Facebook

Megvan a véleményük

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Orbán Viktor szégyelli, hogy a Fidesz elnöke, de Csepelen a levelével házaltatja helyi fullajtárjait

2016.09.27. 05:59 csú

babjatekos.PNGTegnap ismét levelet kaptam. Most nem a posta, egy pártaktivista vagy egy önkormányzati köztisztviselő/közalkalmazott/ fullajtár hozta, jegyzékkel(!), tollal(!) a kezében. Azt hittem összeírásról értesítenek, de a szomszédot, aki szerint fideszes aktivista volt, megkérdezte, hogy elmegy-e, s mire fog szavazni. Majd a válasz után írt valamit a jegyzékre! Lehet, hogy mégis összeíró volt a „postás”?  

A boríték nélküli, kiváló minőségű papírra írt levélben egyébként országunk nagy levelezője, Orbán Viktor, a Kedves Vezető, a nagy bábjátékos kéri, népszavazzak. Valószínű azonban, hogy most már elfogyott a közel 10 milliárdos kampánypénze, mert levelét már nem ő „fizette”. A levél alján lévő apró betűk szerint a felelős kiadó, aki általában fizetni szokott, most a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség. Gondolom nekik is van pár milliárdjuk, amiből finanszírozni tudták Magyarország miniszterelnökének újabb levelét, bár lehet, hogy a túlárazott közbeszerzésekből nekik is juttatottakból oldották meg a feladatot. Akkor már csak egy kérdés maradt a formai problémák sorában megválaszolatlan: miért nem írta oda neve alá a miniszterelnök, hogy egyben a Fidesz elnöke is? Talán szégyelli?

tovább »

A gyáva Borbély Lénárd nem válaszol Takács Mónika nyílt levelére?

2016.09.27. 05:07 csú

borbely_lenard_es_takacs_monika.pngCsepel polgármestere a mai napig nem válaszolt a szocialisták önkormányzati képviselőjének nyílt levelére. Borbély Lénárd válaszát, annak megszületése után szívesen közöljük. Addig is: Takács Mónika nyílt levelét változtatás nélkül adjuk közre:

Nyílt levél Borbély Lénárd csepeli polgármesterhez

Tisztelt Borbély Lénárd!
Az Ön által vezetett XXI. kerületben az Ön két fideszes alpolgármestere indítványt nyújtott be, amely kilátásba helyezi a kerületi bérlakások bérlőinek kilakoltatását a lakásokból abban az esetben, ha az október 2-i népszavazás eredménytelen lesz.

A csepeli képviselőtestület fideszes többsége el is fogadta Ábel Attila és Morovik Attila indítványát. Önök tehát fenyegetőznek, miközben nyilvánvaló, hogy a népszavazás nem lesz hatással a bérleti jogokra, a bérleti szerződéseket a referendumra hivatkozva nem lehet felmondani.

Polgármester úr!

Önök átléptek egy határt, vagy ha úgy tetszik, a politikai kultúra legalsó fokára léptek. A javaslat elfogadásával azonban

Lőporos hangulat, bujkál a volt CBA-cég vezetése a dolgozók elől

2016.09.27. 03:24 csú

cba_paloc.jpgMár megint azok vannak kétségek között, akik  tisztességesen dolgoztak. Azt sem tudják, mikor kapják meg a bérüket

„Hol van a fizetésünk?!" – firtatták legtöbben azon a fórumon, amit a bezárt, majd csődöt jelentett Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóinak tartott Salgótarjánban a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). a cég csődöt jelentett, így a majdani csődgondnok fogja megállapítani, hogy maradt-e a cégnek – a CBA volt észak-magyarországi regionális központjának – annyi pénze, amiből kifizethetnék a cirka 1300 dolgozó elmaradt bérét.

A salgótarjáni fő téri szakszervezeti székházba úgy százan jöhettek el, nemcsak a környékről, Hevesről is érkeztek résztvevők – tudtuk meg Demeter László BAZ megyei titkártól. A hangulat lőporfüstös volt.  „Hol van a fizetésünk?!" – firtatták legtöbben, volt, aki a tájékoztató után azt indítványozta, hogy menjenek tüntetni a Palóc Kft. a tarjáni ipari parkban lévő központjához,

Molnár Zsolt: nem valószínűsíthető a dzsihadista motiváció, Kósa Lajos: a pánikkeltésnek nincs helye

2016.09.26. 10:57 csú

terez_robbantas_molnar_zsolt_es_kosa_lajos.PNGA jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető a fővárosi Teréz körúton szombaton történt robbantással kapcsolatban - közölte Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten.

    Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság zárt ülését követően újságíróknak azt mondta: a robbantás motivációjáról keveset tudni jelenleg, a nyomozás zajlik, a jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista háttérmotiváció nem valószínűsíthető. A jelek szerint a két rendőr vagy a rendőrség volt a célpont, azonban a motivációról biztosat keveset tudni - nyomatékosította.
    Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke azt hangsúlyozta: a robbantásról szóló meghallgatás egyetlen dolgot rögzített, hogy az interneten és a médiában megjelent feltételezéseknek nincs valós alapjuk. A pánikkeltésnek helye nincs - szögezte le. (MTI)

 

Csepeliek üzentek a csepeli HÉV csepeli megszüntetőinek

2016.09.26. 05:59 csú

borbely-abel-morovik_2014-tol_1.PNGMeghallják a csepeliek véleményét, üzenetét a csepeli HÉV megszüntetői? Vagy azt gondolják, hogy a migráncsozásukkal erről és sok más fontos csepeli eseményről elterelhetik a figyelmet?

Nagy vitát váltott ki a szeptember 12-én megjelent, a Ki szünteti meg a csepeli HÉV megszüntetőinek hazudozását? című kis írásom. Eddig 45 komment érkezett hozzá, ami számomra azt mutatja, hogy a csepeli internetezőket, s valószínűleg a kerületiek jelentős részét is érdekli a HÉV sorsának alakulása.

Nem vagyok közlekedési szakember. Sok városfejlesztési, közlekedési cikket olvastam ugyan, és a téma, mármint a csepeli HÉV „lecserélése” villamosra, másfél éve történt felvetődése óta számos, HÉV-vel foglalkozó cikket, véleményt, s a körülöttük kialakult társadalmi- és média vitát is figyelemmel kísértem. A csepeliek.blog.hu hasábjain közölt írásaimban mindig a csepeli HÉV megtartása és korszerűsítése mellett foglaltam állást. Véleményem a hozzászólások elolvasása után sem változott, mégis fontosnak tartom, hogy reagáljak az olvasói megjegyzésekre. Csak néhány, az észrevételek kapcsán felmerült gondolatot vázolok fel:

Beszakadt úttest Csepelen, a Kossuth Lajos utca 43-45 mögötti parkolóban

2016.09.26. 04:24 csú

figyelem-x1b_5.jpgOlvasónk írja: 

Szeretném tudni azt senki sem veszi észre, hogy a Kossuth Lajos 43-45 mögötti parkolóba ( ami az Ady Endre úttal párhuzamos) már évek óta be van szakadva az úttest. Senki sem vette a bátorságot, hogy bejelentse és megcsinálják?Senkinek nem tűnik fel ,csak akkor ha csinálnak valamit ha már baleset történik,Milyen világban élünk, hogy mindig másra várunk. (Forrás: Facebook)

Kotorászás és kábítás kijózanítással

2016.09.26. 03:02 csú

aremeles-1_uzemanyag.PNGKaptunk megint egy tockost. Vagy sallert, vagy tudom is én mi a legjobb szó, amivel szeretett miniszterelnökünk fegyelmez minket, hogy nyissuk ki a bugyellárist és fizessünk.

Igen, fizessünk többet a benzinért, meg a gázolajért, mert kellenek a milliárdok abba a kasszába, ahonnan ő számolatlanul emeltet ki gazdasági miniszterével milliócskákat, ha pénz kell valamelyik fociklubnak, stadionnak, kisvasútnak. Ez még csak rendjén volna, hiszen nála van az ország kulcsa. De az a baj, hogy nem csak ő jár rá a kasszára. A kedvenc bankára is könyékig nyúlkál benne, aki ahelyett, hogy az MNB nyereségét betenné a nagy kalapba (ahol a helye volna), hogy most ne nekünk keljen fizetni, százmilliárdokat „privatizál” onnan.

Kotorásznak ott persze mások is. Vannak, akik

Robbanás volt éjszaka egy Teréz körúti üzlethelyiségben

2016.09.25. 09:39 csú

terezkoruti_robbanas-1.jpgSzombat éjjel 11 óra előtt egy használaton kívüli üzlethelyiségnél történt a robbanás. Két rendőr súlyosan megsérült, egyikük, egy nő a nyakán. A környék házait és szórakozóhelyeit kiürítették. A rendőrég a robbanás okainak felderítéséhez a lakosság segítségét kéri. A legfrissebb információk ITT OLVASHATÓK 

Részletek:

"Feneketlen gyűlölet a rohadt, mocskos, komcsi szélerőművek ellen"

2016.09.25. 03:18 csú

szeleromu-2.PNGNem tudom, valakinek a Fideszből most épp elgurult vagy épp meglett a napi adagja, talán pont Juncker újabb, „mindenki hozzon magával egy migránst"-leveléből pillantott fel a néplimuzin hátsó ülésén, amikor elibé tornyosult egy szerencsétlen szélkerék. Csak úgy kelepelgetett körbe-körbe a nagy, huhogó gólem, nyegle nyugatias modernségével beszennyezve a színes PET-palackoktól tarkálló szűzi magyar tájképet.

Soros György és Angela Merkel állítólag ezeket úgy állította be, hogy szinte észrevétlen infrahangokon azt sugdossák a fülünkbe, „gyertek, migránsok", „szeretünk, migránsok". De a mi fülünk átlát a szitán, mi a chemtrailfelhőből is kiszűrjük a besugárzást. Hű sofőrünket így satufékre utasítván kiszálltunk az autó­pálya közepén, lovagi elhivatottsággal szembenéztünk a szélkerékkel, álltuk gonosz tekintetét, és nem ijedtünk meg migránshívogató, anyáinkat, gyermekeinket fenyegető hadonászásától.

Ezeknek annyi, döntötte el a

Az Orbán-kormány emberei lesznek a közigazgatási bíróságok tagjai

2016.09.25. 02:34 csú

 

Kifordított világ: Sok disznó ludat győz

 

kalocsai_imre-2016-09-05-b_1.jpg

Kalocsai Imre karikatúrája

Horváth Gyula: Sztrájk

2016.09.24. 05:59 csú

sztrajk-lefujva.pngSzeptember 14-én sztrájkoltak az önkormányzatokban dolgozók Magyarországon!
Már ahol mertek!
Csepelen nem mertek!
Pedig lenne nekik miért! Mert a fizetésük nem magasabb a többiekénél, sőt!
Fizetésemelés nem, de csökkentés annál több volt.
Minden pluszjuttatásukat elvonták, jövedelmüket csökkentették.
Korábbi kedvezményeiket megkurtították, önállóságukat megszüntették, és stabil munkahelyi státusukat megsemmisítették.

Míg korábban egy önkormányzati dolgozó gyakorlatilag a munkahelyéről elmozdíthatatlan volt, 2010 után indoklás nélkül kirúgható!  És élnek is ezzel a lehetőséggel a Fidesz radikálisai. Kirúgtak, és kirúgnak mindenkit, aki nem úgy ugrál, ahogy ők fütyülnek. Már a lojalitás kevés, - és mint egy rendes diktatúrában - náluk is a politikai megbízhatóság vált a személyzeti munkájuk

Mi és ki maradt ki egy hírből?

2016.09.24. 04:24 csú

gulyas_erika_4.PNGÖmlik ránk az állami média összes összefércelt műhelyéből a kormányzati idegengyűlölet, naponta akár századszor is meghallgathatjuk a népszavazásra mozgósító, szétküldött szöveget országos fideszesek, de járási no name urak szájából is.

