe a saját célrendszerének megfelelő hamis, - az eredetivel ellentétes - igaztalan állítást helyez. Mert az ő célja nem az, hogy egy problémáról, - nevezetesen a Popieluszkó út felújításáról gondolkodjon el az olvasó, hanem az, hogy a célkeresztbe állítottat lejárassa.

Ezzel akarja elterelni az olvasó figyelmét arról, hogy Csepelen diktatúra van! A képviselő-testület gyakorlatilag nem működik. Az ilyen problémákat, mint például az útfelújítások, ott kéne megvitatni. De a fideszes gyakorlat alapján ott viták, nézetütköztetések nem lehetnek. A fideszes képviselők többsége az elmúlt négy év alatt testületi ülésen meg nem szólalt! Borbély az ellenzéki képviselőktől elvonja a szót, nem válaszol az érdemi felvetésekre, a jegyző sumákol és nem ad egyértelmű magyarázatot. Erre építve a hivatal szabotálja az ellenzék felvetéseinek megértését, válaszaik a szakmapolitika helyett az arcpirító demagógia irányába hatnak. A májusi ülés 17 napirendjét a Hudák képviselő öt perces lemondó beszédével, és a 15 perces technikai szünettel együtt is 50 percig tartott! Ez alig több mint a hosszú és bonyolult című napirendek, valamint a hozzá kapcsolódó formai elemek felolvasásának időintervalluma.

Többek közt ezek a körülmények késztették Hudák Jánost lemondásra. Ellenzéki társaival együtt hiába kezdeményezett, hiába javasolt, hiába érvelt – gondolkodás nélkül leseperték! Ezek után pedig Ábel Attila alpolgármester, - aki azért kapja havi egymilliós fizetését, hogy reggeltől estig a facebookon lógjon – úgy próbálkozik megnyilvánulni, hogy a lényeg helyett, az általa fontosnak tartott gyalázkodás, és kiforgatás irányába fordítja a tartalmi kérdések szekerének rúdját. Mert sem a kt. üléseken, - de a jelek szerint már a facebook nyílvánossága előtt sem - lehet érdemi kérdések érdemi elemzésével foglalkozni.

A Popieluszkó út felújítása kapcsán nem lehet felvetni, hogy milyen elképzelés alapján döntöttek a felújításról? Mert ennek az utcának a fejlesztése távlati következményeket hordoz magában. Azt jelenti, hogy felrúgták azt a korábbi koncepciót, miszerint a Hollandi utat, a kertvárost és az Ady lakótelepet „megvédjük” az átmenő forgalomtól. Lehet ezzel ellentétes döntést hozni, csak akkor erről kell nyíltan beszélni a lakossággal. Vállalva a következményeket. Az említett beruházás ugyanis azt a csalóka vágyat fogja kelteni a szigetszentmiklósi és agglomerációs közlekedőkben, hogy az RSD mentén, az üdülősoron haladva, új elkerülő lehetőséghez jutottak a Soroksári út irányába. Erről persze szó sincs, mert az összedőlés előtt álló kétszer egy sávos Gubacsi híd, és az Ady Endre út, a felüljáró nélküli Corvin csomópont, de a csúcsforgalomban túlzsúfolt Soroksári út is képtelenek bármilyen forgalomnövekedés elvezetésére. 

Tehát ez a Popieluszkó úti fejlesztés az alábbi következményeket tartalmazza: 1, megnő a száguldás a Hollandi úton 2, szaporodik az elkerülő utat keresők kóválygása a kertváros eddig csendes részein 3, megnő a dugóban pöfögő autók száma a tízemeletes lakóházainknál.

Ha Ábel Attila, és a Fidesz valóban szembe akar nézni a kerület sorsát érintő egyre fajsúlyosabb problémákkal, akkor fel kell hagyni a negatív kampánnyal, és nem azokra a formai (és jellemet lesüllyesztő) elemekre kell koncentrálni, amelyik a képvislőtárs gyalázását, karaktergyilkolását célozzák, hanem olyan tartalmi kérdésekre, amik hosszú távú fejlődését, és élhető világát jelentenék Csepelnek. Ehhez pedig sokat segít a nagyváradaiak, szolnokiak, egriek Balaton környékiek, és más vidékről jöttek ismerete, de nem nélkülözhetők a generációk óta itt élők, és a képviseleti demokráciát működtetni akarók tapasztalatai sem.

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914051348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása