Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

szeptember 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Gyanús ingatlanügylethez kér áldást Csepel polgármestere?

2017.09.22. 05:57 csú

gorgey_csiko_setanyi_iskola.jpg

Mi lesz ebből? Valamikor iskola volt a Csikó sétányon. Rom lett. Most Fidesz-üzletet és választási kampány-tölteléket hoznak össze belőle közpénzen Csepel városvezetői? 

Rendkívüli testületi ülést hívott össze ma reggel 9 órára Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere. (A  közélet iránt érdeklődő csepeliek többsége ilyenkor dolgozik.) A Csikó sétányon található volt általános iskola ingatlanjának megvásárlása lesz napirenden. Bár a polgármester és a helyi Fidesz-média hajléktalan- és menekültszállással riogatja az embereket, valószínűleg sokkal érdekesebb annak a Pércsi 37 Kft.-nek a tulajdonosi háttere és kapcsolatai, amelytől meg akarják vásárolni az ingatlant.

tovább »

Orbán nem fél a fiataloktól. Retteg tőlük

2017.09.22. 03:21 csú

karafiath_orsolya-255.pngCélja: bekerülni a Diktátorok Exkluzív Körébe.

Mit csinál, aki fél?

Ha kellőképpen intelligens, megpróbál szembenézni a problémával, és igyekszik megoldani azt.

Mit csinál, aki retteg?

Azon nemritkán debilizáló szorongás vesz erőt, csapkod és kapkod, a primitív, ősi megoldási módokat kapja elő, nekimegy mindennek, stratégia nélkül, fejjel rohan a falnak.

Aki nem képes jól kezelni a félelmét és az indulatait, az bűnbakot keres, másra mutogat, a maga oldalát nem figyelve mar abba, aki hibás vagy hibásnak tűnik. Az ilyen elszeparálódik, és így, elkülönülve duzzasztja az egóját, pumpálja a hamis öntudatát, ami a rettegett külső erő árnyékában a gyűlölettel táplálkozik.

Csak és kizárólag frontvonalakban gondolkodik, és a szövetségeseit is a hasonszőrűek köréből

Csepel megússza? Leállítják a Galvani híd tervezését! Az Abertfalvai hídra volna szüksége a szigetnek

2017.09.21. 05:59 csú

galvani_hid_albertfalvai_hid_-nyomvonalterv_iho.jpgPesterzsébet, Csepel és Budafok központjainak NEM A GALVANI HÍDRA, hanem az ALBERTFALVAI HÍDRA van szüksége, annak érdekében, hogy Budapest déli kerületeinek intergrációja, együttműködése erősödjön. Bizonyára bonyolultabb dolog az Albertfalvai-hídhoz kapcsolódó hálózat kialakítása, mint a senkiföldjén a Galvani híddal jó nagy kapacitásokat létrehozni. - Részlet egy korábbi szakmai tanulmányból, amit eddig figyelmen kívül hagytak, de most váratlanul TÖRTÉNT VALAMI:

Tenczer Gábor, az index.hu hírportálon erről így számolt be: "A kormánybiztossal közösen felszólítottuk a Galvani hidat és kapcsolódó útrendszerét építtető céget, hogy állítsa le a beruházás előkészítését" - mondta Tarlós István főpolgármester a tegnapi sajtótájékoztatóján. A tervezett Illatos úti levezetés ugyanis hátrányosan befolyásolja a fővárosi településszerkezetet és a fejlesztési lehetőségeket.

Tarlós elmondta, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. nem vette figyelembe a főváros településszerkezeti tervét, ami szerint

Ki tudja, hova lett a cél?

2017.09.21. 01:42 csú

Kötelező lesz a diákoknak a lövészet, de gondolkodni, kérdezni még lehet célról, egy intézkedés értelmetlenségérőlkalocsai_imre_loveszet_1.jpg

Kalocsai Imre karikatúrája

Horváth Gyula: A bűnbak

2017.09.20. 05:52 csú

horvath_gyuszi-5_12.PNGA múltkor elég epés tollal írtam arról, hogy Borbély Lénárd a Magyar Hírlapnak nyilatkozva „állatorvosi lónak” minősítette Csepelt. Ez a kijelentés a gyakorlatlan, a rábízott feladatokról kevés tudással rendelkező ideges vezető tipikus baklövése volt! Erre mondják: ilyenből 12 egy tucat! Az elszólás nem is érdemel több szót. Sokkal inkább az, hogy miképpen juthatott a harmincas éveiben járó fiatal polgármester idáig?

A sértő megjegyzés alapja természetesen egyéniségében van!
Atyai tisztelettel csodálja Németh Szilárdot! Ő volt az, aki „embert” (sikert, pénzt, kocsit, ruhát) kreált belőle! Ezért Borbély ideológiájává vált Németh Szilárd csodálata. (Ebben vannak vetélytársai. Elsők között például Ábel Attila!) A mentort pedig úgy lehet szolgálni, úgy nem lehet a pixiséből kiesni, hogy a hálát és a feltétlen alázatot és a szolgálókészséget nap, mint nap a mentor tudomására hozzák. Mégpedig úgy, hogy a (fideszes) vetélytársak utol ne érjék, vagy meg ne előzhessék az alázatban! Mert van ám feltörekvő, és jelentkező bőven! A hízelgés, alázat egyik módja az, ha Németh Szilárd ellenfeleit, bírálóit a lehető legkegyetlenebb módon támadják. Nem az számít, hogy vádjaik igazak legyenek, hanem csak az fontos, hogy a korábbinál nagyobbak, a főnöknek tetszőek, és mértéket nem ismerően gyalázkodók legyenek. Az objektivitást, az ellenfél valós törekvéseinek megismerését egyáltalán nem tartják fontosnak. Egyfelöl meghamisítják a

Zavargás leckéket vennék!

2017.09.20. 03:54 csú

lendvai_ildiko_jo.jpgMuszáj lesz megtanulnom zavarogni. Vagy zavargani – tessék, még azt sem tudom, hogy mondják helyesen. Ebből is látszik, hogy korrepetálásra van szükségem ebből a szaktárgyból. Mármint erőszak-tárgyból, mert a szimpla zavargás nem jó, erőszakos zavargókra van szükség. Honleányi kötelességem, hogy segítsek, a kormány kért meg rá. Ha nem is direkten, de ráutaló magatartás formájában. Világossá tette, hogy nem hagyhatom hazugságban. Megígérte, hogy ősszel erőszakos zavargások lesznek, már itt járunk szeptember derekán, és sehol semmi. Nem lehet a kormányt pácban hagyni, mikor annyit tett már értünk. Részemről készen állok, az életkor nem adhat felmentést, pláne most, hogy Vona Gábor a nyugdíjasokra is rátört. Ez lehet a munkamegosztás: a baloldal a nemzetre, ő meg a nyugdíjasokra. Egy megsértett idős hölgy egy vidéki városban máris példát mutatott a nemzeti önvédelemre, és a Vona által megalázott kerekes bevásárló szatyrában nemzeti színű szalagos koszorúval vonult fel 50 társával együtt.

Csak az a baj, hogy ez még mindig nem zavargás, a kormány oldalán különben sem lehet zavarogni - a Békemenet

Csepelen miből lehetne arany kacsalábon forgó tüdőszűrőt építeni?

2017.09.19. 05:57 csú

tudogondozos_sorozat-2017-03-09-rol_3.pngCsepel (egyik) szégyene

Siránkozik Borbély Lénárd! Ez a fránya ellenzék - akit a 2014-es mandátumátadásnál Németh Szilárd úgy cuzámen lekommunistázott – nem értékeli a polgármester nagyságos erőfeszítéseit. Nem hiszi, - ha megígérte a kampányban, hogy felújítja a tüdőszűrőt - akkor meg is teszi! Némelyek ezek közül a polgármester számára érthetetlenül még aláírást is gyűjtenek, hitetlenségük bizonyítására.

Ez a jellemzően fideszes magatartás!  Az arcátlanság magasiskolája!  Belehazudni az emberek szemébe és amikor lebukik, a másikra mutogatni.