Pontosan tudhatjuk, hogy a Fidesz szerint épp a karácsonyfák alá kapjuk meg a kötelező betelepítést, vagy hogy az itthon jól ismert belgiumi Professzorok Baráti Köre is beszállt a kampányba, netán, hogy a nagyhírű Migrációkutató Intézet szerint a német kancellár belebukott a menekültkérdésbe.

Csak az utóbbi három napban 42 hírt adott ki a nemzeti távirati iroda a bevándorlás rémes következményeiről és a mindent megoldó kvótareferendumról, fotósaik Röszkétől Tompáig örökítették meg a neves fellépőket.

Az MTI becsületére legyen mondva, a több tucat hír között beszámolt arról is, hogy az MSZP konferenciát rendezett biztonságpolitikai alapkérdésekről. A szép, terjedelmes írásban a rendezvény hat előadója közül ötöt idézett is a szerző. A hatodikat nem, így aztán még a vájtfülű

Általános támadás!

2016.09.24. 02:43 csú

Újsághír:Országszerte közmunkásokat toboroznak a katonasághozkalocsai_imre-2016-09-05-a.jpg

Kalocsai Imre karikatúrája

 

Németh Szilárdnak pajtás volt Kádár János a csepeli migráncsozásnál

2016.09.23. 05:59 csú

nemeth_szilard_migrancsozik.PNGNémeth Szilárd Fidesz alelnök pajtás homlokán két dudor jelent meg és belevörösödött a migráncsozásba, kijelentette: „azért jöttünk össze, hogy kicsit felhergeljük magunkat”

Kellett a telt ház látványa Csepelen is. A helyi Fidesz nem akart lemaradni a többi hasonló szeánsztól, a biztonság kedvéért ezért a kerületvezetők migráncsozó összeborulását nem a szokásos, a nagyságrendekkel tágasabb, sokkal több néző befogadására alkalmas  Királyerdei Művelődési Ház színháztermében, hanem a Rákóczi kerti Közösségi Házban tartották meg szerda este az elhíresült képviselő-testületi ülés után. A meghívóban jelzettekhez képest nagy meglepetés várta az egybegyűlteket: megjelent Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke ( Csepel leszavazott képviselő-jelöltje és sok  más funkció tulajdonosa) is. Gera Márton, a  Magyar Narancs tudósítója Apokalipszis a csepeli lakossági fórumon címmel így számolt be a fejleményekről:

Verik az utast, lubickolnak a joghézagban

2016.09.23. 02:34 csú

taxisok-2016-01-18_1.PNGA hírek szerint a zuglói utas verés kapcsán már 14 taxist gyanúsítanak a hatóságok, ellenük önbíráskodás miatt folytatnak eljárást. Jól tetszik érteni: azért vizsgálódik a rendőrség, mert 3-4 sofőr rugdalt egy földön fekvő amerikai utast, a többiek meg nézték.

Teljesen életszerű a taxisok védekezése: ki akarták rabolni a kollégájukat, elvették a telefonját, fizetés nélkül próbáltak elszaladni, és így tovább. A bulinegyedben ült be az amerikai pár a kocsiba, amelyiknek az órája igen serényen ketyegett, ezer forintonként ugrott egy-egyet. Ezt valahogyan nem tolerálták az utasok, ki akartak szállni,

Ábel Attila csepeli alpolgármester dobogós lehet az országos hülyeségversenyben

2016.09.22. 13:54 csú

abel_attila_a_hir_tv_felvetelen-migrancsozas.PNGCsepel alpolgármestere. csak ámul, hogy az ellenzék visszaszól neki. Nehéz napja volt szerdán Ábel Attilának. Rendkívüli állapotot még nem hirdethetett Csepelen és magán kívül másokat is meg kellett hallgatnia

 A csepeli alpolgármestert megcáfolta Simicskó István  A honvédelmi miniszter szerint önkormányzati vagy állami ingatlanok nem jöhetnek szóba a menekültek elhelyezésénél, Csepelen viszont, éppen ettől tartva, saját büdzséből is kampányt indít az önkormányzat a kvóták ellen.

A Hír TV tudósítása szerint Ábel Attila a csepeli Fidesz elnöke, Csepel alpolgármesterétől többek között a következő veretes szavak hangzottak el tegnap este a képviselő-testület lóhalálában összehívott rendkívüli ülésén: 

Fenyegetés, közösség elleni izgatás a csepeli önkormányzatnál?

2016.09.22. 05:59 csú

kerdojel-mas-255_8.pngAz MSZP csepeli önkormányzati képviselőcsoportja a tegnap esti rendkívüli képviselő-testületi ülés után "Fejezze be a Fidesz a csepeli családok fenyegetését!" címmel közleményt adott ki. Ebben ezt írják:

"Közel 1500 családot fenyeget a Fidesz Csepelen azért, mert fél az okafogyott népszavazása eredménytelenségétől. Nem tudjuk, hova bír még süllyedni a Fidesz, de abban biztosak vagyunk, hogy ez már az a mélység, amitől minden demokratának felfordul a gyomra.
Két csepeli fideszes alpolgármester, Ábel Attila és Morovik Attila képviselői indítványt nyújtott be, amely kilátásba helyezi a kerületi bérlakások bérlőinek kirakását az önkormányzati lakásokból abban az esetben, ha az október 2-i népszavazás nem lesz eredményes. Vagyis azokból a lakásokból, amelyekben bérleti szerződés alapján laknak, és fizetik a 2010 óta többször megemelt bérleti díjat.

Amíg a Fidesz Csepelen riogatja az önkormányzati lakások bérlőit és törvénytelenül közpénzből készül kampányhadjárat alá vonni őket, addig

Iparosított őrület, fokozott aljasság

2016.09.22. 04:24 csú

retteges.PNGAz őrületipart sikerült úgy felpörgetni idehaza, hogy a közbeszéd meghatározó témája már az ismeretlen migráns esete Magyarországgal.

Felfoghatatlan, hogy a Fidesz mennyire határtalan energiával dolgozik a rettegés fokozásán. Most éppen Somogy megyei falvakban beszélnek arról, összeírják az üres ingatlanokat, hogy ha az Európai Unió végül migránsokat telepít Magyarországra, elhelyezhessék őket. A kistelepüléseken pedig valóban sokan tartanak attól, hogy ­Juncker bizottsági elnök és tettestársai afgánokat, szíreket, eritreaiakat küldenek Dél-Magyarországra.

A híresztelést érdemes lenne kiegészíteni azzal, hogy az EU kerítéssel körbe is veszi majd a kiválasztott falvakat, mert máshogy képtelenség elérni, hogy a migránsok ne menekülhessenek el a kijelölt területről.

Visszataszító, ahogy a Fidesz halad az útján, ahogy tágítja az aljasság fogalmi kereteit. Pél­dául a minap Lázár János is megerősítette, a segélyek is veszélybe kerülhetnek a migránsok miatt. Múlt vasárnap Csepelen már ezt visszhangozta Borbélly Lénárd csepeli fideszes polgármester másik két elvbarátjával, Ríz Leventével és Ughy Attilával, a XVII, illetve a XVIII. kerület kormánypárti polgármesterével együtt.

Nem nagyon tudunk elképzelni annál förtelmesebbet, mint hogy az elesettek, a szegények egzisztenciális szorongását, tehetetlenségét használják ki. Társadalmi csoportokat fordítanak egymással szembe csak azért, hogy

Hazudik, fél és felháborító döntésre készül ma a csepeli fideszes vezetés

2016.09.21. 05:59 csú

penzcsapbol_omlik_a_penz.pngA tegnap délelőtt összehívott mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen egy, állítólag magas szintről érkező körlevéltől felbuzdulva, a megfelelési kényszertől vezérelve önkormányzati határozattal akarják a csepeliek részvételét növelni az október 2-ai népszavazáson. 

