CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh és Borbély hazugságtengere a Csepeli Munkásotthon körül

2018. június 30. 05:59 - csú

nemeth_szilard_es_borbely_lenard_a_2018-as_02-01-es_svab_balon_1.PNGBorbély Lénárd Németh Szilárd kottájából játszik hamisan évek óta, ha a Csepeli Munkásotthont tűzik műsorra

Németh Szilárd változatlanul, hazugságot állítva, lekommunistázza a Munkásotthont, majd képmutatóan közli, hogy hajlandó együttműködni az alapítvány céljainak megvalósításában. Borbély Lénárd meg odáig süllyedt, hogy legutóbb, a június 28-i képviselő-testületi ülésen azt mondta: „a Munkásotthon Csepel szégyene”.

Az előbbi, már honvédelmi miniszterhelyettesként, államtitkárként a parlamentben „dobta” a kommunizmus szemétdombjára az intézmény csepeliekkel együtt megélt, majd 100 éves múltját https://www.youtube.com/watch?v=4wltWhMuEEs&feature=share. Borbély meg Csepel polgármestereként, a nyílt testületi ülésen, Németh parlamenti hozzászólása körül kitört vitában fogalmazta meg fenti szégyenteljes véleményét. Eközben mindketten immár 8 éve folytatnak aljas, hatalmi eszközökkel vívott háborút a Csepeli Munkásotthon Alapítvány feletti uralmuk megszerzése érdekében. Igen,

egy, szerintük „kommunista fészket”, amely most már „Csepel szégyene” is, akarnak, hatalomra kerülésük óta elfoglalni. Vajon miért? Válaszom rövid: mert ez még nem az övék! Jogtalan törekvéseik azonban rendre elbuktak a bíróságokon, legutóbb a Kúria mondta ki a lényeget, amit én úgy értelmeztem, hogy a Csepeli Munkásotthon Alapítvány nem lenyúlható. 

Már többször foglalkoztam a témával, nem kívánom ismét részletesen kifejteni véleményem a sok ezer csepeli számára, az évtizedek óta ott dolgozó közművelődési szakemberek, együttesek, klubok, szakkörök vezetőit, tagságát sértő és megalázó képviselői és polgármesteri álláspontról, csak néhány megjegyzésem van:

> Németh a parlamentben, reagálva Bangóné Borbély Ildikó kérésére, miszerint tegyünk meg mindent az intézmény céljainak megvalósításáért, azt állította, hogy „az önkormányzatnál ezek a pénzek ma el vannak különítve”. Ezzel arra utalt, hogy a Munkásotthon támogatására korábban általa és Borbély által megígért 10, majd 30 milliós támogatási összegek ma a költségvetésben is biztosítva vannak. Nem igaz. A 2018-as költségvetésben ennek nyoma sincs, az illetékes ágazatvezető sem tud róla. A hazugság az ájtatosság köpönyege mögé bújtatva is hazugság.

> Az Alapítvány kuratóriumának vezetőjével, a kuratóriummal, nyolc év alatt, sem Németh, sem pedig az általa mentorált Borbély Lénárd polgármester nem tárgyalt, sőt, a meghívás ellenére, el sem mentek a tárgyalást kezdeményező, támogató kuratórium ülésére.

> A két „hozzáértő”, Németh és Borbély úr a választások előtt a Csepeli Hírmondóban öt héten át hirdetett, nem létező Weiss Manfréd Tervben, a „nagy múltú Csepeli Munkásotthont” még „közös örökségünk” – nek, „pompás és közkedvelt” intézménynek tartva ígérték újjáélesztését. http://www.csepelivaroskep.hu/wp-content/files_mf/1521449530CSH_166.pdf

Ennyit az urak igazmondásáról, választási ígéreteiről.

> Egy, a csepeli lakosság több évtizedes bizalmát élvező, nehéz körülmények között is a kultúrát, a csepeliek felemelkedését szolgáló, országosan és nemzetközileg is elismert, az országban egyedülálló módon fennmaradt önálló kulturális intézményre azt mondani, hogy a Munkásotthon Csepel szégyene, a polgármester alkalmatlanságát bizonyítja. Kár, hogy egyetlen ellenzéki képviselő sem szólalt meg, s kért azonnali bocsánatkérést a polgármestertől. Borbély Lénárd polgármester azonban még megteheti. Illúzióim azonban már rég nincsenek.

vox

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1614083279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.06.30. 23:13:03

Némethet és Borbélyt örökre ki kell szorítani Csepel közéletéből! Persze választáson. Némethtel ezt már kétszer megtettük, Borbélyt is meg kell buktatni mint polgármestert! Bár én már megjósoltam, Borbélyból Tarlós utódot akarnak majd barkácsolni! Ez bizony nem fog menni a csepeli polgármesteri székből! Ki kell onnan emelni vagy egy évvel a választás előtt, hogy fel lehessen építeni, mint főpolgármester jelöltet! Tarlós nem jelölteti magát újra, mert mérnökember aki nem szereti hogy semmibe veszik! Borbélynak ez megy, neki mindegy hogy Németh vagy Orbán bábja, engedelmeskedik s engedelmeskedni is fog! Németh maga is kijelentette, nála a hűség a legfontosabb elvárás. Ő is azért jutott Orbán alelnöki pozícióba, mert a főnöke is ugyanezt vallja! A Fidesz lényegében egy hűbéri lánc, mindenki szem a láncban, hogy utaljak Az egy mondat a zsarnokságban című költeményre! Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van! Orbánnál csak az van! Akár csak Hitlernél, az övéi is ki fognak tartani a nürnbergi perig!

Szerinte, már mint Orbán szerint! Szerintem meg a hajdani SZDSZ-es fog magyar Iliescuként, azaz a haza megmentőjeként tündökölni! Hogy milyen alapon valószínűsítem ezt? Németh bizony nem hajtotta végre Orbán parancsát 2014-ben, hogy az állami és önkormányzati cégvezetőknek vissza kell fizetniük a tárgyévi prémium és jutalom 2 Millió Ft-ot meghaladó részét! Hogy-hogy nem jutott ez az engedetlenség Orbán fülébe? Akkor biztosan nem lett volna Fidesz alelnök! Úgy látszik a Fidesznek még sem olyan jó a belső elhárítása! Az ellenséget mindig belül kell keresni! Egy szervezetet igazán belülről lehet legkönnyebben szétrohasztani! Némethnek igazából egy előnyös tulajdonsága van! Szakácsnak megfelel, térdgatyában persze! Bár én azért Orbán helyében előkóstolót alkalmaznék, mint ahogy azt minden valamire való diktátor tartani szokott!

Tarjányi László 2018.06.30. 23:37:39

Minden csepeli aki fontosnak tartja a Munkásotthon fennmaradását, ajándékozzon az intézménynek EGY ERZSÉBET-UTALVÁNY ÉRTÉKÉT! Mi akik nem szavaztunk Németh Szilárdra illetve a Fideszre, lényegében nem szolgáltuk meg AZ ÁRULÁS ELLENÉRTÉKEKÉNT KAPOTT 10 EZER FORINTOS ERZSÉBET-UTALVÁNYT!
Árulás az is aki a szavazatát árulja! A népét árulja el! Nem egy tál lencséért, hanem tízezer forintért!

A keresettel bíró személyek meg vegyék úgy, beruháznak a gyermekeik jövőjébe 10 ezer forintot! Láttuk Németh arcát a választási bukás után, akarjuk látni akkor is, amikor megtudja hogy a Munkásotthon az ő akarata ellenére is működni fog! Pont az ő családja ne lett volna komcsi? Miért is kaptak lakást a Kádár-rendszerben a szülei? A szomszédok szerint igenis komcsik voltak, talán ezért is lépett be Németh ifjúkori lázadásból az SZDSZ-be! Meg miért is hagyta hogy a nyilvánvalóan komcsi Tóth Mihály iskolaigazgatót csináljon belőle? Meg miért is hozta létre a csepeli komcsikkal közösen a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést? S miért hagyta őket cserben, hogy a még nagyobb komcsi családból származó Orbán Viktor szolgájául szegődjön? SZOKJON MÁR LE AZ ÁLLANDÓ KOMCSIZÁSRÓL, MERT EZZEL CSAK A SAJÁT SZÁRMAZÁSÁT AKARJA PALÁSTOLNI!

Hogy én miért nem komcsizom a becsületes csepeli dolgozókat, és miért komcsizom Némethet meg Orbánt, meg az összes MSZMP-s és KISZ-titkár Fideszes tagtársukat? Mert én megtehetem, én egy rohadt kulákgyerek vagyok!
süti beállítások módosítása