CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minden csepeli fejlesztést leszavazott a Fidesz a parlamentben

2018. július 11. 05:59 - csú

kozl-dugo_4.jpgA csepeli gerincút építésének folytatása a Fidesz összes ígérgetése ellenére elmaradt, a zsúfoltság pedig csak fokozódik. Csepel közútjain a dugó hétköznapi valóság...

Németh Szilárdék minden korábban beígért fejlesztését leszavazta a Fidesz a parlament illetékes bizottságában.

 „Csepel önkormányzata az elmúlt években (…) semmilyen érdemi fejlődést nem tudott megvalósítani.” Így kezdi Bangóné Borbély Ildikó annak a parlamenti módosító javaslatnak az indoklását, amit a jövő évi központi költségvetéshez nyújtott be, és amit kedden csont nélkül a kukába dobott a gazdasági bizottság kormánypárti többsége.

Pedig a szocialisták csepeli elnöke által benyújtott javaslat elfogadása esetén

már jövőre megkezdődhetne az új Duna-híd építése,

a Dél-Pestet Csepelen keresztül Dél-Budával összekötő új villamosvonal kivitelezése,

befejeződhetne a csepeli gerincút értelmetlenül félbe hagyott beruházása,

megújulhatnának a kerület kritikán aluli útjai,

az Egressy Béni Zeneiskola és a Weiss Manfréd Középiskola épületei is megújulhatnának,

új kollégium épülhetne Csepelen,

már 2019-ben megkezdődhetne a Dunai Evezős Központ építése, valamint a nagy múltú Csepel SC pálya megújulása,

családi programok új helyszínévé válhatna a Kis-Duna partja egy új kerékpáros híddal, valamint a csepeli strand élményfürdővé fejlesztésével,

végül, de nem utolsó sorban a kerületi háziorvosi rendelők felújítása is megkezdődhetne.

Ismerős elképzelések?

Nem véletlenül. Ezek pontosan azok a beruházások, amiket a csepeli önkormányzat 8 éve ígér folyamatosan, hol halkabban, hol

hangosabban, attól függően, hogy választási időszak van-e a 21. kerületben vagy sem.

Az idei kampányban például Weiss Manfréd Terv néven futottak ezek az ígéretek, az MSZP országgyűlési képviselője pedig úgy gondolhatta, ideje tisztán látni, hogy a „Németh Szilárd nevével fémjelzett” tervből bármit is komolyan gondolnak, vagy csak egy újabb olcsó kampányfogás, amolyan áprilisi tréfa volt a részükről.

Úgyhogy egy az egyben benyújtotta a tavasszal is belengetett terveket. Bangóné a javaslata szöveges indoklásában úgy fogalmaz: „ha a Fidesz és a kormány valóban komolyan gondolja az ígéreteit, jelen módosítás támogatásával” a csepeliek életében fontos fejlesztések már jövőre megindulhatnak.

A fenti fejlesztések mellett a csepeli HÉV is a széthullás jeleit mutatja, rendszeresek a járatkimaradások, a kerületi lakosság élénk érdeklődését és támogatását élvező panelprogram pedig gyakorlatilag leállt – írja.

gubacsi_hid-777.pngRozsda marja, nem ragyog. A Gubacsi híd felújítása is csak ígéret maradt...

„A csepeliek ennél többet érdemelnek” – vonta le a következtetést Bangóné a javaslat indoklásában, pedig akkor még nem is tudhatta, hogy

a Fidesz már bizottsági szinten elkaszálja a javaslatot, azaz érdemi vitára és parlamenti szavazásra sem hajlandó bocsátani.

Ezt már közvetlenül az MSZP-s képviselőtől tudjuk, aki a gazdasági bizottság tagjaként részt vett a testület keddi ülésén, ahol a fideszesek a Németh Szilárdék ígéreteivel szinte szóról szóra megegyező javaslatok láttán „röhögve utasították el” a csepelieket érintő fejlesztéseket.

Igazán vicces, tényleg.

Forrás: 21ora.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8514099797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása