Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

október 2016
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  <
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Horváth Gyula: Helyetekre!

2016.10.24. 05:43 csú

szegyen-777.pngA csepeli Fideszesek felháborodási hullámot akarnak gerjeszteni, hogy bizonyítsák nagyvezérüknek:  az, ami itt a népszavazási fiaskót okozta az nem az ő elutasítottságuk következménye. Úgy látszik, hogy a hazugsági kényszer annyira elhatalmasodott rajtuk, hogy legyőzi az illiberális rendszerben kötelező tekintélytiszteletet is, csak azért, hogy megmaradhassanak Csepelen a jól jövedelmező funkcióikba. Mindenki számára látható, hogy frusztráltságuk, és kisebbségi érzésük nem elég az elvárások teljesítéséhez.

A csepeli népnek elege lett belőlük! A főnöki önkény, - ami a hozzáértésük, felkészültségük, és rátermettségük teljes hiányát demonstrálja - oda juttatta őket, hogy már a legnagyobb úrnak, Orbán Viktornak is kénytelenek hazudni. Persze a felcsúti sokkal sunyibb annál, hogy

tovább »

Behálózva élni

2016.10.24. 03:24 csú

behalozva.PNGMiért kell folyton hazudozni? Ezt a kérdést akár naponta feltehetjük a kormányfő, a külügyminiszter, az MNB elnöke, Lázár, Rogán és a többiek megnyilatkozásait hallgatva.

Miért jó a hatalomnak, ha hazugságok hálójával borítja be hazánk lakosságát, felszínre hozva a jellem legocsmányabb vonásait? A válasz egészen egyszerű: az emberek megszokták, hogy így éljenek, vagy keressék a megélhetés nagyon szűkre szabott lehetőségeit. Így aztán Orbán Viktor elferdítheti a pozsonyi csúcson történteket, Szijjártó hazudhat a migránsok megszállta nyugati fővárosokról, Matolcsy válasz nélkül hagyhatja a kínos kérdéseket, Farkas Flórián, a Lázár szerint méltatlanul támadott roma-helytartó szabadon élvezheti tolvajlása gyümölcseit, Rogán tetszése szerint hozhatja helyzetbe magát, szomszédait és üzletfeleit.

Csak legyintünk, tudjuk, a rendőrség

El ne felejtse, aki él! Hatvan év után 1956. október 23-ról

2016.10.23. 05:59 csú

1956-2.jpgNincs már teendő?: ez maradt,/ csak ez maradt már menedékül,/ valami szálló ragyogás kél,/ valami szent lobogás készül...

 

Tamási Lajos (1923.01.01., Nagykónyi - 1992.11.26., Budapest) József Attila-díjas költő, a Csepeli Munkásotthon legendás Olvasó Munkás Klubjának egykori vezetője, későbbi névadója, a Csepel újság irodalmi mellékletének szerkesztője. Ő írta az 1956-os forradalom egyik legismertebb versét:

TAMÁSI LAJOS
Piros a vér a pesti utcán
 
Megyünk, valami láthatatlan
áramlás szívünket befutja,
akadozva száll még az ének,
de már mienk a pesti utca.

Így kezdődött Csepelen: három nap 1956 viharos októberéből

2016.10.23. 04:24 csú

csepel_muvek-4_2.PNGA következőkben változtatás nélkül közlünk részletet  Dr. Bolla Dezső helytörténész, Csepel díszpolgárának Helytörténeti olvasókönyv című kötetének második részéből, amelyben Csepel második világháborút követő eseményeit dolgozta fel.

Az időpont: 1956. október 23., 24. és 25.

Dr. Bolla Dezső így idézte fel a 60 évvel ezelőtti napok történéseit:

Mossuk le a gyalázatot! Ellenzéki tüntetés lesz ma délután a Blahán

2016.10.23. 02:43 csú

mossuk_le_a_gyalazatot.jpgGyalázat! A Magyarországon élők joggal érezhetik, hogy ez a szó jellemzi a jelenlegi rezsim hatalomgyakorlását.
Gyalázat, hogy olyan országban élünk, ahol a közvagyon, az EU-s támogatások, az adóforintjaink nap mint nap veszítik el „közpénz-jellegüket”, ahol folyamatosan zsugorodik a szabad sajtó játéktere, ahol az illiberális kormány a demokrácia még meglévő pilléreire naponta zúdít támadást. Ahol a félelemkeltés, a gyűlölet szítása mindennapi gyakorlat a kormánykommunikációban, ahol végletesen elszabadult a korrupció, ahol a hatalom pusztán belpolitikai célokat szolgáló népszavazásra eltapsolhat milliárdokat, ahol az állami vezetők féktelenül urizálhatnak.
Gyalázat, hogy közben milliók élnek mélyszegénységben, hogy a kórházak összedőlnek, hogy a hatalom iskolarendszere engedelmes, gondolkodásra képtelen „bólogatójánosokat” tervez kinevelni.
Gyalázat!

Mutassuk meg, hogy másképp is lehet! Mutassuk meg, hogy

Lesz még Magyar Köztársaság!

2016.10.23. 01:23 csú

kossuth-cimer-262x300_2.pngÉvek óta agyonhallgatják, hogy 1989-ben ezen a napon, október 23-án kiáltották ki a Magyar Köztársaságot, 1818. és 1946. után sorrendben a harmadikat. A születésnap nem véletlenül esett egybe az 1956-os október ünnepével.

Az évfordulót egyre halkabban, de 2010-ig megünnepelték. Azóta csend és némaság veszi körül a mai kormányzó erők céljainak és érdekeinek megfelelően. Az ellenzék is hallgat. A 3. Magyar Köztársaság most lehetne 27 éves, de valójában már legalább hat éve halott. 

Látva a mai magyar állapotokat, a tapintható feszültséget, az igazságtalanságot és a vagyoni különbségek ordító növekedését, kézzelfoghatóan érzékelhető, hogy az új, a 4. Magyar Köztársaság megteremtése nélkül nem lehet békés, nyugodt körülményeket kialakítani országunkban. Álljunk fel hát érte...

Látlelet médiáról, sajtószabadságról dr. Szabó Szabolcstól

2016.10.22. 05:46 csú

szabo_szabolcs-jo-parlamenti_kep-777_2.pngCsepel és Soroksár országgyűlési képviselője, dr. Szabó Szabolcs  saját blogján és Facebook oldalán Így neveld a Médiatanácsodat! címmel figyelemre méltó tudósítást közölt a Parlament Kulturális Bizottságának üléséről. Olvasóink ritkán találkozhatnak ilyen tömör tényfeltárással, amelyből megtudhatják, hogy a magyar média és sajtó - benne a csepeli önkormányzat lakájmédiája - miért tart ott, ahova mára süllyedt. Országgyűlési képviselőnk ezt így látta:

A Kulturális bizottság hozta a szokásos formáját, melynek mai ülésén az egyik legérdekesebb napirendi pont a Médiatanács 2015.évi tevékenységéről szóló beszámoló megvitatása volt. Karas Mónika bevezetőjében megragadta az egész szervezet működésének a „lényeget”, mondhatnám azt is, hogy a szarva között a tőgyit: értő elemzése szerint a médiaszolgáltatókra jellemző a jogkövető magatartás, hiszen a Médiatanács 2015-ben mindössze 9 esetben indított eljárást a gyűlöletbeszéddel vagy az emberi méltóság megsértésével kapcsolatban, és csupán egyszer talált jogsértőnek egy műsorszámot. Valamilyen Éden Hotel

Borbély Lénárd megnyit, Németh Szilárd avat, Wittner Mária beszél Csepelen október 22-én és 23-án

2016.10.22. 03:34 csú

wittner_maria-2.PNGOktóber 22-én és 23-án vagyis ma és holnap a csepeli önkormányzat vezetői kétnapos ünnepséget rendeznek 1956. hatvanadik évfordulója alkalmából.

A rendezvények között, a címben említett események mellett, lesz kiállítás, filmbemutató, ökumenikus Istentisztelet, színielőadás, kitüntetés és ‑ vasárnap este hét órától Karthago koncert a Szent Imre téren.

A kétnapos 1956-os megemlékezés részletes programja itt olvasható

Képünkön Wittner Mária, Csepel díszpolgára

Németh Szilárd személyi kultusza Csepelen nevetséges és tragikus

2016.10.21. 05:59 csú

nemeth_szilard_csucs_teknos_miklos_felvetele-777.pngNémeth Szilárd uralja az önkormányzat honlapját, pedig már több mint hat éve nem polgármester, nem önkormányzati képviselő, hoppon maradt, mert a honatyaként sem tartottak rá igényt a csepeliek. És mégis! Újra és újra a képmásába, tolakodó nyilatkozataiba ütközünk a csepeli lakájmédiában.

Hatvan éve bebizonyosodott, hogy hova, milyen tragédiákhoz vezet a személyi kultusz. Német Szilárd és Csepel mai fideszes urai viszont olyanok mint a Bourbonok Talleyrand szerint, vagyis: semmit sem tanultak és semmit sem felejtettek…

A csepel.hu „Közélet” című. rovatában a szeptember 20 – október 20. között közzétett 57 írás 38,1 %-a Németh Szilárd arcképével és nevével kezdődik, illetve hozzászólásának ismertetésével foglalkozik, A cikkek  nem mások mint

Rablót és verekedőt fogtak el a csepeli rendőrök

2016.10.21. 01:43 csú

rablot_fogtak_csepeli_rendorok.jpgCsepeli járőrök a Karácsony Sándor utcában vigyáznak a rendre: Varga Gábor Zoltán, Kovács Viktória és Jorcsik Norbert őrmesterek (balról jobbra)

Gyanúsan viselkedő testvérpárt igazoltattak a csepeli járőrök szeptember 30-án. A másnap reggeli eligazításon kiderült, a testvérpár egyik tagja  megvert, a másik ki is rabolt egy 40 éves budapesti férfit. Aznap elfogták őket.

A csepeli HÉV végállomásán italozott egy férfi szeptember 24-én este, amikor négyen mellészegődtek. A három férfi és egy nő egészen addig jó társaságnak bizonyult, amíg a 40 éves férfi becsmérlő megjegyzést nem tett az egyik tévés személyiségre. Az asszony ezt hallva nekiesett, majd az ütlegelésbe és rugdosásba három ismerőse is beszállt. Amikor

Gyerekeket sújt a csepeli egészségügy működési zavara

2016.10.20. 05:59 csú

sztk-ok_1.PNGNem rég tényeket  sorakoztatva közöltük cikkünket, amelyik arról szólt, hogy a csepeli SZTK  (ma Görgey téri szakorvosi rendelőintézet) egyre kevésbé tudja ellátni feladatát. Egyik olvasónk megdöbbentő kiegészítést tett információnkhoz. Október 11-én ezt írta  J.P.I.:

"A csepeli gyermek ortopédia mai napon történt időpontkérésre 2017 január 19.-re tud időpontot adni! Vicces nem?"

Nem vicces, hanem megdöbbentő - szerintünk!. De mit szólnak ehhez a helyi egészségügyi intézmények felelős működtetői, a csepeli önkormányzat  vezetői? Ők mikorra kaptak időpontot?

A megerőszakolt ország spanyolnáthával

2016.10.20. 04:32 csú

ungvary_rudolf.PNGFelgyorsultak az események.

A hatalom totális kiterjesztésének lépései egyre sűrűbben követik egymást. A kormányzat bevándorlás ellenes gyűlöletpropagandája után csak egy hét telt el, és megsemmisítették az ellenzék egyik legjelentősebb napilapját, ráadásul elérhetetlenné téve az online változat összes korábbi cikkét is. Noha már hónapok óta hallani lehetett arról, hogy a Népszabadságot át akarják játszani egy Orbán-közeli tulajdonosnak, de ahhoz képest, hogy ez milyen égbekiáltó brutalitással játszódott le, csak a tehetetlenség vált nyilvánvalóvá.

A kis létszámú, hatástalan tüntetések és a méltatlankodó megnyilatkozások még világosabbá teszik, hogy teljes a kiszolgáltatottság. Minden Orbán ellenes erő eszköztelen.