A két alpolgármester által jegyzett katyvaszba sok minden belefért. Helyet kaptak benne Soros György, az illegális bevándorlók kényszerbetelepítését szorgalmazó ismeretlen európai „döntéshozói”, akik „százezreket” akarnak hazánkba telepíteni, az illegális befogadókat önkormányzati lakásokba költöztető „sok hely”, stb. S végül a legnagyobb hazugság: „Csepelen 1475 önkormányzati lakás van: uniós kvóta alapján ezek lakóit is utcára tehetik, helyükre pedig illegális határátlépőket költöztethetnek.”

Tessék már megmondani alpolgármester urak, milyen EU-s döntés vagy magyar törvény alapján lehetne ezt megtenni? Tényleg megéri Önöknek ekkorát hazudni? Vagy csak meg akarnak felelni az elvárásoknak, mert ha Csepel nem teljesíti a kvótát, akkor 2019-ben nem jelöli Önöket Orbán Viktor, a Kedves Vezető?

A határozati javaslatban a következők is olvashatók:

A velünk élő gyűlöletről két mai csepeli hecckampány elé

2016.09.21. 04:24 csú

gondolkodo_ledontese_1.PNGA most kiszabadított szellem  dolga végeztével október harmadikán nem fog visszahúzódni a palackba. Az emberben felpiszkált ragadozó újabb prédát keres! És talál...

A csepeli fideszes városvezetés  szócsövében óriáshirdetés adja tudtul, hogy ma este a "kényszerbetelepítés elleni népszavazás" lesz a témája a Rákóczi kertben tartandó lakossági fórumként álcázott hecckampánynak Ezt egy másik, csaknem kendőzetlen hecckampány, a fidezses városvezetés képviselő-testületi ülés előzi meg, amely mi másról mint a migráncsozásról és a lejáratott népszavazásról szól. A közönséghez, hozzájuk, nekik szól a most következő írás, amit minden gondolkodó csepelinek a figyelmébe ajánlunk:

Nagy-Britanniában verik a lengyeleket!  Abban az EU-tagállamban verik, ahol elsőként vált hivatalos, az összetett sorskérdésekre egyszerű választ kínáló kényszerű kormányprogrammá az idegengyűlölet –, de téved, aki azt gondolja, hogy ennyivel megússzuk. A határainkon kívül tartózkodó magyarokon is csattanhat az a gyűlölet ezernyi szálából  font ostor.  Egy ország élete nem épülhet tartósan a gyűlölködésre, mi viszont éppen egy olyan korszak felé tartunk, ahol az ellenséges indulat polgárjogot nyer, követelménnyé válik, és

Rendkívüli állapot lesz Csepelen?

2016.09.20. 15:58 csú

borbely-abel-morovik_2014-tol_1.PNGTeljes, általános és totális zaklatást ígér a csepelieknek a Fidesz. Teljesíteni fogják. A kormánypárt csepeli szervezete azt akarja, hogy a fideszes vezetésű helyi önkormányzat - idézzük - :"minden rendelkezésre álló eszköz, így különösen közvetlen megkereséssel,  írásban, telefonon, illetve egyéb közvetlen módon, az önkormányzat lapjában és honlapján közzététellel" mozgósítsa a kerület lakóit az október másodikai félkvótás népszavazásra. 

Ezt az agyrémet a Fidesz nem a saját pénzéből, a képviselői busás jövedelméből, hanem közpénzből, vagyis az önök zsebébe nyúlva akarja megvalósítani. A szó valódi értelmében gombnyomásra működik a zaklató gépezet. Holnap, vagyis szerdán délután fél hatra e rendkívüli őrületet rendkívüli képviselő-testületi ülésen akarják jóvá hagyatni saját magukkal. 

Csepel mai vezetői mostanában már nem is tartanak normális testületi ülést, a szerdai - sorrendben - a negyedik rendkívüli képviselő-testületi ülés, amit Borbély Lénárd polgármester áldásával tartanak meg. Ez már tényleg olyan mint a rendkívüli állapot. Kijárási tilalom  nincs, az autókat, az ingatlanokat egyelőre nem foglalták le, de a folyamat végét még nem látjuk...

anzágo