A választási kampányban mit ígért Borbély, azt már

Orosz rulettet játszik az emberekkel az Orbán-kormány

2017.09.19. 02:42 csú

kemenyseprok_munkaban.jpegA kéményseprők vészjelzéseket adnak, de kénytelenek meghajolni a kormányzati akarat előtt, pedig...

Óriási kockázatot vállal az Orbán-kormány a kéményseprőipari tevékenységet szabályozó kormányrendelet előírásainak lazításával. A korábbi szigorú előírásokkal ellentétben ugyanis a fűtési rendszer úgy is beüzemeltethető, hogy azt nem ellenőrizte és vette át senki. Ráadásul egy tavaly júliusi jogszabálymódosítás szerint gáztüzelésű kazánok esetében csak kétévente kötelező a kémények és a hálózat ellenőrzése.

Csúfos dolgok történtek jobbágyokkal a Szigeti Kiskirályságban

2017.09.18. 05:59 csú

csepel_ujabb_cimere_lo_nelkul.pngEste ültem a megszokott korcsmában, egy kupa bor és a pislákoló gyertyaláng mellett múlattam az időt. Egyszer csak feltárul a korcsma ajtaja és belép rajta rég nem látott cimborám. Felderült az arcom, de lelkesedésem rögtön lelohadt, amikor megláttam a felém közelítő atyafi ábrázatát. Az arca olyan komor volt mint akit a guta rögtön megüt. A járása mint a komor bikáé. 

Odaért a tölgyfa asztalhoz, s úgy rogyott le a nehéz székre mint akit mázsás malomkő nyomaszt. Még a föld is belérengett. Hát ennek meg mi baja van- gondoltam. A válaszra

Bekopogtattak a Munkásotthonért

2017.09.18. 01:32 csú

Mit bír ki Csepelen az Árpád utcai ostromlott vár?kalocsai_imre_faltoro.jpg

Kalocsai Imre karikatúrája

A csepeliek pénzéből fizettette ki a fideszes közvéleménykutatást Borbély Lénárd

2017.09.17. 05:07 csú

penzcsapbol_omlik_a_penz_2.pngA csepelhirek.blog.hu írja:

Ha emlékeznek még olvasóink, akkor májusban jeleztük, hogy olvasóink beszámolói alapján pártpolitikai kérdéseket felvonultató közvéleménykutatás zajlik Csepelen. A KÓD Kft nevében hívták a csepelieket, és a beszámolók szerint a kérdések részben a Fidesz által folytatott Soros György elleni politikai kampányra, részben a helyi politikusok, főleg a 2014-es választásokat Csepelen megnyerő dr. Szabó Szabolcs, valamint a 2014-es választásokon megbukott Németh Szilárd megítélésére vonatkoznak. Magyarul egyértelműen a Fidesz politikáját segítő véleménykutatás zajlott. Ezzel alapvetően nem is lenne baj, ha a Fidesz maga fizette volna, vagy éppen a saját zsebükből készíttették volna. De nem ez történt. Munkatársunk a Csepeli Önkormányzat szerződései között megtalálta a KÓD Kft-ve kötött szerződést. E szerint a KÓD Kft. 2017. május 31-ig kell elvégezni egy 1000 fős mintára épülő közvéleménykutatást, melynek a díja 2.500.000 forint + ÁFA, vagyis 3.175.000 forint.

Megjegyzés: májusi írásunkban a felmérés költségét a minta nagyságától függően 2-10 millió forint körüli összegben határoztuk meg, így a most megtalált szerződésben szereplő 3,175 millió forint alapján jó volt a becslésünk. Arra akkor nem gondoltunk, hogy ezt a csepeli adófizetők pénzéből rendezik.