A magyar demokraták mintha még mindig reménykednének. A népszavazás után is megpróbálták magukat megtéveszteni. Belekapaszkodtak annak jogi érvénytelenségébe, amivel csak azt árulták el, hogy

Kinyílik a bicska ott, ahol mellbevágó a magyarok szegénysége

2016.10.19. 04:24 csú

horvath_gyuszi-5_6.PNGHorváth Gyula Svájci néger címmel írt  publicisztikát. A cikket olvasva, sajnos,  sok csepeli magára ismerhet:

A magyar turista képzelheti magát svájci négernek akkor, ha az alpesi országban jár. A magyarok szegénysége ugyanis annyira mellbevágó ebben az országban, hogy még a legpesszimistább várakozást is felülmúlja. Azt ugyanis gondolhatta volna az utazó, hogy drágaságot talál Svájcban, de azt nem, hogy ez akkora lesz, ami már megalázó. Abban az országban, ahol egy kristály tiszta vízesés hozama másodpercenként meghaladja a húszezer köbmétert, pár kilométerrel odébb, literes pillepalackban miért is kerül a magyar turistának kétezer nyolcszáz forintba (10 CHF) már ép ésszel fel nem fogható. Ez a legkirívóbb, de a legjellemzőbb példa. A svájciak magabiztosak! Tudatában vannak gazdagságuknak és annak is, hogy a turista nem várva-várt jövevény, sokkal inkább nehezen elviselhető nyűg. Jól meglennének ők nélküle is!

Egyszer a világ egy másik oldalán a sivatagban találkoztam arab emberekkel, akik a homoktenger közepén, apró nejlonzacskókba homokot csomagoltak, és azt kínálták vásárlásra az arra járó idegennek. 2 Eurót kértek érte.

Ügyes! Gondolhatta az ember mosolyogva, mert

Kétezer lakásos új városnegyed épül Csepelen - írta az újság 60 éve, miközben a feszültség egyre nőtt

2016.10.18. 05:43 csú

csillagtelepi_hazak.PNGA forradalom előtti napokban egyre nőtt a feszültség az országban. A „szakminiszter” kétségbeesve védte a begyűjtés rendszerét, bár elismerte: változtatásra van szükség. A párt- és állami vezetők Jugoszláviában igyekeztek megbékíteni a korábban általuk szidott Titót. És történt egy máig rejtélyes eset, amikor egy belföldi légi járaton lövöldözés tört ki.

Október 16-án kiéhezett a Szabad Nép a sikerekre: a kommunista pártlap beszámolt arról, hogy a Csepel Autógyárban az előző napon átadták a harmincezredik tehergépkocsit. Szintén a címoldalon írt az újság arról, hogy a Kerepesi úton, Budapest (akkori) legnagyobb lakásépítkezésén elkészült a C-épülettömb. Az október végéig vállalt 350-ből ezzel „újabb 90 kétszobás-hallos, összkomfortos lakás készült el”. Egy másik hírből kiderül: „kétezer lakásos új városnegyed épül Csepelen”, ahol 1956 októberéig 75 lakást adtak át „boldog tulajdonosaiknak”.

Leveszik a Rákosi nevet a miskolci egyetemről

A Tatabányai Szénbányászati Tröszt a második félévre terven felül százezer tonna szén kitermelését vállalta. Ebből 1956. október 15. reggeléig már több mint 23 500 tonnát

Orbán úr! Vigye az én üzenetem is!

2016.10.18. 03:12 csú

kengyelfuto.PNGÜzentünk Brüsszelnek. Ezt állítja nap mint nap az ingyenes kormánylap. De mit üzentünk? Egy nagy semmit! De ha Brüsszel visszaüzen, akkor mi történik?

Én üzenem a miniszterelnöknek, hogy mielőtt elindulna Brüsszelbe felvértezve hamubasült pogácsával, hátán az üzenetekkel teli zsákkal, tarisznyával az oldalán, fakarddal az övében, vegyen mély levegőt és gondolkozzon el egy kicsit! De ha már elindult, akkor aztán

Tüntetés a Népszabadság felfüggesztése és a korrupció ellen

2016.10.17. 08:53 csú

nepszabis_tuntetes-2016-10-16.jpegA Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a korrupció ellen tüntettek vasárnap  délután Budapesten több ezren az LMP, az Együtt és a PM szervezésében. (A Népszava képriportja ITT)

    Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője azt hangsúlyozta: Magyarországon a korrupció nem a kormányzás sajnálatos mellékterméke, hanem "maga a rendszer", a szisztémát pedig mára szinte tökéletesre csiszolták a felügyeleti szervek átalakításával; utóbbiak között megemlítette az ügyészséget, a Nemzeti Választási Bizottságot és az Alkotmánybíróságot.
    A politikus szerint  a kormányzat azért akarja elhallgattatni a civil szervezeteket és a független médiumokat, akik szembesíteni képesek őket a saját hazugságaikkal  mert a kormányoldal virtuális valóságot épít, s ha ez a törekvés sikerrel jár, hermetikusan zárttá tehető a rendszer.
    Hargitai Miklós, a  Népszabadság munkatársa arról beszélt, hogy

Szemfényvesztők dáridója a Csepeli Hírmondó hasábjain

2016.10.17. 05:59 csú

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük, ami benne van, arról véleményt mondunk

kidobol-2_11.jpgRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó október 13-án megjelent 20. számából:

Az érvénytelen és eredménytelen népszavazásból győzelmet hazudók táborához való csatlakozás érdekében szerkesztett lapba egy sor sem fért bele a Népszabadság megszüntetése kapcsán kibontakozó hazai és nemzetközi botrányról, tüntetésről; a szeptember 24-i kőrúti robbantásról; a szeptember 18-án befejeződött XV. paralimpia eseményeiről; az egészségügyi, szociális eredményekről, feszültségekről; a csepeli közélet aktuális eseményeiről, hónapok óta megválaszolatlan kérdéseiről. Kíváncsian várjuk például, mikor kapunk választ arra, hogy a június 16-án Szilvásy György ellen pert vesztett Németh Szilárd kifizette-e már a sértettnek a 350 ezer forintos sérelemdíjat.

A megjelent cikkekkel kapcsolatos véleményünk:

Kövér László testőre Pompejiben, a romok tetején védte a magyar nevet

2016.10.17. 04:35 csú

pompeji.PNGKövér László testőrségének tagja volt az egyik azok közül közül, akik Pompejiben felmásztak egy ókori bazilika romjaira, majd ott pózolva fotókat készítettek, mely miatt eljárás indult ellenük – tudta meg az Átlátszó.

Mi magyarok rettentő aktívak vagyunk a világkultúra megőrzésében. Csak pár szemelvény. 1972. május 21-én a 33 éves Laszlo Toth, magyar származású ausztrál geológus „Én vagyok Jézus, feltámadtam!” kiáltással rontott rá Michelangelo márványszobrára, a római Pietára. A szobor kezét letörte. Vagy nézzük csak az okos

Betörtek Sándor Mária otthonába, felforgatták a lakást az iratokért

2016.10.16. 05:57 csú

sandor_maria_betores_utan.jpgMialatt Sándor Mária a Magyarországért Mozgalom országjárása keretében lakossági fórumot tartott Pécsett, ismeretlen tettesek betörtek budapesti otthonába. A tettesek személyes tárgyakat, adathordozókat, számítógépeket, jegyzeteket tulajdonítottak el - értesült a Sztárklikk.

Péntek este került megrendezésre a Magyarországért Mozgalom országjárásának második lakossági fóruma. A civileket összefogó ernyőszervezet rendezvényén kezdetben úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben lesz. A szép számmal összesereglett közönség többek között Mendrey László, Tóth Zoltán, Sulyok Blanka, Ráday Mihály, Dalos Péter és Sándor Mária előadását hallgathatta.

Miközben a fekete ruhás nővér a záróbeszédét tartotta, férjétől érkezett a hír: nagy baj történt. Ismeretlen tettesek behatoltak otthonukba, és

Lopják a szabadságunk! Repüljenek! Tüntetés ma délután a Belvárosban

2016.10.16. 04:44 csú

lopjak_a_szabadsagunk_nepszabis_1.PNGA demonstráció szervezőinek felhívása:

Elegünk van abból, hogy Orbán Viktor a bandájával együtt szétlopja az országunkat!

Olyanok állunk most össze vasárnap egy tüntetésre, akik a korrupció, az igazságtalanságok ellen keményen és kitartóan fellépünk. Felszólal: Hargitai Miklós (Népszabadság), Jávor Benedek (Párbeszéd), Hadházy Ákos (Lehet Más a Politika) és Juhász Péter (Együtt).

Azt látjuk, hogy

Nobel-díjas költő dala csepeli publicista fordításában

2016.10.16. 03:48 csú

Bob Dylan: Az Isten a mi oldalunkon (With God On Our Side) Kalocsai Imre fordítása


Az én nevem semmi, csak eszköz csupán.
Még Közép Nyugatról kerültem tovább.
Ott neveltek arra, mi ahol élünk,
Ott a törvényünk, földünk, ott az Istenünk.