Persze ilyen kutatást végeztetni az önkormányzat pénzén nem lehetne, így

Kósa Lajos dilemmája

2017.09.17. 01:11 csú

A Fidesz-frakció leköszönő elnökét, a jövendőbeli tárca nélküli minisztert megkérdezték, kinek a fejéből pattant ki a legújabb - Soros Györgyöt démonizáló - nemzeti konzultáció ötlete. Kósa Lajos válaszában többek között azt mondta, az sem tudható, hogy ki találta fel a kereket vagy a tüzet, és mégis van kerék meg tűz...Kalocsai Imre csepeli karikaturistának erről jutott eszébe:kalocsai_imre_kosa_dilemaja.jpg

Kalocsai Imre karikatúrája

Csepel mai városvezetői elherdálják Csepel kulturális örökségét

2017.09.16. 05:59 csú

borbely-morovik-abel_vezerkar_2014-tol.PNGA 2010-es választások óta nem sok jót tettek a csepeli kultúra területén. A művelődési házak támogatását hét év alatt 30 %-kal csökkentették. Megszüntették a komoly szellemi örökséggel bíró CSEPP TV-t és a 65 éves múlttal rendelkező Csepel újságot, átszervezték a Csepel Galériát és a Helytörténeti Gyűjteményt. Szoborállításra viszont – a rezsibiztos faszobrásza, Sárossy Tibor közreműködésével –, tízmilliókat fizettek ki.

Szeptember harmadik hétvégéje a Kulturális Örökség Napja rendezvényeinek időpontja szerte az országban, világban. Számos rendezvénnyel ünneplik a világ országai kulturális arculatukat, az önazonosságukat megtestesítő, kulturális örökségüket. A kulturális örökségbe tartozó épített környezet, művészeti alkotások, történelmi műtárgyak, régészeti leletek mellett, az UNESCO 2003-as nemzetközi egyezménye szerint pedig már a szellemi kulturális örökség megőrzése, védelme és bővítése is hazai és nemzetközi figyelmet kap ezeken a napokon.

Ezért olvastam figyelemmel a Csepeli Önkormányzat mára meghirdetett Kulturális Örökség Napja Csepelen című rendezvények csepel.hu-n megjelent „plakátját”. Két programot terveznek:

A züllés szolgálatába állították, pedig valamikor sokat vártak tőle

2017.09.16. 03:12 csú

nepszavazas-gyulolet_fejfajast_okoz-ketfarku.PNGAzóta tudjuk, Orbán Viktor és a Fidesz népszavazási kezdeményezése csúfosan megbukott, de a bizalmatlanság szítását, a társadalom megosztását csúcsra járatják

Hol van ma már az az anarchokommunista idea, hogy a köz kisebb-nagyobb dolgaiban az érintett polgárok összejönnek, elmélyült vitában feszítik egymásnak az álláspontjukat, aztán egy egyszerű szavazással eldöntik, mi legyen... A referendum ma már a nettó trükközés szinonimája: a hatalom hol a saját civiljeit veti be a valós népi kezdeményezések ellen, hol uszító álkérdésekkel aljasítja le a közvetlen politikát, ha pedig végképp vesztésre áll egy aktuális ügye, még mindig kéznél lehetnek a kopaszok.

A magyarországi népszavazások története a mind méltatlanabb kérdések és a mind nagyobb állampolgári közömbösség szomorú históriája. A nevezetes

Elég volt!

2017.09.16. 01:32 csú

Kalocsai Imre karikatúrája így mutatja be egy karrier végét, ahol már nincsenek újabb kihívások:kalocsai_imre_2017-09-13.jpg

Csepeli HÉV-ügyben a rögeszméihez ragaszkodik a kormány?

2017.09.15. 05:57 csú

lovasut_lakotelepi_hatterrel-retusalva_4.pngMár-már elsimulni látszottak azok a hullámok, amelyeket a csepeli HÉV jövőjét érintő zavaros kormányzati elképzelések keltettek. A 21. kerület vezetői soha sem mertek a csepeliek elé kiállni vagy a véleményüket kérni a gyorsvasút sorsáról. Sokan úgy gondolták, hogy az olimpiai pályázat visszavonásával leveszik a napirendről az elkeseredett dühöt és értetlenséget kiváltó, társadalmi támogatást nélkülöző terveket. Nem így történt. Mindez a Magyar Közlöny  legutóbbi számából derült ki.

A hivatalos lap, vagyis a Magyar Közlöny beszámol arról, hogy jelentős közlekedési fejlesztéseket tervez a kormány Budapesten. A csepelieket, a Csepel-szigetieket és a környékbelieket vaskosan érintő kormányhatározat  a "kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési projekteket" sorolja fel.

A határozat Seszták Miklós fejlesztési minisztert bízza meg, hogy

A "kasztrált" ATV

2017.09.15. 02:19 csú

lehuztak_a_redonyt.PNGLehúzták a redőnyt?

Attól tartok, vége a baloldali véleményvezér ATV-nek. Beteljesedett a Habony-Vajna-Németh Sándor és Hajdú Péter találkozó eredménye. Igen, így is ki lehet csinálni egy médiumot, nem kell rögtön megölni, mint a Népszabadságot.

A tulajdonos, Németh Sándor átszelídítette a jobboldali igényeknek megfelelően az ATV-t. A legutóbbi nagy szerzemény,

Ki veszi komolyan?

2017.09.15. 01:23 csú

Tudomásul vette, de.....Kivont kardda csatába indul  Szijjártó Péter külügyér (is) az Európai Unió Bíróságának döntése ellenkalocsai_imre_kardos.jpg

Kalocsai Imre karikatúrája

Mégsem lesz stadiontemplom Csepelen?

2017.09.14. 10:07 csú

erdo_peter-156.pngMégsem épül katolikus stadion Csepelen - írja a 24.hu. 

A kormány mát kétszer is áldását adta egy “multifunkcionális sportcsarnok” megépítésére, amire 5 milliárd forintot irányzott elő, de a kedvezményezettként megjelölt – Erdő Péter (képünkön) által vezetett – Esztergom-Budapest Főegyházmegye nem kér a csepeli “stadiontemplomból”.

A HVG úgy tudja, a katolikusok tárgyalni szeretnének a kormánnyal, hogy a

Gátlástalanság és kíméletlenség csepeli szereposztásban

2017.09.14. 05:52 csú

mit_fozott_ki_nemeth_szilard_orbannak_kotcsen.PNGMit főzött ki, mivel etetné a csepelieket?

Úgy látszik, hogy a Fideszben is megelégelték a gátlástalanság, a harácsolás, és a tudatlanság önkormányzati túltengésének állapotát. Ha, ezt a jól képzett és tapasztalt pécsi polgármester, Páva Zsolt sem vette észre, miként gondoljuk, hogy a képzetlen és tapasztalatlan Borbély Lénárd észreveszi? (Mindannyian tudjuk, hogy ezen második este kapcsán sokkal inkább a mentorként /atyaként/ szereplő Németh Szilárdot kéne megjegyezni.)Páva Zsolttal 2010 januárjában volt szerencsém beszélgetni. Magabiztos (inkább nagyképű) elhatározottsággal beszélt világraszóló terveiről.

Bezárások, perelések, kirúgások, elkobzások szerepeltek szavaiban. Talán érthető, hogy ennyi kalandorság felvázolása után hamarosan magára hagytam! Azt hittem, hogy csupán a hivatalos kampányszöveget mantrázza nekem, de hamarosan láthattuk, hogy ez lett az előretörő Fidesz rendszerdöntő, és kormányt buktató ékének éle.

 

A csepeliek 2011-ben tapasztalták meg, hogy a pécsi modell nálunk miként

Mennyire hülyének néznek minket?

2017.09.14. 02:46 csú

gondolkodo_kezebe_temeti_arcat.PNG„A kommunikáció is érdekes és a politikában gyakran fontos dolog, de nem írja fölül a valóságot. Első helyen a valóság áll.” Ezt pedig Orbán Viktor mondta szokásos péntek reggeli rádiós nyilatkozatában. Vagyis a miniszterelnök azt kommunikálta, hogy a valóság fontosabb a kommunikációnál. Ha ez így van – és nincs okunk azt mondani, hogy nem így van, Valóság nevű nagybátyánk ugyan elutazott, de már réges-rég -, akkor Orbán egyetlen nyilatkozatát sem vehetjük készpénznek, hiszen azoknál a valóság fontosabb. Márpedig hogyan hihetünk neki, például „migránsbevándorló”-ügyben, hiszen csak azt ismerjük, amit kommunikál. A valóságot máshol kell keresnünk, nem a kormányfői kommunikációban.

A szavak árulása – mondhatnánk  Orbán önleleplező mondatáról. A szavakat nem szabad felcserélni a valósággal, a plakátokon